Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2388.58
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Kasım 2013

BELEDİYECİLİK ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Ak Parti belediyeleri için "belediyecilikte üniversite" diyenler çok isabet etmiş. Halka hizmeti sorumluluk bilinci ile ve belediyecilik alanında dünyada örnekleri olan alt yapı, üst yapı çalışmalarıyla Üsküdar, Fatih, Bağcılar, Çekmeköy gibi belediyeler "uzmanlık atölyesi" olarak kabul görmüş. Fatih'i Fatih ismine ve halkına yaraşır hale getiren değerli başkan Mustafa Demir'den tutun Üsküdar'ı asıl kimliğine kavuşturan Mustafa Kara'ya, İlçesiyle uyumlu çalışıp Bağcılar'ı İstanbul'a yakışır ilçe haline getiren Lokman Çağrıcı'dan Çekmeköylülerin gönlünü feth eden Ahmet Poyraz'a kadar bütün başkanların klavuzu döneminin Büyükşehir Belediye başkanı Sayın başbakandır.

Bu şahsiyetleri yad ederken iki ismi daha anmamak haksızlık olur;

İsmail Erdem ve Kemal Ayyıldız.

Sivaslılar için olduğu kadar Ataşehir'de yaşayan halk için çok değerli şahsiyet olan İsmail Erdem'in Ataşehir'den aday olması halinde oy patlaması yapacağı ciddi ciddi konuşuluyor. İsmail Beyin önceki hizmetleri de bunu doğruluyor.

Kemal Ayyıldız solun kalesi denilen Sarıgazi'de gösterdiği performansıyla Sancaktepe gibi bir ilçeyi belediye hizmetleriyle daha da ileriye taşıyabilir.

Gelelim Üsküdar belediyesinin iki değerli başkan yardımcısına,

Hakikaten Fatih, Üsküdar, Bağcılar gibi belediyelerde çalışmak bir ayrıcalık olsa gerek. Bugün için çok önemli iki belediyeye aday adayı olan şahsiyetlere baktığınızda kendi alanlarında işin erbabı olmalarının en önemli etkeni Üsküdar belediyesinde halka hizmet etmek olarak görülür.

Aslında İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyeleri başarılı olmasını, başarılı kadrolar çıkarmasını ve bu kadrolarını "ihraç" edecek seviyeye gelmesini İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı döneminde gösterdiği üstün performansıyla başbakan Sayın Tayyip Erdoğan'a borçlular. Zira Sayın başbakan belediyecilikte çıtayı öyle bir yere çıkardı ki sonradan gelen herkes o çıtayı esas ve hedef almak durumunda kaldı.

Bugün bu anlayışla çalışıp Üsküdar Belediyesi'nin başarısında rol oynayan iki isme yer vereceğim. Bu iki değerli isim de aday adayı.

Bunlardan ilki Sami Er. Sami Er belediyecilik tecrübesinin önemli kısmını önce Fatih belediyesinde sonra Üsküdar belediyesinde kazandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen Sami Er en önemli aday adayı. Malatya'da İl özel idaresi genel sekreterliği döneminde Belediyecilik tecrübesiyle Malatyalıların gönlünü fethetmişti.

Türkiye'de adaylar arasında ender rastlanan şehircilik, çevre ve planlama ve ilgili konularda donanımlı, kentsel dönüşüm üzerine kariyer yapmış, yüksek lisans ve çalışmalarını başarıyla bitirmiş Sami Er.

Sami Er 2011 seçimlerinde Malatya'dan Ak Parti Milletvekilliği aday adaylığındaki temayül yoklamasında 920 oy ile birinci olmuştu. Bu oyla en yakın rakibine 410 oy fark atmıştı.

Sami Er'in belediyecilikte Bağcılar, Fatih ve Üsküdar Belediyeleri'nde görev yaptı. Malatya'da 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planını hayata geçiren de Sami Er idi. İş Büyükşehir Belediyeciliği olunca bunun uzmanı da rağbet görür.

"Üsküdar üniversitesi"nin diğer önemli bir uzmanı da Hilmi Türkmen,

Uzun yıllardır Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı, Klasik Türk Sanatları Vakfı ve daha başka STK'larda da çalışmalar yürüten Hilmi Türkmen Üsküdar Belediye başkanlığına talip.

İlk olarak 2004'te başkan yardımcığı görevine gelen Türkmen Üsküdar'ı çok yakından tanıyor.

Üsküdar'ı iyi tanımanın yanı sıra Üsküdar'a sevdalı olan Türkmen hem eğitim hem kültür ve hem de sanat alanlarında profesyonel ekibiyle Üsküdar halkına yepyeni ve daha kaliteli hizmet sunmaya çalışıyor.

Görevi sırasında yürüttüğü projelerle Üsküdar'ın tarihi ve sosyal dokusunu iyi tahlil etme imkanı bulan Türkmen, bu tarihi ilçeyi bir kültür ve turizm merkezi yapmayı amaçlıyor.

İlçenin camisinden haberdar, ilçenin garip gurebasını bilir, ilçenin tarihi dokusu onun işi. Türkmen, tanıdıklardan Üsküdarlıların inanç kodlarını iyi bilen, demografik yapısına vakıf olmasından dolayı da oldukça takdir görüyor. Gençlere ayrı değer verip onların sadece bugün veya sadece yarınlarını değil, hem bugününün dinamosu ve hem de yarının teminatı görmesi de yine ayrı bir özelliğidir.

Sami Er ile Hilmi Türkmen'i çalışmalarından dolayı teşkilatta olsun, halk arasında olsun sevmeyen birine rastlamadık.

Twitter: @ahmetay_