Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2506.94
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Şubat 2015

Bal bal demekle ağız tatlanmaz

Bu başlığı daha öncede kullanmıştım. Benim, bal bal demekle ağız tatlanmaz dediğim sıralarda, birileri meydanlarda "Hırsız var" diye bağırarak İktidarı yıpratmaya uğraşıyordu. 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde milletin bu bağırışlaraitibar etmediğini hep beraber gördük.

Halbuki, 6 Martta Haber X'te yayınlanan yazımda ben bu çığırkanları uyarmıştım. Onlara, sizin sabah akşam "Hırsız var" diye bağırmanızla ortadaki bu çirkin iddialar ispatlanmaz. Önümüze kapı gibi belgeler koymanız gerekir... İktidar hangi ihaleyi üçe mal edebilecekken beşe mal etmiştir? Beyler, bu işler paralellerin şantajlı montajlı tapeleriyle olmaz demiştim.

Biliyorum, o günlerde benim gibi birçok kişide muhalefeti bu yönde uyarmıştı. Maalesef bizleri dinleyen olmadı. Halkın önüne paralel tapelerinden başka birşey koyamayanlar, son iki seçimde iktidar alternatifi görüntüsü veremediler. İktidar alternatifi görüntüsü veremedikleri gibi Çatı altında birleştikleri seçimde oylarını bile düşürdüler. Galiba ülkemizdeki muhalefetin en büyük sorunu, iş bilmeyen kadrolar tarafından yönetilmesidir.

Şimdilerde, bu Hırsız var korosu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la uğraşmaya başladı. Dillerine diktatör, tek adamlık benzeri bir iki türkü dolamışlar. Bunları fırsat buldukları her platformda seslendiriyorlar. Bu Hırsız var korosu gözlerini o kadar kararttı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı lekeleyeyim derken, ülkemizin dışarıda zarar görmesini bile önemsemiyorlar.

Zihinlerinde kurguladıkları varsayımlarla, memleketimizde bir baskı rejiminin olduğunu göstermeye çalışıyorlar. Ekranlardan ülkemizde basın özgürlüğü yok başlığı altında, Hükümeti ve devlet yetkililerini kıyasıya eleştiriyorlar. Dahası gazete manşetlerinde hakaret derecesine varan sözler yer alıyor. Bunlar ortadayken, birileri hala ülkemizde özgürlükler kısıtlanıyor diyor. Daha nasıl bir özgürlük istiyorlar. Doğrusu anlamak mümkün değil.

Kimse kusura bakmasın, bazılarının yatıp kalkıp Sayın Cumhurbaşkanı'na iftiralar atmasıyla, Tayyip Erdoğan'ın millet nazarındaki itibarında düşüş olmaz. Bunu sadece ben söylemiyorum. Yapılan tüm anketlerde sonuçlar üç aşağı beş yukarı bu yönde çıkıyor. Eeee, dedik ya bal bal demekle ağız tatlanmaz.

 
TDV kurban