Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2395.84
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 May 2020

Bayraktarlar ve bayraksızlar

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz”. Ne güzel demiş ecdad. Büyük tecrübeler, ilmek ilmek süzülen hakikatler... Biraz daha genişletsek mi acaba bu atasözünü? Mesela ‘’Ayinesi faidesidir cemiyetin, lafa bakılmaz’’ desek olur mu acaba?

Cemaat görünümlü bir yapının, evrilerek fetöleşme sürecini hep beraber yaşadık. Belki de ilk günden beri cemaat görünümlü fetöydü kim bilir?

“Hırsız vaaar!” diye bağırıp binlerce insanın geleceğini çalanlar, 15 Temmuz gecesi verilen şehitler, dindar görünüme kanarak ölümüne biat ederek inatla terk etmeyenler, iftiralar ile mağduriyet yaşayanlar, kirlenen cemaat kavramı, daha neler neler… Adeta bir entrikalar yumağı...

En cafcaflı dönemleri geliyor aklına insanın. Stadyumlar dolduruluyor, dünyanın her yerinden öğrenciler geliyor, boynunda madalyalar ile çocukların boy boy resimleri okullarda paylaşılıyordu.

İsmini bile duymadığımız bin bir türlü olimpiyatlarda birincilikler, güçlü bir iş dünyası ağı, birçok özel okul, dershaneler, yurtlar ve hatta üniversiteler, TÜBİTAK gibi bilim araştırma merkezlerinde söz sahipliği…

Özetle Cumhuriyet tarihinde imkân ve insan kaynağının eşine az rastlanır şekilde bir araya geldiği bir yapılanma.

Bitmek bilmeyen Erdoğan nefretleri, en küçük bir özeleştiri yapmadan ve pişmanlık hissi taşımadan halen besledikleri ümitleri… Bundan sonrası ise gerçekten psikiyatri biliminin konusu.

Bakkal amca şarkısı geliyor akla. Yağın var mı? Unun var mı? Şekerin var mı? E helva yapsana amca... Niyet iyi olmayınca helva değil de lokum yaptılar, hem de memleketin altına döşenen dinamit lokumu.

Üzülüyor insan ister istemez. “Bir nal bir atı, bir at bir süvariyi, bir süvari bir bölüğü, bir bölük bir ülkeyi kurtarır” hakikati gün gibi ortadayken, belki süvari olabilecek birçok beyin, kirli emeller doğrultusunda birer batı uşağı mankurt haline getirildi bu yapı eliyle...

Fetö’ nün maskesiz yüzünü görmek için 15 Temmuza, 17-25 Aralığa gitmeğe çok da gerek yok aslında. On yıllar boyu en iyi eğitim imkânlarının ellerinde olduğu dönemde bu memleket için neler yaptıklarını sorgulamak bile ne kadar büyük bir yükün, Allah’ın inayeti ve milletin ferasetiyle omuzumuzdan kalktığının en büyük delili.

Özendikleri batının iyi bir hasleti olan üniversite ve iş dünyası birlikteliğini, yerli modeller ile şaha kaldırmak varken, örgütün en büyük finansörü altın madenciliği ile meşguldü. Gerisini siz düşünün...

Biraz daha hafızaları tazeleyelim değil mi? Her sene çıkardıkları olimpiyat birincileri kaç buluş yaptı mesela ülkenin hayrına. Müthiş bir ekonomik güçleri varken kaç tane yerli üretim fabrikası açtılar. Bu ekibin yazılımcıları ne yaptılar mesela? Ben söyleyeyim size. Yazılım deyince BYLOCK, teknoloji deyince dinlemelerden başka marifetleri gelmiyor akla.

Bir zorlayın zihinleri bakalım bu ülkenin geleceğine dair ne fayda geliyor aklınıza. Ne yazık ki kocaman bir hiç... vatan ve millet aşkının yerini örgüt bağlılığı almış, kendinden olmayana faydasız bir kalabalık.

Ellerindeki binlerce taze beyini kirli mihrakların emellerine uşak edenlere karşın, hedefe kilitlenen bir kişinin, bir ailenin bile neler başarabileceğine ise tarihle beraber şahitlik ettik.

Yıllar önce Nuri Killigil’lerin, Vecihi Hürkuş’ların ödedikleri bedeller ile yere düşen bayrağı alarak, ileriye doğru koşan bir BAYRAKTAR’ımız var.

İlk günden rotasını çizmiş, daha çocukken havacılık merakı başlamış ve bu bilinçle eğitim hayatını sürdürmüş, milyonlara örnek olabilecek bir ruhun bayraktarı.

Yeni yüzyılda kalkınmanın temelinde teknoloji ve yazılımın olacağı hakikatinin ışığında teknofestler düzenleyen, deneyim ve tasarım atölyeleri açıp buna karşın iftiralara maruz kalan bir memleket sevdalısı Selçuk Bayraktar.

Kimlerin ülkesini sevdiğini merak ediyorsanız, gösterişli kalabalıklar, süslü sözler ve yaşlı gözler yanıltmasın sizi....

Turnusolünüz, milleti için ne fayda sağladıkları, neleri dert ettikleri olsun her daim. O zaman fetövari yapılar bir daha zemin bulamayacaktır bu topraklarda.

Bir memleketin yükselişi, kendine militan yetiştiren yapılar ile değil, idealleri, sevdaları, hedefleri ve hayalleri olan imanlı gençler yetiştiren, vatan, millet sevdalısı gönüllü kuruluşlar ile olacaktır.

Bayrakların yerde kalmaması için, Bayraktarlarının sayısını arttır Allah’ım