Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Eylül 2016

Aylan Umran Bayram

Değerli dostlar ömrü olana ve sağlıklı olana günler vızır vızır geçiyor. İhanetler ve hıyanetlerin tozu dumanı içerisinde geçirdiğimiz her dakikanın ve saniyenin hesabını vereceğiz algısı ile yaşıyorsak ne mutlu bize.

Bir yıl önce Aylan bebekle yatıp kalkan dünya geçtiğimiz ay Umran bebekle bir kez daha etkisini fazla hissetmediği bir sarsıntı yaşadı.

Şimdi ise devletimizin yoğun gayreti ile sadece bayramda Halep de ateşkesi konuşuyor. İnşallah başarılı oluruz da Halep vilayetimizdeki kardeşlerimiz huzurlu bir bayram geçirir.

Ya RABu2026

Nasıl bir dönemde yaşıyoruz.

5 den büyük dünyanın cüce liderleri artık aklımızla dalga geçmeyin. Yediğiniz herzeler zülfi yare dokunuyor.

Tarihte belki daha kötü günler yaşamıştır insanlık. Ancak o zamanlarda iletişim bu kadar güçlü ve hızlı olmadığından vicdanlarda iz bırakacak barbarlıklara bu günkü kadar şahitlik etmemiştir.

Çaresiz şahitler olarak beddualarımız sizi muhakkak zora sokacaktır. Bu dünyada olmasa da huzur-u mahşerde çok azap göreceksiniz.

Bayrama gelince, inşallah huzur içerisinde kavuşuruz. Ete hasret garip gurebayı sevindiririz. Bayramları hak eden gizli kahramanlara ne mutlu.

Malum bu ay bizim dinimize göre haram aylardan. İslam'da vakit ve niyetin ayrı bir ehemmiyeti var. İbadetlerde vakit önemli. Eylemlerde ise niyet önemli.

Niyette vakit kadar önem arz eder bizim inancımızda. Nikah, kurban, zekat, sadaka gibi ibadetlerimizde hep niyet ile kazanır niyet ile kaybederiz.

Bayramda keseceğimiz kurbanlarımızı ALLAHÜEKBER sesleri ile sadece onun rızası için kesersek bu kurbanların eti bize helal olur. Bilinçli olarak Allah rızası dışında başka niyetlerle kesilen bir kurban ise bizim için mundardır İkisini birbirinden farklı kılan tek şey niyet.

Aynı şekilde karı-koca yaşamında da nikah akti ve niyeti ile oluşan beraberlikler yani aile hayatı teşvik edilmiştir. Nikah akti olmadan oluşturulan beraberliklerden yetişen nesiller bizim algımızda veled-i zinadır.

İslam ümmeti bu kurban bayramına da buruk, donuk, dağınık ve karamsar olarak giriyor .Kimin ne yaptığı belli değil. Her kafadan bir avaz.

Bu dağınıklık ve başıboşluktan yararlanan gavurlar azaptan azap, beladan bela seçtirerek içimizi acıtmaya devam ediyor.

Devletimiz her türlü riski alarak bu gavurlara artık yeter dedi. İki hafta içerisinde güney sınırımızı temizledi. İnşallah devamı da gelecek. Emareler onu gösteriyor.

Güçlü kuvvetli zannedilen dünya jandarma güçleri ise hala oyalama taktiği ile gözlerindeki merteği gizleme peşinde. Mızrak çuvala sığmıyor ey jandarmalar.

Tüm dünya mazlumlarının tükürüğü ile boğulmağa hazır olun. Bu burukluk içerisinde idrak edeceğimiz Kurban bayramınızı tebrik ediyor hayırlara vesile kılmasını niyaz ediyorum.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.