Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2473.56
BIST 100
10529.92
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Ekim 2020

Azerbaycan yolun sonuna mı geldi!

Azerbaycan’ın 30 yıl önceki gücünde olduğunu düşünen Ermenistan Yöneticileri, pandemi nedeniyle iyici daralan ekonominin yükünü çatışmalarla Ermenilere verdikleri “milliyetçilik” ilacıyla çözmeye çalıştılar.

Haksız oldukları bir davada savaştıklarının farkında bile olmayan birçok Ermeni hayatını kaybetti.

Ermenistan, tam da bu yaptıkları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da nitelendirdiği gibi “haydut devlet” konumunu tescil etti.

Ermenistan Yönetimi, bu yaptığı ile kendi vatandaşlarına karşı büyük bir insanlık suçu işliyor.

Türkiye’nin savaşa müdahil olduğu yalanına inanan ve Türkiye aleyhine karar alan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, esas çalışma alanı olan “İnsan Hakları” konusunda Ermenistan Yönetiminin suçlarına odaklanmalı.

Geçtiğimiz gün Anadolu Yayıncılar Derneği’nin düzenlediği Anadolu Sohbetlerine katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül buraya vurgu yaptı.

Toplantının ardından Milat Gazetesi’nin Ankara Temsiliğinde bizleri de ziyaret eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AİHM’nin Ermenistan’ın sözcülüğünü yaptığını söyleyerek Türkiye aleyhine alınan kararın hukuki bir dayanağı olmadığını dile getirdi ve “Ülkemizden bilgi alınmadan bir karar veriliyor. Alelacele adeta Ermenistan’ın gazete küpürleriyle vermiş oldugu bir karar. AİHM gibi bir kurumun böyle bir karar vermesi hazmedilir bir şey değil. AİHM, uluslararası siyasi bir kurum olmadığını hatırlaması gerekiyor” diyerek AİHM’ne önemli bir “mesaj” verdi.

***

Azerbaycan ordusunun gücü karşısında mukavemet gösteremeyen askerlerini cephede tutamayan Ermenistan Yönetimi; askerleri cephelere, kamyonlara zincirlemeye başlayarak inanmadıkları bir dava için savaşmaya zorlamakla hem insanlık hem de büyük bir savaş suçu işliyor.

Türk ve İslâm dünyasının Ermeni mezalami konusunda oldukça fazla malumatı zaten var.

Bu haydut devlete Türkiye’den destek verenlerin durumu iyi anlaması gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini yok edip parçalamak isteyen ve vatandaşlarımızı terörün her türden yöntemiyle canice katleden PKK gibi terör örgütlerini ve haydut devletleri savunanlara sesleniyorum.

Devletimizin bu eli kanlı terör örgütünü yok etmek için giriştiği operasyonlarda sözde “insanlık suçu” işlendiğini söyleyerek terörist savunuculuğu yapanların şimdi de Ermenistan’ın yaptıklarını aklama çabasında olduklarını görüyoruz.

AİHM’nin kararı Avrupa başta olmak üzere neredeyse tüm Batılı devletlerde bulunan bu hastalıklı zihniyetten besleniyor.

Türkiye’de de bu hastalıklı zihniyetten esinlenenlerin “dost-düşman” ayrımını çok sağlıklı bir şekilde yapamadığı durumlar yaşanıyor.

***

Ermenistan bir haydut devlettir.

Ermenileri, bu devletin boyunduruğundan çıkaracak ve özgürleşmelerini sağlayacak birincil iş haksız bir şekilde işgal altında tuttulan Karabağ’ın boşaltılarak tekrar Azerbaycan’a teslim edilmesidir.

Soros Vakfı desteği ile Ermenistan’da iktidarı ele geçiren Paşinyan’ın Ermenistan’ı Rusya’nın kucağından Batı’nın kucağına aktarma hayalinin Ermenileri getirdiği yer burası.

Paşinyan; Ermenistan’ı, kendi iç sorunlarını çözemeyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un maşası yaptı.

Ermenilerin özgürleşmesi Karabağ’ın özgürleşmesinden geçiyor.

Rusya’nın Türk devletlerine “tampon” olması için kurdurduğu Ermenistan’ın bölgede barış içinde yaşaması tek yolu uzlaşmacı bir dil ile bölge gerçeklerine göre hareket etmektir.

Ermenistan’ın Türkiye ve Azerbaycan ile kuracağı birliktelik Ermenilerin ancak ve ancak refahını artırır.

Bölgeye barış sağlar.

Aksi durumda Yahudi Lobisi ile aşık atan Ermeni Diasporanın oyuncağı olur.

Moskova’da Putin’in gölgesinde Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarının görüşmesi çatışmaları nihayete erdirecek adımların geleceğini gösteriyor.

Cenevre’de başlayan ateşkes görüşmelerinin ikinci duruğının Moskova olması bölgede Rusya’nın etkisinin açık bir göstergesi.

Azerbaycan’ın yürüttüğü diplomasi oldukça yerinde. Tahriklere kapılarak Ermenistan’ın savaşı birden çok bölgeye taşımasının önüne ancak diplomasi ile geçilebilir.

Karabağ, Azerbaycan’ın hakkıdır. Bu hak er veya geç alınacaktır.