Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


'BAŞKAN AZİZ YILDIRIM'I KUTLAMAK GEREKİR'

Futbol ile ilgili eleştirilerimizi sıralayalım:Futbol sağlığa katkısı olan bir spor dalı değildir. Futbol bireyin psikososyal ve biyolojik gelişimine yararı olan spor alanı kabul edilemez. Futbolu daha çok temaşa sanatı gibi ele alıp değerlendirmek lazımdır.

Bizim bu eleştirilerimiz "futbol gerçeğini" değiştirmez. Futbol dünyada egemenliğini ilan etmiş ve hükmünü sürdürüyor.Birçok genç ve aile futbolcu olmasını arzu ettiği için çocuğunu kulüplere gönderiyorlar. Bu arzuyu ve talebi önlemek zordur.

Futbol kulüplerinin yöneticileri gündemden düşmüyorlar, gazete sayfalarını süslüyorlar. Belki de statü için, memlekete hizmet etmek için, gençlerin önünü açmak için idarecilik yapıyorlar. İdarecilik için paralarını ve sağlıklarını feda ediyorlar. Yöneticilerin çoğu kontrol veya tedavi için hastaneye gitmeyi ihmal ederler. Kendiklerini uyarı yapıldığında öfkelenirler, gereksiz yere savunmaya geçerler.

Bu bağlamda Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ı değerlendirmek gerekir. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi derledi, toparladı. Aziz Yıldırım'ın etrafında toplanan ve kenetlenen Fenerbahçe taraftarları en dertli günlerde sınavı başarı ile verdiler. Hakikaten Fenerbahçe taraftarları en sıkışık günlerde kulüplerini yalnız bırakmadılar. Böylece başka spor kulüplerine yalnız bırakmadılar. Böylece başka spor kulüplerine örnek oldular.

Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım "sıkışık süreçte" lider olduğunu kanıtladı. Saygıdeğer başkan Aziz Yıldırım antrenörlüğe İsmail Kartal'ı getirmesini son derece anlamlı ve önemli buluyorum. Aziz başkan Aykut Kocaman, Ersun Yanal, Rıdvan Dilmen gibi yerli antrenörleri göreve getirdi. En son İsmail Kartal'ı göreve getirmekle iftihar edilecek bir olaya imza atmıştır. Böylece gençlerin ve yerli çalıştırıcıların önü açılmıştır.

İsmail Kartal'ı tanımıyoruz ama başarılı olmasını istiyoruz. Futbolcuların, taraftarın ve medyanın ona destek olmasını bekliyoruz. Bize bir şeyler vermeyen ve öğretmeyen yabancılara hayranlığı bırakalım. Kendi evlatlarımıza sahip çıkalım, onlara değer verelim.

Diğer bir konuda Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'nın ölümü idi. Süleyman Seba nezaketi ve zerafetiyle, dostluğu ile kamuoyuna mal olmuştu. Onun döneminde Beşiktaş şampiyonluklar kazandı, kupalar kaldırdı. Beşiktaş'a kardeşliği, barışı ve dostuluğu getirip öğretti.

Süleyman başkan ölümünde siyaset ve sanat, spor dünyasının önemli kişilerini bir araya getirdi. Cenazesine Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve diğer devlet ileri gelenleri katıldı. Dualarla ve iyi dileklerle kabrine uğurlandı. Allah rahmet etsin.

Süleyman Seba adına Barış Ödülü konması anlamlıdır. Böylece spor camiasında kavgalar ve hakaretler biter. Pek umutlu değiliz ama yine de denemekte yarar var.

Sporun bir yönünü daha belirtelim. Madde bağımlılığının önlenmesinde sporun önemini inkar etmek mümkün değildir. Çocuklarımızı "bireysel mücadele sporlarına" yöneltmek en iyi yoldur.

Yazımızın sonuna doğru gelirken bu sene liglerimizin başarılarla dolu geçeceğini ummak isterim. Sadece Fenerbahçe'de yerli antrenör var. Diğerlerinde yabancı çalıştırıcılar var. Arzu ve temenni etmek isteriz ki yabancı konuklarımız bilgilerini bizimle paylaşsınlar.

Sonuç; "Sayın başkan Aziz Yıldırım İsmail Kartal'ı göreve getirmekle kalbimizi fethetmiştir."