Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2431.80
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Temmuz 2018

Başörtülü cumhurbaşkanı yardımcısı

Yeni hükümet sisteminin heyecanı sardı. Yeni sistem, yeni bir devlet kurmak değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile sadece ağır devlet yapısından ve karmaşık bürokrasiden kurtulmuş olacağız. Bürokrasiye takılan işlerin daha etkin ve hızlı bir şekilde yürümesi sağlanmış olacak.

Yeni dönemde bizim de vatandaş olarak beklentilerimiz var. Pazartesi günü açıklanacak kabineyi heyecanla bekliyoruz. Sırasıyla beklentilerimiz:

Evvela bir kadın cumhurbaşkanı yardımcısı olsa güzel ve isabetli olur. AK Parti içinde yıllardır siyaset yapan, toplumun nabzını tutan, parti içi işleyişe ve hukuk normlarına hakim, hitabeti güçlü ve iletişim becerisi yüksek, hem halka yakın hem de entelektüel vizyonu olan bir kadın cumhurbaşkanı yardımcısı olmalıdır. AK Parti ilkleri gerçekleştirdi. R. Tayyip Erdoğan, yine bir ilki gerçekleştirip ilk başörtülü cumhurbaşkanı yardımcısı görevlendirmelidir. Bu görevi hakkıyla yapabilecek çok AK Partili kadın siyasetçi var. İsim olarak aklımıza AK Parti Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin geliyor.

25. Dönem İstanbul Milletvekili, İstanbul Eski İl Kadın Kolları Başkanı Avukat-Gazeteci Özlem Zengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına da getirilmişti. 24 Haziran seçimlerinde de memleketi Tokat'tan milletvekili adayı olarak gösterildi. Kendisinin bu seçimlerdeki çalışmalarını uzaktan izlemeye çalıştım. Özünde Anadolu'nun hamurunu ve mayasını taşıdığı her halinden belli idi. En ücra köylere bile giderek, yer sofrasına oturuşu, köylü kadınlara sarılışı, yağan yağmura aldırmadan çadırda veya bir traktör vagonun altında köylülerle birlikte yayla şenliklerine katılışı, köylünün haliyle hallenmesi takdire şayandı. Bunlar uzaktan görebildiklerimizdi. Diğer taraftan kendisinin İstanbul'daki siyasu00ee kariyeri, televizyonculuğu, gazeteciliği de düşünüldüğünde taşra ile şehri buluşturan bir vizyon ortaya koymuş oluyor. Zaten bize de böyle bir kimlik lazım.

Niçin kadın cumhurbaşkanı yardımcısı? Bir işe erkeğin önce aklı ve eli değer. Kadının ise önce yüreği değer o işe. Yürek yani sevgi, merhamet, şefkat, adalet, iyiliku2026 Ne kadar saysak azdır. Türkiye'de gitgide yozlaşan, gerilimi tırmandıran, şirazesinden çıkan, ölçüsüz ve özentisiz bir siyasu00ee dil oluştu. Bu dil; üzen, ezen, üstten bakan, kibirli, tekdüze bir yapıya ve üslu00fbba büründü. İşte bu ayrıştıran dili yumuşatacak, uzlaştıracak, ortak paydada buluşturacak, bir ölçü ve mizanda tartacak siyasu00ee ancak bir kadın olabilir.

Niçin kadın? Kadın; anadır, candır, sevgidir, merhamettir, cennettir. Sesi değil, sözü yükseltecek olandır. AK Parti kadrolarının çile çekmiş çok kadın siyasetçisi vardır. Sayabildiğimiz bu vasıfları ve daha fazlasını layıkıyla ve hakkıyla ifa edebilecek bir tecrübe Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, yeni kabinede cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yer alabilir. Başka bir kadın siyasetçi de olabilir elbette. "Yuvayı yapan dişi kuştur." atasözümüzü unutmayalım! AK Parti, güçlü bir kadın siyasetçi profili ile muhalefetin olası kadın siyasetçi ataklarının da önüne geçecektir.

Yeni dönemde birçok düzenleme olacağı muhakkak. Toplum tedirgin ve huzursuz. Terörle mücadeleye harcanan ekonomi ve zaman ortadadır. Başta adalet sistemimiz sinyal veriyor. Uzayan davalar var. KHK ile görevinden ihraç edilenlerden masum olduğunu iddia edenler var. Bu kapsamda ihraç edilip, hakkında hala somut suç unsuru bulunmayan, iddianamesi olmayan ve soruşturma aşamasında bulunan küs seçmen kitlesi var. Üzerinden neredeyse iki yıl geçmesine rağmen, hala bir kişi hakkında soruşturması sürüyor denilmemelidir. AK Parti, küs seçmeni tekrar kazanmalıdır.

Ayrıca eğitimde sık değişen sistem aileleri ve çocukları kaygılandırıyor. Sözleşmeli öğretmenler, mülakat sistemi, asker ve polisin personel yasası (jandarma ile polisin birleşmesi), 3600 beklentisi, bankacılık ve yüksek faiz, artan konut fiyatları, enflasyon, dövizdeki yükselişu2026 Tüm bunları yok edecek tek bir güç güvendir. Bu güveni "Cumhur İttifakı" sağlamıştır. Bu ittifak korunmalıdır.

Yerel seçimlerde AK Parti, özelikle belediye başkanı adaylarında çok titiz olmak durumda. 24 Haziran seçimleri yerelde çok sıkıntının olduğunu göstermiş oldu.

Pazartesi günü resmen başlayacak yeni sistem ülkemize, milletimize, İslam alemine hayırlar getirsin.