Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2465.00
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Ağustos 2017

BÇG Belgelerini Meral Akşener'e Kim Verdi?

Siyasette kartlar yeniden karılmaya başlandı. Yeni bir parti geldi geliyor; Ümit Özdağ, Meral Akşener'in liderliğinde yeni bir partinin kurulma aşamasında olduğunu temmuz ayı başında medya ile paylaşmıştı. Her geçen gün yeni partin gün yüzüne çıkıyor. Ancak Akşener isminin doğru bir tercih olduğundan pek emin değilim.

Akşener'i politik güzergahını kısaca bir hatırlayalım; akademik dünyadan siyasete geçen Akşener, 1995 yılında siyasete atıldığı Doğru Yol Partisi'nde (DYP) Tansu Çiller'e yakın olan politikacılardan birisiydi. Susurluk skandalının ardından da İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar'ın koltuğuna oturmuştu. Yirmi yıllık siyasi hayatında Akşener; Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Köksal Toptan, Abdullah Gül ve Devlet Bahçeli gibi politikacılarla ile birlikte siyaset yaptı.

Bununla beraber, "Meral Akşener'e sahip çıkın, onu koruyun" diyen FETÖ lideri Gülen ile de temasının olduğu bilinen bir gerçek. Medyaya yansıyanlara göre Akşener, bu karanlık yapı ile dirsek temasını tüm siyasi hayatı boyunca sürdürmüş gibi görünüyor.Son dönemde Akşener hakkındaki iddialar çoğalmaya başladı.Hakkındaki şaibeler gittikçe artıyor ve Akşener ismi şimdiden kirlenmeye başladı bile.

Doğru Yol Partisi'ne Fethullah Gülen'in referansıyla girdiği, Fethullahçı yapıyla arasının oldukça iyi olduğu, FETÖ'nün MHP'yi Akşener üzerinden ele geçirmeye veya devşirmeye çalıştığı, MHP içindeki Fethullahçı vekilin Akşener olduğu, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı darbecilerin başbakanının Akşener olacağı gibi iddialar Akşener ismi ile hep yan yana... Aslında Akşener hakkındaki iddialar, ne yeni veya son dönemin ürünü ne de yenilir yutulur cinsten.

Aslında benim yazının başlığında sorduğum soru, 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davada dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in mağdur tanık sıfatıyla verdiği ifadede söylediği birkaç söz ile ilgiliu2026İfadeyi okurken aklıma bir soru takıldı;Batı Çalışma Grubu (BÇG) belgelerini Meral Akşener'e kim vermiş olabilir?

28 Şubat davasında mağdur tanık sıfatıyla ifade veren dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller,BÇG belgelerini İçişleri Bakanı olan Meral Akşener'in getirdiğini söylemiş. Çiller, "Eğer bunlar gerçekten devletin bakanlarıyla koordinasyon şeklinde yapıldıysa niye şaşkınlık içinde İçişleri Bakanı bana getirsin? Akşener'in getirdiği belgeler ıslak imzalı belgelerdi" dedi.

"Cemaatçi olsam bunu gururla söylerim"gibi ifadeler kullanan Akşener'in, o dönemde Emniyet'teki"cemaat"çi polislerle arasının iyi olduğu biliniyor. Acaba gizli belgeleri Akşener'e "cemaat"çi polisler ulaştırmış olabilir mi? Eğer Akşener siyasi yolculuğunda başarılı olmak veya "başbakan olmak" istiyorsa bu sorulara anlamlı, tutarlı cevaplar vermeli.

Lafın tamamı aptala söylenirmiş, sözü fazla uzatmayalım; Meral Akşener'i zor günler bekliyor.