Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Aralık 2015

Azerbaycan'ı Ruslar'a Kemalistler Teslim etti!

Rus uçağının düşürülmesi üzerine Cengiz Çandar "Rus savaş uçağını düşürmek "Allah'ın emri mi"ydi?"

Nasuh Mahruki "Putin'den ricam; bu saldırının bedelini dost ülke Türkiye'ye ve Türk Milletine değil bunu planlayan AKP'ye ödetmesidir"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Putin'in iddialarını sahiplenerek, Putin'e destek amacıyla, "Türkiye'nin IŞİD' den petrol alıyor"

Dediler.

Sosyal medyada isminin başına T.C. yazan daha pek çok kişi uçak krizinde Rusya'nın yanında saf tuttu.

Ulusalcılar Rusya'ya hayrandırlar. Bunun tarihi kökenleri vardır. Uçak olayı "Ulusalcılar" ile Rusya'nın ilk işbirlikleri değildir.

İstiklal Savaşında Orta Asya Müslümanlarının Türkiye'ye gönderdikleri yardımları, Anadolu Türklerine "Rus Yardımı" diye yutturmaya kalkmışlardır.

Yalçın Küçük' ün "Gizli Tarih "ine göre Azerbaycan'ı Ruslara Kemalistler teslim etmişlerdir.

İşte Yalçın Küçük' ün belgesel nitelikte anlattıkları:

"Kemalistlerin büyük katkısı ile Azerbaycan Soyyetize olunca Gence Azerileri kıyam ettiler ve komünistler kanla bastırdılar. Suphi'nin Türkiye Komünist Partisi reisi olarak buna itiraz ettiğini ve bir tetkik heyeti kurduğunu biliyoruz.". (Gizli Tarih I, Salyangoz Yayınları, 2006 s. 166)

"General Veysel Ünüvar da, o tarihte binbaşı, "Kurtuluş Savaşında Bolşeviklerle Sekiz Ay" başlığında topladığı hatıratında, Azerbeycan'ın bolşevizasyonu sırasında, emir gelince, Bolşevik subay işaretleri taktıklarını ve birliklerinin adını da, "İnkılabı Türkiye Şark Cephesi Kızıl Müfrezesi" olarak değiştirdiklerini de haber veriyor. Benzer haberleri, Profesör Sonyel ve Profesör Dumont'un kitaplarından da alıyoruz.

Binbaşı Ünüvar'ın, muhtasar amma kıymetli hatıratına ilaveten, Azerbaycan'ın mühim komünist şeflerinden Bagirov da Bakü' deki Sovyet darbesinin hazırlanmasında "Bolşevikler'e yardım eden Mustafa Kemal yanlısı Türk subayları, askerleri ve memurları vardı" yollu yazmıştır. Azerbaycan'da Sovyet düzeni kurulduktan birkaç gün sonra Kirov ve Orconikidze, Lenin' e gönderdikleri raporlarında, "Türk askerleri ve subayları Bakü'deki devrim yararına son derece etkin bir rol adılar" diyordu. Musavatist hükümetin yolunu kesen ve yakalanmasını sağlayan da Kemalistler oldular. Stalin'in karşı devrimci tabir ettiği Azerileri, maksimalistler kurtarmak istediler ve minimalistler ise derdest ettiler". (Gizli Tarih I, sh 156)

Yalçın Küçük Ulusalcıları "minimalistler" olarak vasıflandırıyor. Enver Paşa taraftarlarını ise "Maksimalistler" olarak anıyor.

Rakip politikacı Enver'in Türkiye'ye gönderilmemesi karşılığı Azerbaycan'ın Ruslar' a bırakıldığı anlaşılıyor.

Ulusalcılar her zaman minimalist olmuşlardır. Türkiye'ye her zaman 3. Dünyanın küçük bir ülkesi rolünü yeterli görmüşlerdir.

Mahruki'nin Putin'e yalvar yakar durumları bu tavrın dışavurumudur.

Küçük' e göre harf inkılabı da minimalist bir tavırdır. Türkiye'nin minimal kalması için yapılmış bir tercihtir. Harflerin kolaylığı zorluğu ile hiç bir alakası yoktur.

Minimalizm Ulusalcıların karakteridir.

1 Kasım seçimlerinde ABD 'de yaşayan Türklerin %49 u CHP' ye oy vermişlerdir.

Ulusalcılar, ülkelerini minimalde tutup halkı minimum hayat şartlarına layık görürken kendileri ABD' lerde yaşarlar.

Ezik, "Green Cart" çıların kahir ekseriyeti ulusalcı ve CHP lidir.