Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2432.33
BIST 100
10209.45
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Nisan 2018

Bedelli askerliku2026

Türkiye Cumhuriyeti yeni bir yarışa girdi. Bu yarış bölgede yeniden söz hakimi olmamız için ve yeni kartlar dağıtılırken güçlü, bir ve diri olmamız için elzem şekilde gerekliydi.

MHP lideri Devlet Bahçe'linin yaptığı grup toplantısında "erken seçim" talep etmesi ve akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , MHP lider Devlet Bahçeli ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı ortak toplantıda 24 Haziran 2018'de erken seçime gitme kararı aldıklarını açıkladılar.

Peki erken seçimde Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu "Cumhur İttifakı" 50+1 oy alacak mı şuanda konuşulan sadece bu.

Hükümetin seçimden öncesi çözmesi gereken bazı sorunlar var gibi.

Seçim yatırımı olarak düşünülmesin, bu toplumsal sorunlardan öte değil ve çözüme kavuşturulmalı.

Mesela;Ailelerle birlikte milyonları etkileyen ve toplumsal sorun haline gelmiş bu sorunun bir an önce hükümet tarafından çözülmesi gerekmekte. Bedelli askerlik platformuna göre bedelli askerlik bekleyenlerin sayısı 2,5 milyona dayandı.

Hükümet bu konuda adım attığında devlet kasası parayla dolacak, bedelli askerlikten yararlanmış bireyler topluma kazandırılmış ve ev, araba alıp yeni işler kurabilecektir. Ekonomiyi rahatlatacak büyük bir kitle.

Türkiye'de yapılan bir çok ankette bedelli askerliğe olumlu bakılmakta. Bunun sebebiyse profesyonel askerliğe geçiş olduğu da aşikar, Afrin Zaferi'ni borçlu olduğumuz profesyonel ordu, İHA, SİHA ve teknoloji ile donatılmış bir ordu yüzbinlerce askere bedel olduğu kanıtlandı.

Milyon rakamlarına ulaşmış olan gençlerin talebini seçim öncesi hükümetin çözmesi gerektiği kanısındayım. Muhtemelen hükümet kanadından bugünlerde buna benzer bir açıklama gelecektir.

Adli Mahkumlar..

FETÖ'nun hakimlerinin mahkumiyet kararı verdiği ya da haksız yere hapishanede olanlar için bir düzenleme gelmesi gerekmekte. İnsanların beklentileri bu yönde. Bu konuda ailelerde ciddi bir mağduriyet söz konusu.

Postacının eve geldiği ve ulaşamadığı, haber kağıdı yapıştırdığı ama birileri tarafından o kağıdın yırtıldığı göz önüne alındığında, tebligattan haberi olmayan vatandaşlar sırf mahkemeye gitmedikleri mahkeme haksız bulup tutuklanmasını talep etmekte ve bu yüzden binlerce insan hapishaneleri doldurmakta.

Adalet bakanlığı vatandaşlarının bu mağduriyetini gidermek için bir çalışma yapabilir. Bir komisyon kurabilir. Tek bir kişi olarak görmemeliyiz. Aileleri, çocukları, eşleri var ve zor bir hayat geçirmekteler. Devletin adaletine güvenimiz sonsuzdur lakin devlet içinde çöreklenmiş nefisleri ile hareket edenler yüzünden devletimize bir kırgınlık oluşturmanın peşindeler ama başaramayacaklar.

Her iki konuda hükümet bir adım atmalı ve mağduriyetleri çözüme kavuşturmalıdır.