Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Haziran 2016

Batı'daki İslam nefreti bitmez!

13 Mayıs 2010 tarihinde Fox Haber'den Sean Hannity; İkiz kulelerin yerinin hemen yakınındaki bir alana dev(!) gibi bir cami inşa edilmesi planlanıyor" dedikten sonra Andrea Peyser bugün New York Post'ta yazdı. Atlas Shrugs'dan blok yazarı Pamela Geller de cami yapımını protesto için "11 Eylül Camii'ne Hayır" mitingi düzenliyor ve şimdi haber hattında bizimle..." diyerek yayına başlar. ABD bu tür haberlerin sıklıkla yapıldığı bir ülkedir. Hannity'nin limon dişlemiş yüz ifadesiyle "dev" gibi dediği camii inşaatı da Park 51 Toplum Merkezi'nin bir bölümüydü. Yine aynı tarihlerde Fox Haber yapımcısı Bill O'Reilly ; "11 Eylül'de Müslümanlar bizi öldürdüler" diye haykırmıştı. Meslektaşı Brian Kilmeade de "Tüm teröristler Müslüman'dır" diyerek ona destek veriyordu!

Aynı Bill O'Reilly bir yıl sonra 77 kişiyi öldüren sarı saçlı, mavi gözlü, Hristiyan Anders Breivik için; "O Hristiyan değildir. Bu mümkün değildir. Çünkü İsa'ya inanan hiç kimse kitlesel cinayet işleyemez" diyecekti. Sadece o mu? Yine "Fox and Friends" programının bir bölümünde Laura Ingraham; Breivik'in Hristiyanları temsil ettiğini düşünmek çok gülünç ve tuhaftır" dedi. Hatta bunun Müslüman teröristlerin işi olabileceğini ima etti. Dahası var. Jennifer Rubin adında biri de; Breivik'in bunu Müslüman tehdidine karşı haklı olarak tetikte bulunmasından kaynaklandığını söylemeye çalıştı. Yani her halükarda Hristiyan biri böyle bir cinayete teşebbüs etmezdi. Bunun bile suçlusu Müslümanlardı! Bizdeki ezikler de O'Reilly'den farklı düşünmüyor. Onlar da batı dünyasını masum, Müslümanları terörist göstermekten bir an olsun vazgeçmiyor.

Nathan Lean, İslamofobi Endüstrisi adlı kitabında ABD'de Müslümanlarla ilgili olumsuz görüş bildiren TV Kanallarıyla ilgili çarpıcı bir örnek sunar. Örneğin 13 Mayıs 2010'dan 12 Ağustos 2010'a kadar olan 91 günlük sürede bilhassa Fox Haber, Müslümanlığı tartıştırmak için 47 farklı katılımcı ağırladı. Bizdeki Şirin Payzın benzeri moderatörlerin yönlendirmesiyle 47 konuktan sadece 9'u kısmen olumlu mesaj verebildi.

ABD'de "11 Eylül Camii'ni Durdur" oluşumu basit bir blog yazarının etrafına topladığı fanatiklerden oluşmuyor. Stop Islamization of Amerika(Amerika'nın İslamlaşmasını durdur) ve Stop Islamization Europa( Avrupada'ki İslamlaşmayı durdur) gibi farklı ülkelerdeki medya ve bürokrat destekli benzer sivil toplum örgütleriyle ortak çalışan çeşitli organizasyonlar var karşımızda. Öyle ki birlikte hareket eden bu oluşumların tesir gücü de bir hayli fazla. Bir örnek vereyim. TLC kanalında 1.7 milyon seyirci rekoruyla ABD'de en fazla izlenen All American Muslim adlı bir program vardı.

Program Michigan'da yaşayan beş Müslüman ailenin gündelik hayatlarını nasıl geçirdiğiyle alakalıydı. Program 18-34 yaş arası kadınlar arasında en yüksek Pazar akşamı reytingini elde etmişti. Bir müddet sonra bahsettiğim organizasyonlarla işbirliği halinde olan "Floridia Aile Birliği" adlı bir grup programın Müslümanları olumlu gösterdiği, kötü olanları yani teröristleri akladığı gerekçesiyle bir kampanya yürüttü. Çünkü onlara göre Müslüman demek terörist demekti! Kampanya, kanala bu program için reklam veren 65 şirketin programdan desteklerini çekmesiyle sonuçlandı ve program yayından kaldırıldı.

Demem o ki; Haçlı dünyası İslam'dan nefret eder. ABD'li akademisyen Charles Kimball "İslam, Hristiyanlığı tehdit eden tek dindir, bu bizim bilinçaltımıza işlemiş, kültürümüze kazınmış" der. Onlar Tanrı'nın İsrail'le şartsız ve ebedi bir sözleşmesi olduğuna Hristiyanların da bu doğrultuda buna hizmet etmeleri gerektiğine inanır. Bu yüzdendir ki Filistin'de yaşanan soykırıma dönük tek laf etmezler. Sadece o mu? Orta Afrika'da Müslüman kıyımı yapan Hristiyan Anti Balaka örgütüne, Myanmar'da, Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Filistin'de, Keşmir'de, Bosna'da, Doğu Türkistan'da milyonlara varan masum Müslüman insanların katledilmesine de sessiz kalırlar. Çünkü onlara göre Hristiyan dünyası asla cinayet işlemez! Bizim içimizdeki bazı ezikler ise haçlarını yüklenerek gelen bu tehdide karşı hala Müslümanları suçlu ilan eden bir algıya hizmet ediyorlar.

Türkiye de algı üretmeye ve ciddi lobi çalışmaları yapmaya başlamalıdır. Biz haklıyız demenin batı dünyasında bir karşılığı yok. Batının yol açtığı katliamları vicdanlı insanlara göstererek bu doğrultuda ciddi algı üretmeliyiz. Sivil toplum örgütleri kurmalıyız. Uluslararası kamuoyunda itibar gören, hatırı sayılır bir medyamız olmalıdır. Kısacası üst aklın İslam karşıtı iblisvari tüm algı operasyonlarını boşa çıkarmak bu ülkenin boynunun borcudur.

@ufukcoskunn