Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Mart 2019

Başkent Urfa alınacak PKK talimatıdır

PKK’nın Öcalancılar grubunun talimatı: ‘ÖCALAN’ın memleketi Şanlıurfa (Rîha, Ruha) alınacak!...’

Rîha/Ruha, Şanlıurfa’nın eski adlarından. Bilindiği gibi Abdullah Öcalan Şanlıurfa ilinde doğmuştur. Kendi ifadelerine göre annesi Türk, babası Kürt kökenli ve Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Ömerli (Amara) köyünde Ömer ve Üveyş Öcalan'ın üç çocuğundan biri olarak doğdu. 1966-68 döneminde Ankara'da Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi'nde okudu. 1969 yılında Diyarbakır'da kadastro memurluğu yaptı. Diyarbakır'daki görevinden, Bakırköy Tapulama Müdürlüğü'ne atanıp İstanbul'a geldi. 1971 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kayıt yaptırdı. Öcalan aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne yatay geçiş yaptı. Halen resmi nikahlı karısı (babası MİT elemanı ve Avrupa ülkelerinden birinde) olan Kesire Yıldırım ile 24 Mayıs 1978 günü Ankara'da evlendi.

Görüldüğü üzere Şanlıurfa PKK için, özellikle de PKK’nın Öcalancılar tarafı için son derece önemli bir merkez. Diyarbakır’a rakip ve Öcalancılar tarafından da başkent olarak görülüyor. Diyarbakır (Amed/Amid) Bayıkçılar için, Şanlıurfa (Rîha/Ruha) Öcalancılar için Kürtçülüğün merkezi olarak görülmektedir.

Şanlıurfa, Saadet Partisi ve PKK stratejisi

HDP; İstanbul, Adana, İzmir, Ankara, Aydın, Hatay, Mersin, Antalya ve Bursa'da aday çıkarmayacağını duyurmuştu. Bu illerdeki desteği direk CHP için. Bu illere şimdi Şanlıurfa da eklendi. Diğer illerden aday çekmediği halde, direk PKK’nın Öcalancılar kanadından gelen talimatla Şanlıurfa ve üç ilçe adayını geri çekti. PKK ancak ABD (İsrail)’den gelen talimatla geri adım atabilir.

HDP'nin, İl Seçim Kuruluna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak bildirdiği Hidayet Enmek, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, parti olarak 31 Mart'taki yerel seçimlerde strateji değişikliğine gittiklerini ilan etti.

Şanlıurfa'da oluşan toplumsal muhalefete destek sunacaklarını dile getiren Enmek:

"Özellikle Şanlıurfa halkının umudunu büyütmek ve geliştirmek adına toplumsal muhalefete güç ve anlam katmak istiyoruz. Şanlıurfa'da toplumun desteğini gören Sabahattin Cevheri'ye biz de parti olarak destek sunacağımızı duyuruyoruz. Karaköprü Belediye Başkan Adayımız Rıdvan Yavuz, Eyyübiye Belediye Başkan Adayımız Mahmut Memitanlı, Haliliye Belediye Başkan Adayımız Mehmet Şerif Bendaş ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, ben Hidayet Enmek, Şanlıurfa halkı için, Şanlıurfa'nın kazanması için Sabahattin Cevheri lehine adaylıktan çekiliyoruz." Dedi.

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz da bu işbirliğini doğruladı. PKK, merhum mücahit Necmettin ERBAKAN hocayı dini istismar etmekle, Kürtleri din üzerinden kandırmakla itham ederdi. Erbakan hocaya sürekli hakaret eden PKK ne oldu da Milli Görüş’ün temsilcisi olduğunu iddia eden Saadet Partisi’ni destekleme kararı aldı. Komünist, Zerdüşt, Müşrik,… ve Allah’ı inkar eden PKK, Şeriat’ın kalesi olarak gördüğü Saadet Partisi’ni neden destekleme kararı aldı?

Saadet adayı kazanırsa, belediye PKK’ya geçebilir.

PKK, ne olursa olsun bölge belediyelerini özellikle de Şanlıurfa belediyesini almak istiyor. Ama, PKK’nın Şanlıurfa belediyesini kazanma şansı yok. Bu da PKK için özellikle de Öcalan grubu için büyük bir itibar kaybı. PKK, Şanlıurfa belediyesini kazanamayacağını biliyor. En azından AK Parti kazanmasın stratejisine dönüş yaptı. Bunda da PKK içindeki Öcalancılar ekibi etkili oldu. Biz kazanamıyorsak AK Parti de kazanmamalı. Ayrıca Saadet Partisi’ne kazandırarak, belediye başkanını gerekirse tehditle SP’den istifa ettirip, PKK’ya geçmesine çalışacaklar. PKK (Öcalancılar), Diyarbakır’dan ziyade kuracağı PKK devletine başkent olarak Şanlıurfa’yı daha layık görüyor. Kurucu (Öcalan) liderin memleketi olarak Şanlıurfa’nın ayrı bir önemi var.

PKK neden Saadet Partisi’ni destekliyor?

1. PKK devletinin başkenti olarak gördüğü Şanlıurfa belediyesini bu yolla alarak, Kürtçülüğün yeni merkezi yapmak.

2. Zaten Saadet Partisi bölgede PKK seçmeninin (kısmen) oyunu alacaktı. PKK oy kaybetmedi, biz SP’yi destekledik diyerek, kaybedeceği oylara gerekçe/kılıf bulmak. Ayrıca PKK, mütedeyyin/muhafazakar Kürtlere dinsiz olmadığını da göstermek istiyor. Yani bir taşla birkaç kuş vurmuş olacak.

3. Büyük Kürt isyanı için yerelde güçlenerek, Şanlıurfa’yı isyanın merkezi yapmak. Şanlıurfa merkezli bir Kürt Baharı planı var. Muhafazakar ilçelerden başlayacak bir isyan (Suriye Dera ilçesi gibi) bütün Türkiye’ye yayılabilir. Eyyübiye ilçesi, Dera gibi merkez olarak seçilmiş durumda. PKK, Saadet Partisi üzerinden özellikle Eyyübiye’yi almak için bütün imkanlarını kullanacak.

PKK’da Öcalancılar - Bayıkçılar çatışması gün geçtikçe büyüyor.

Öcalancılar ve Bayıkçılar arasındaki makas da gittikçe açılıyor. Şanlıurfa; Bayıkçılar ve Öcalancılar arasında bir çekişme konusu. Şanlıurfa’da şimdilik Öcalan ekibinin dediği oldu. Öcalancılar ve Bayıkçılar arasında Rîha ve Amed çatışması gittikçe artıyor. Bayıkçılar Öcalan ekibini tamamen tasfiye etmek istiyor. Öcalan ekibi de Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya taşınmak istiyor ve Bayıkçıları zayıflatmak hatta tasfiye etmek istiyor. Ama, silah Bayıkçıların elinde. Çünkü PKK’nın tepesinde Cemil Bayık var ve Abdullah Öcalan da hapiste. Bayık ve ekibi, Öcalan’ın İmralı’da ölmesini dört gözle bekliyor.

PKK, FETÖ gibi sızıyor

PKK, Kürt adını kullanarak bütün partilere sızmaya çalışıyor. Hem de 81 ilde bunu yapmaya çalışıyor. Bölge illerinde tam hakimiyet, diğer illerde sızma harekatı. Bu akıl tabi ki PKK aklı değil. PKK’da da HDP’de de bu kadar beyin yok. Bu akıl büyük siyon-üst (Siyonist ABD/İsrail) akıldır. Türkiye’yi, Suriye gibi bölüp parçalama aklıdır.

Laik/seküler/ulusalcı Saadet Partisi’ne samimi ve dostça tarihi bir uyarı

Saadet Partisi’ni, yaşadığı bu eksen (Milli Görüşten kopma) kaymasından dolayı dikkatli olması konusunda uyarıyoruz. PKK, Saadet Partisi’ni pilot (bölge) parti olarak belirlemiştir. CHP’de istediği sonuca ulaşan PKK, SP’de de istediği sonuca ulaşmaya çalışıyor. Saadet Partisi’nin kendisini kullandırtmayacağına olan inancımız tamdır. SP, oynanan oyunu görmeli ve başta Şanlıurfa olmak üzere, üç ilçeden de adayını hemen geri çekilmelidir. Aksi halde PKK’nın; Batı’da İstanbul (CHP üzerinden), Doğu’da Şanlıurfa’yı isyan merkezi olarak seçmesinde pay sahibi olacaktır. PKK, Batı’da CHP’yi ve Türk solunun diğer bileşenlerini, Doğu’da ise Saadet Partisi’ni de kullanmaya çalışacak. Saadet Partisi bu oyunun altında kalırsa, Türkiye de bu oyunun altında kalabilir. Bu akıl üst-siyon (Siyonist-ABD) aklıdır. Hem Saadet Partisi yönetimi hem dindar Kürtler, siyonizmin büyük bir oyunu ile (imtihan) karşı karşıya. Ne Saadet Partisi ne Kürtler, siyonizmin ‘GARGAT AĞACI’ olmamalıdır. Temennimiz bu oyunun SP ve dindar Kürtler tarafından bozulmasıdır.

Kürt Halkını da samimiyetle uyarıyoruz

Yerel seçimler aynı zamanda, Kürtlerin PKK’dan yerelden de kurtulma fırsatıdır. Kürt Halkı Kürdistan tartışmalarından etkilenmeyip bu fırsatı değerlendirmelidir. PKK’nın Kürtlere zarardan başka hiçbir getirisi yoktur. Türkiye, Kürtlerin tek ve son devletidir. Her zamanki gibi Kürtler kendi devletleri olan Türkiye’ye sahip çıkmalı ve Türkiye’nin Suriye gibi bir iç savaş yaşayıp parçalanmasının önüne geçmelidir. Türkiye; Türkistan ve Kürdistan olarak bölünemez. Kürdistan diye bir bölge de Türkiye sınırları içinde yoktur. Bunu ifade etmek, yani Kürdistan bölgesi Türkiye sınırları içinde yoktur demek, Kürtleri inkar etmek demek değildir. Türkiye’nin Türkistan ve Kürdistan olarak bölünmesine karşı çıkmaktır. Etki-tepki olur, Kürdistan zamanla Türkistan da doğurur ve hepimiz kaybederiz. Türkiye ne Türkistan’dır ne Kürdistan’dır. Yek/bir Türkiye’dir. Hepimizin, Türk-Kürt 100 milyonun tek devletidir.