Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2505.80
BIST 100
10895.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Aralık 2018

Bahçeli’den Hulusi Akar’a hediye

Hulusi Akar neye sahip çıkmıştır? Hangi cesaret ve kahramanlığı neticesinde Sayın Bahçeli ona hediye takdim etmiştir? Siyasilerimizin gittikçe artan ve toplumu geren üslûpları yapıcı değildir.

Bütçe görüşmelerinde CHP’li Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a çok sert ve saygı sınırlarını aşan bir üslûpla yüklenmişti. Meseleyi oldukça ileri taşıyan Sayın Özel, fevkalade ağır hakaret ve iftira mahiyetindeki söylemleri sebebiyle siyasilerden ve toplumdan tepki almıştı.

Siyasetçinin makûl ve âdâbı dairesinde eleştiri yapması tabiî haktır. Bu eleştiri hakkını toplumda herkes de kullanabilmelidir. Eleştiri yol gösterir ve yapıcı olursa buna teşekkür etmek gerekir. Ancak eleştirinin maksadı karşı tarafı aşağılamaksa, doğrusu buna eleştiri de denmez, burada çatışma çıkar. Çatışmanın taraftarları sağduyu ile hareket edemeyeceği için telafisi mümkün olmayan yaraların açılması kaçınılmaz olur. İşte Meclisimizde durum tam da budur!

Türkiye’de demokrasi tam oturmadı. Sanıyorum hiçbir zaman da oturmayacak gibi. İmparatorluktan sonra yeni bir cumhuriyet kuran güçler, demokrasiyi tek taraflı kullanmışlardı. Tek partili iktidar da bunun delilidir. Ne zaman Türkiye’de çoğulcu demokrasi güçlendi ise, o zaman iç çatışmalar, yönetime müdahaleler, kanun dışına çıkmalar başlamıştır. Bunun örneğini çokça yaşadık, bedeller ödedik. AK Parti iktidarından birileri oldukça rahatsız oldu. Darbe planları, kapatma davaları, e-muhtıralar ve sonunda 15 Temmuz ihaneti tezimizi doğrular mahiyettedir.

Türkiye’de asıl problem hiçbir zaman rejim olmamıştır ama hep rejimin savunucularıyız diyenler, bu ülkenin başına sürekli çorap örmeye kalkışmıştır. Çünkü bu gruplar, kendilerini halktan üstün görmekte ve ülkenin sahibi sanmaktalar. Babadan oğula sözüm ona “aydın” kesimi türemiştir bu dönemde. Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının kafası kökten Batıcı olmuştur. Kökten Batıcılar, Osmanlı’ya ait ne varsa reddetmişlerdir. Bunun adına da çağdaşlık demişlerdir.

Gelelim bugüne ve siyasî hazımsızlığa. CHP’li Sayın Özel’in hazmedemediği nokta Sayın Hulusi Akar’ın düşünce yapısıdır. Bir komutan ve bakan olarak Sayın Akar’a yüklenmesinin altında yatan sebep, Sayın Özel’in yukarıda izahına çalıştığımız süreçteki kökten Batıcı anlayışıdır. Tamamıyla kör ideolojik saplantılar Türk siyasî hayatını kilitlemiştir. Bu saplantı oldukça da yaygındır. Özgür Özel’in bağıran çağıran aşağılayıcı tavrı, asgari siyasî nezaketten uzaktır. Toplum bu tavrı benimsemiyor.

Bahçeli’den Hulusi Akar’a hediye!

MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli, basın dünyasının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Devlet adamlığı denilen bir şey var bizde. Adamlığın devlete ait olanı mı, yoksa adamın devlete olan saygısı mı bilemiyorum ama Sayın Bahçeli gerçekten sakin, sağduyulu, önce devletim ve milletim diyen bir lider. Onun bu tavrı hep takdir görmüştür.

Sayın Bahçeli’ye, ABD’nin Suriye’den çekilme kararı, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın tavrı, yerel seçimlerdeki ittifak ve Hulusi Paşa’ya Özgür Özel’in sarf ettiği sözler soruldu. Sayın Bahçeli, Özgür Özel ile ilgili olarak, “O şahsın çirkin ve aşağılayıcı bakış açısından en çok zararı bu şahıs görür. Şu an toplumda itibarı sıfıra inmiştir.

Hayatımda yapmadığım bir şeyi yaptım. Hulusi Akar Paşa'ya Kur'an-ı Kerim, altın kaplama silah ve Türk Bayrağı hediye ettim. Hulusi Paşa, Kur'an'a, silaha, bayrağa sahip çıkmıştır.” diyerek kendisine yakışan tavrı bir kez daha göstermiş, toplumdaki imajını ve devlet adamlığı ağırlığını korumuş, bir muhalefet partisi lideri olarak tüm siyasilere örnek olmuştur. “Keskin sirke küpüne zarar verir” sözünü hatırlatarak siyasilerimizden örnek bir dil ve üslûp beklediğimizi yinelemiş olalım.

 
TDV kurban