Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


BAHARLA GELEN MÜBAREK AYLARA SELAM OLSUN

Kışın zorlu, soğuk ve sarsan günlerini geride bıraktık. Ömür takvimimiz hızla devriliyor ve günler geçiyor. Soğuğun buz tutan titreten demlerinden geçmişiz gibi, acıların sarsan ikliminden geçtik. Zorlu bir kışı daha geride bıraktık.

Ülkem insanı nice acılara gark oldu. Nice anlamsız acı savaşlar kapımızda bizleri tarümar ederken insanlığımızdan utandık. Nice civan delikanlılarımızı topraklara beledik. Acı oylum oylum deldi bağırları, yürekler yangın yerine döndü.

Dünya hayatı gam durağı. Dünya hayatı zorlu sınavlarla, derin imtihanları yaşadığımız geçici bir mekan. Ve bizler bu mekanın geçici müdavimleri olarak gün geliyor gülüyor, gün geliyor ağlıyor ve gün geliyor umut ediyoruz yarınlar için. Çetin imtihanlar olsa da, yangınlar yüreğimizi dağlasa da tarifsiz acılarla, güneş yine doğuyor en bakir ışıklarıyla. Gece üzerimize sayısız yıldızlarını yine örtüyor ve ay her zaman derdimize derman olma güdüsüyle hiç eksenini şaşırmadan gecelerin koynundan dualarımızın sırdaşı oluyor.

Hastalıklara düçar olduğumuzda geliyor Rabbimin merhamet ve bağışlanma duraklarından olan mümtaz aylar. Bereket ayları geliyor. Kurtuluş ayları geliyor. Arınma ayları geliyor. Cennet yüklü ayların akşamına ve sabahına kavuşmanın buruk sevincini yaşamak istiyoruz.

Kul olduğumuzu anlıyoruz. Ne kadar çaresiz olursak olalım, bizi sarıp kuşatan bizi her dem düşünen bir Rabbimiz olduğunu anlıyor ve umutla yaşaran gözlerimize, umutla çarpan yüreğimize engel olamıyoruz.

Ezanlar şehrin kirli caddelerine, insanlıktan nasibi kalmamış bulvarlarına, patlayan duraklara, günahın ve fahşanın en mahrem hallerine akıyor günler ve geceler boyu.

Bu ezanlar ki, arıtmak için akıyor, bu ezanlar ki, yıkmak için akıyor tüm kötülük tohumlarını, bu ezanlar ki insanlığı En Sevgiliye taşımak için akıyor.

Bitmek bilmeyen ihtirasların durağında yakalanıyoruz bazen akıp gelen kurtuluş sedasına.

Dolu dizgin gençliğimizin en körpe zamanlarında yakalanıyoruz bazen çaresiz, dermansız hastalıklara. Deva için açıyoruz Yaradan'a ellerimizi. Değil mi ki derdi veren dermanını da verir. Uzayıp giden zamanın, gam yüklü dünya günlerinde tek başına kaldığımız demlerde dualarla sığındığımız. Rabbimiz var hamdolsun. Çaresizlere çare olan yegane Rabbimize sığınıyoruz. Başka gidecek kapımız yok. Başka sığınacağımız merhamet kucağı yok. Ama O hep var. Biliyor ve iman ediyor dualarla Rabbimize sığınıyoruz.

Nisan ılık yağmurlarını boşaltırken üzerimize şifa dağıtır gibi mübarek ayların eteklerinde buluyoruz kendimizi.

Ey Recep, ey Mübarek Recep hoş geldin tükenmişlik dokunmuş günlerimize. Ağulu, sancılı, kederlerle yoksun düşmüş gönüllerimize müjdelerle, bereket ve umutla geldin biliriz. Ve biliriz ki Rabbim her daim kurtuluş aylarını gönderiyor imtihanlarla bitap düşmüş gönüllerimizin, yorgun ve yıpranmış dualarımızın üzerine.

Ey mübarek ayarın Rabbi, Ey Recebin, Şaban'ın, Ramazan'ın Rabbi olan Allahım, bizleri affet ve bağışla. Rahmet ırmağını yıkayan, arıtan haller ile üzerimize sal. Evlatlarımızı koru Rabbim. Tüm insanlığın sağır kulaklarına, kör gözlerine, katılaşmış kalplerine insan ve kul eyleyen Rahmetini merhametini gönder Allahım.

Evlatlarımızın sahibi sensin Allahım. Onlara Hadi isminle hidayet ver. Biz çaresiz kaldık Allahım. Şu mübarek ayların eteklerinde sana sığınıyoruz, başka gidecek kapımız yok Allahım. Bizden sonra gelecek nesilleri hayırlı eyle Allahım, davasına sahip çıkanlardan, arınmışlardan, muttakilerden, Muvahhitlerden eyle Allahım.

Çaresiz ve kimsesiz kaldığımız demlerde sana sığınırız Allarım. Sen ehlimizi Rab isminle terbiye eyle Allahım. Sen her şeye kadirsin Allahım. Ol dersin olur. Evlatlarımızı haramlardan, kötülüklerden, fahşadan beri eyle Allahım. Ancak ve ancak kalpleri evirip çeviren sensin. Kalplerin sahibi sensin Allahım. Onların sahibi sensin Allahım. Şu mübarek aylar akarken günlerimize sen hidayet nasip eyle yalnız ve çaresiz gönüllere Allahımu2026

Ey Mukallibe'l u2013 Kulub olan Allahım, Sen kalpleri evirip çeviren ve istikamet verensin. İstikametine susadığımız şu günlerde yüreklere hayırlı ve kurtaran ilhamlarınla kurtuluş nasip eyleu2026