Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2517.87
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Şubat 2019

Bay Kemal’in kaç dairesi var?

Güya ana muhalefet partisinin başkanı. Partisinde kelli felli onca politikacı var. Hürriyet’in eski yayın müdürü bile emrinde. Hani şu MİT Tırları fotoğraflarını götürüp Can Dündar’a veren ve yargılanıp hapis cezası alan vatandaş var ya… Ama “Bay Kemal”, hiçbir şeyi adam gibi araştırmadan “sallayıp” duruyor. Yahu çöpten yiyecek toplayan birini buldun. Bu fotoğrafı çekene sor, soruştur bakalım. Kimdir, nedir, niçin topluyor? Senin koskoca il ve ilçe teşkilatın var. Aradığını anında bulursun. Çık ondan sonra AK Parti’nin devasa seçim afişinin önündeki bu olayı anlat, “Millet aç ve açıkta” de…

Bay Kemal’in sallaması

Ama nerde… “Bay Kemal” sallamayı pek seviyor. Man Adası Skandalı’nda da eline dekontları alıp sallamış, sonra da tazminat ödemeye mahkûm olmuştu. Öncesini sonrasını, aslını astarını araştırmadan sallamayı alışkanlık haline getirdiği için 19 Şubat’taki grup toplantısında eline bir fotoğraf alıp yine sallamaya başladı… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dev fotoğrafı önünde bir kadıncağız, çöp konteynerini devirmiş içindeki yiyecekleri alıp kaplara yerleştiriyordu.

Eskişehir Odunpazarı’nda yaşayan o kadın ortaya çıktı ve Bay Kemal hakkında suç duyurusunda bulundu. Dört çocuk annesi Aysun Demir, “Çok utandım, çok rencide oldum. Benim hiçbir şeye ihtiyacım yok. Evim barkım, malım mülküm var. Dört katlı evim var. Aylığım var. Benim ihtiyacım yok. Tarihi geçen yiyecekleri atıyorlar. Ben de atılan yiyecekleri toplayıp sokak hayvanlarına veriyorum. Toplamaya da devam edeceğim” dedi.

Allah, Aysun Hanımları başımızdan eksik etmesin. Atalarımızın geçmişte sokak hayvanları için barınak ve korunak yapması gibi şimdi milletimizin fertleri de israf olmasın diye atık yiyeceklerle kışın ortasında aç ve açıkta kalan sokak hayvanlarını besliyor.

Samimi olduğum bir gazeteci arkadaşım da Kadıköy’ün ortasında aynı şeyi yapıyor. Atılan yiyecekleri toplayıp kedilere köpeklere veriyor. Yetmiyor, fırınlarda bir gün önceden kalan ekmek ve pastaları toplayıp kızartarak öğrenci yurtlarına götürüyor. İsraf olmasını önlüyor. Büyük şehirlerde sokak hayvanlarını besleyen binlerce, on binlerce hayvan sever var.

Şükürler olsun ki, ülkemiz ağır ağır da olsa zenginleşiyor. Kişi başına düşen milli gelir her geçen gün artıyor. Hükümet de fakir fukaranın, yaşlı ve bakıma muhtaç insanların problemlerine duyarsız kalmıyor. Bir zamanlar evlerde bir odaya kilitlenen engelliler bile devletin desteği ile rehabilite edilip hayata tutunmaya çalışıyor.

Fakirlik edebiyatı sökmüyor

Projelerin havada uçuştuğu bir mahalli seçim yarışında Bay Kemal’in kalkıp hâlâ fakirlik edebiyatı yapması utanç verici. Asıl utanç verici olan ise CHP’nin proje üretmek yerine kazanmak için HDP’ye koltuk çıkması…

HDP’nin PKK’nın sivil uzantısı olduğu ve bunu gizlemediği, pişmanlık duymadığı açık açık ortada iken, CHP’nin HDP’lilerle işbirliğine gitmesi hiçbir şekilde izah edilemez! Hele hele “vatanseverlik” kavramı içine asla sığmaz! HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin kalkıp “Kürdistan’da biz kazanacağız, batıda AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz” sözleri olaya nasıl baktıklarını gösteriyor. Fakat zavallılar bilmiyorlar ki, o kavramlar eskide kaldı.

Osmanlı bir milletler topluluğuydu. Kürdistan kavramı o dönemlerde rahatça kullanılıyordu. Fakat Türkiye üniter yapıya geçti. Sınırlarımız içinde sadece Kürtlerin yaşadığı bir bölge yok. Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkezler, Çeçenler, Arnavutlar, Azeriler, daha birçok ırk ve inançtan insanlar artık homojen bir şekilde ve iç içe yaşıyor. Kaldı ki, terör örgütünün silah zoruyla oyları bir partiye yönlendirdiğiniz dönem de bitti…

CHP’liler artık kendilerine insan haysiyeti ile oynamayan aklı başında bir genel başkan bulmak zorunda. Mahkûm olduğu son tazminatı iki evini satarak ödediğini söyleyen Bay Kemal’e, belediye başkanları daire yetiştirmekte zorlanmaya başlanacak yoksa...

 
TDV kurban