Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Eylül 2015

Beli Kırıldı

Bayram günleridir. 'Nerde o eski bayramlar' zırvalığına katılmadığımdan daha ziyade eş dost, herşeye rağmen bu özel günlerin ihya edilmesini tavsiye ederim.
Dünyayı ve hayatı zehir etmeye and içmişlere inat, hele de kötülük bile yapmaktan aciz ve fakat ancak 'maşalık' yapabilen ve sonunda da hem canından olup hem de ailesine bu acıyı yaşatanlara karşı!
Bir de hayatımızı kontrol eden muhterisler vardır. Sanki yılın geri kalan günleri yetmezmiş de, bir de üstelik marifet gibi bayramda da çalışır ve sizi de çalıştırmaya zorlarlar. Nedir hemşerim, 3 günle 4 günle fakir mi olacan! Zaten ruhen fakirsin o başka.
He, yılın her günü tatilde olan 'patron tahifesi', hele bir de bayramda 'ektra' tatil yapar ki işçi kısmının ne haddine! Keza bu durumda olanlara sözümüz yok. Mecbur, bir yerde, ama geri kalanımız bu özel günleri mümkün oldukça sindire sindire muayede yapmalı, kutlamalıyız yav.
Ve tabii, bahusus, nerdeyse her sene her bayramımızı zehir etmeye çalışan PKK teröristleri, onun gönüllü dangalak ve puşt takımına da inat! Ama bu yıldan kelli büyük bir iyimserlik içinde söyleyebiliriz ki artık o özlenen terörden arındırılmış bayram günleri çok uzak değil.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun New York'ta yaptığı açıklamada vurguladığı gibi ve daha birçok kaynaktan gelen bilgi, PKK'nın beli bu son harekatlarla kırılmış durumdadır. Bundan sonraki aşamada tamamen Kandil'den tasfiyesi meselesi ise beynelmilel konjuktüre bağlı bir durum.
Özellikle son Rusya'nın Suriye'de kendini iyice ayyuka çıkarması Türkiye'nin bu konuda elini güçlendirmiştir. Sanıldığı gibi son 40 yılın sorunu olmayan Kürtçülük marifetiyle Türkiye üzerine oynan oyunun artık boyutu bambaşka noktaya gelmiştir.
Hep dediğimiz gibi, bu sorun Kürt sorunu falan değil, tamamen dış mihrakların oyunudur. Son 40 yıl için bu PKK adıyla görünse de Cumhuriyet tarihi boyunca bu 'yara' kaşınmıştır. Öyle ki 1937 Dersim öncesinde 1930'da o bölgeye daha ağır harekatler yapılmış ve fakat devletin acı kuvveti sadece bölge halkının acısını arttırmaktan ibaret kalmıştır.
Lafı buraya getirmemin sebebi, PKK iddia ettiği gibi Kürt halkının haklarını falan savunmadığı gibi bu hakların elde etmesine zerre kadar katkı da sağlamamıştır, demek için!
Son 13 yıllık kazanımların tamamen hak sahibi başta Erdoğan olmak üzere AKP ve ekibidir! Yani çözüm süreci ile tüm iyi niyetin gösterilmesine rağmen bunu baltalayan PKK'ya karşı devletin tüm Cumhuriyet tarihi boyunca uygulana gelen tutumu, Erdoğan sergilemekte aciz değildi! Şu an yapabiliyorsa o zaman da yapar hatta anadilde savunma hakkı, Kürtçenin serbestliği ve saireyi de vermezdi!
Hasılı PKK, uluslararası arenada diğer terörist guruplar gibi bir piyondur. Kimse de bir piyona sırtını yaslıyarak bir yere varamaz ve nihayet beli kırılır!
Hayırlı bayramlar efendim.