Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2529.00
BIST 100
10716.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Mart 2018

Batı'nın "Kürt" açmazı

Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almıyorlar. Bizden sonra müracaat eden ülkeler bile şu anda AB üyesi. Ama Avrupa Parlamentosu, "Türk Ordusu Afrin'den çekilsin" diye karar alıyor. Bu kararda tüm Avrupa ülkelerinin "terör örgütü" olarak tanıdığı PKK'dan hiç söz edilmiyor. Aksine "Kürt güçlerin bulunduğu" ifadesi kullanılıyor. Bir de Türkiye'nin ABD ile karşı karşıya gelmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun teslim aldığı her YPG/PKK tesis ve barınağında Apo posterlerini ABD ve Avrupalılar görüyor ama görmezden geliyorlar. Dağlara taşlara kazınan Öcalan posterlerini dünyanın tüm ajansları gözlerinin içine sokuyor, onları da görmüyorlar. Çünkü dertleri Kürtler değil. Onların derdi; Türkiye'nin güçlenmemesi, ülkenin bölünmesi. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip güçlü bir Türkiye işlerine gelmiyor. Türkiye'nin Türkler ve Kürtlerle birlikte güçlü olduğunun farkındalar. Sömürecekleri, insanını ucuz iş gücü, madenlerini ve kaynaklarını fabrikalarında hammadde olarak kullanacakları, yeri gelince azarlayıp "höt" deyince yerine oturtacakları bir uyduya ihtiyaçları var.

***

Osmanlı Devleti'ni, cetvelle sınırlar çizip nasıl 33 ayrı devletçiğe böldüler ise Türkiye'yi de bölüp güçsüz hale getirmek istiyorlar. En yakın örneği Irak. Şu anda federal bir devlet görünümündeki Irak'ta merkezi hükümete bağlı üç ayrı özerk bölge var. İpler ise ABD ve İngiltere'nin elindeu2026

Batı, Türkiye'de Kürtlerin durumunu bizden daha iyi biliyor. Onların bağımsızlık derdinde olmadığının farkında. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Kürtlerden çok daha fazlasının, ülkenin büyük şehirlerinde yaşadığını da biliyorlar. Kürtlerin Avrupa'da olduğu gibi azınlık statüsünde değil, Türkiye'nin asli vatandaşları olarak tüm haklara sahip olduklarının farkındalar. Türklerle Kürtlerin etle tırnak gibi birbirine girdiğini deu2026 Ama her fırsatta ayırmak, isyana teşvik etmek için kışkırtmaktan geri durmuyorlar. PKK'nin Marksist u2013 Leninist bir terör örgütü olması bile onları ırgalamıyor. Türkiye'ye zarar versin de ister terörist olsun, isterse Marksist u2013 Leninist olsun, onlar için fark etmiyor. Kürtlerle Kürtçülerin aynı olmadığının da farkındalar. Ama tüm Kürtlerin Kürtçü olduğu safsatasını yaymak için Avrupa ülkelerinin tüm sivil toplum örgütleri canhıraş çalışıyor.

***

Avrupa ülkeleri ve Avrupa Birliği, artık dünyaya nizam verecek güçte değil. Bunun için ihaleyi ABD'ye bıraktılar. DEAŞ'ı temizlemek için kurulan koalisyonda 50 ülke var. Ama Suriye'nin kuzeyinde sadece ABD üsleri var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, haklı olarak soruyor "ABD, bu 20 üssü kime karşı kurdu?"

Ortada DEAŞ kalmadı. Hala ABD'li komutanlar çıkıp, YPG'nin yönetici kadrosu Afrin'e gittiği için DEAŞ'a karşı operasyon yapamıyoruz diye sızlanıyorlar.

ABD, YPG'lilerin terörist olduğunu farkında. Onlar da bunu değiştirmek istiyor. Teröristleri eğiterek düzenli bir orduya dönüştürüyorlar, ABD halkının parası ile silahlandırıyorlar. DEAŞ'a karşı kullanacağız, sonra bu silahları toplayacağız diye Türkiye'ye yalan söyleyip uyutmaya çalıştılar. Sonra ağır silahlar vermedik ki, toplayalım diye kıvırmaya başladılar.

Afrin'de Türkiye'nin karşısına eğitip donattıkları 11 bin terörist çıkardılar. Devasa mevziler hatırlattılar. Her türlü silah ve mühimmat ile donattılar. Türk Ordusu'nun bir gün geleceğini biliyorlardı. İlerlemesini durdurmak için mayın tarlaları, kanallar, tüneller, beton tahkimatlar yaptılar, yaptırdılar. Gelinen noktada 3.500 terörist bertaraf edildi. Önemli bir kısmı kaçtı. Kalanlar da Afrin şehrinde yok edilecek. Sırada Münbiç ve Kandil var. Madem ABD ve AB, "nush" ile bu güçlerin terörist olduğunu kabullenmek istemiyor, Türk Ordusu'nun "köteği" ile öğrenmek zorunda kalacaklar!

 
TDV kurban