Dolar (USD)
32.16
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2469.75
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


BAŞBAKANIMIZIN RUH SAĞLIĞI

Geçmişte başbakanımızın beden sağlığını diline dolayanlar, bu konuda ellerine bir şey geçmeyince şimdi de ruh halini çarpıtmaya başladılar.

Daha önce Osmanlı'nın ulu hakanı Abdülhamit Han ile başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan arasındaki benzerliklerden bahseden yazılarımız olmuştu. Gerçekten Abdülhamit Han ve Erdoğan ülkeyi baştan aşağı yenilemişler; demiryolu ve karayolları (ayrıca Tayyip bey havaalanları ve uçak seferleri), hastaneler, köprüler, okullar ve üniversiteler, estetik binalar, yeşil sahalar, camiler gibi eserlerle memleketin çehresini değiştirmişlerdir. Bilime sahip çıkmışlar, gelişmeleri yakından takip etmişlerdir.

Abdülhamit fazlaca yufka yürekli davranmış, ancak muarızları bu halini kötüye kullanarak onu saray darbesi ile tahtından etmişlerdir.

Tayyip Erdoğan Abdülhamit'ten farklıdır. O altta kalmamakta, dik durmakta ve hakikatı her daim haykırmaktadır. Belli ki sivil darbe teşebbüslerinin altında kalmayacaktır.

Düşünün özel sektöre ait işyerinde facia olmuş, hemen anında başbakanımız oraya ulaşmış ve yaralar hızla sarılmıştır. Bir yandan da ihmallerin ortaya çıkarılması ve sorumluların bulunması için soruşturma açılmıştır.

Buna karşılık başka şehirlerden gelen bir takım militanlar, sırf ortalığı karıştırmak için Soma'ya gelip olay çıkarmışlar, böyle çalışkan ve fedakar başbakanı yuhalamaya kalkmışlardır.

Başbakanımız da onlara başbakanlık kimliğini bir kenara bırakarak tamamen olağan ve insani tepkide bulunmuş, normal bir refleks göstermiştir.

Şu da var başbakan her yandan kuşatılmış, bütün stratejiler onu yıpratmak üzerine kurulmuştur. Ama Tayyip bey Abdülhamit Han'dan farklıdır. Dimdik ayaktadır. Yerine göre sertleşmekte, yerine ve zamanına göre cevaplar vermektedir. Saray darbesi ile yıkılmayacaktır.

Başbakanımız hemen her gün karşımızdadır. Uzun konuşmalar yapmakta, açılışlara katılmaktadır. Televizyonlarda canlı yayınlarda soruları yanıtlamaktadır. Yurt içi ve dışı gezilere katılmakta, her daim milletimizle iç içe olmaktadır. Kendisini yakından takip eden biri olarak söylemeliyim ki yoğun ve stresli mesaisine rağmen ruh sağlığı gayet yerindedir, kim ne derse desin doğru yoldadır, gerekeni yapmaktadır. O her türlü saldırıyla başa çıkmayı bilmektedir.

Soma üzerinden ve her fırsatta başbakanımıza vurmak isteyen kötü niyetliler adaletli ve insaflı değildir, haksızlık yapmaktadırlar.

Ülkemizin şansı olan başbakanımız merhametlidir ve yeri doldurulmazdır. Ona sahip çıkalım.