Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2513.27
BIST 100
10711.32
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Eylül 2016

Belki de sadakat sınavıdır\u2026

FETÖ/PDY soruşturmasında, mutlaka mağduriyet olmuştur. Devlet bir ihanet yangınını söndürmeye çalışırken, ayağı bir yerlere takılmış ve cam çerçeve kırılmıştır ama vicdan ile bakarsak, hedef yangını söndürme, cam çerçeve kırmak değildir. İmanlı ve vicdanlı devlet, mutlaka mazluma hakkını iade eder. Mazlum cihetinden hadiseyi değerlendirecek olursak: 15 Temmuz'da şahadet şerbetini içen yüzlerce ve yaralanan binlerce insan olduu2026 En azından mağduriyete uğramış kardeşim şunu düşünmeli: Birileri vatan için şehit, ya da gazi oluyoru2026 Devlet alçaklardan temizlenirken, biz de biraz mağduriyet gazisi olalım. Diye düşünebilirleru2026 Elbette devletinde azami dikkatli davranması, vatandaşın ise ben mağduriyet gazisi olayım diye bir düşüncesi olmayacaktır.

Başta iman ve vicdan sahipleri, devletin hata yapmadan adil kararlar vermesini beklerleru2026 Hepimiz sabırla içimizin temizlenmesini beklememiz lazım. İstismarcı hainlerin bolca cirit attığı bu zamanda, duruşumuzla söylemimizle devlete zarar vermeyelim. Evet, FETÖ soruşturmasında, mağdur olanlar bir sadakat sınavından geçiyoru2026 15 Temmuz'da sadakat sınavını verenleri bağrımıza bastığımız gibi, sabırla bekleyen mağdurları da gerçekler bağrına basacaktır.

FETÖ soruşturmasında, kişilerin yakınları, başta devletin selameti için dua edecek ve sonrada eğer suçsuz iseler, salınması için yakınlarına dua edecekleru2026 Osmanlı dünyaya devletin ve milletin bekasının ne kadar elzem olduğunu göstermiştir. Birtakım kişilerin, kasıtlı olarak, evlat katili dedikleri şeyin hakikati ise devletin selameti için zorunlu budamadır.

Unutulmamalı: 14 yıldır, eksiklerine rağmen, devleti genel olarak başarı ile yönetmiş olanlarda zulüm etme gibi sapıkça bir düşünce yok. Allahtan korkan, milletini seven hangimiz orada olsak, aynı kararları almak ve uygulamaya koymak hareketinde bulunurduk... Bu milletin muhabbeti, alçak ve milletine faydası olmayanların üzerine toplanmaz. Millet kimi seveceğini ve kime inanacağını bilir. Her halinden samimi olduğu belli olan devletin başındakileri, bir takım kansızların dört gözle beklediği haksız yere tenkit etmek ve lanetlemek yerine, bekleyelim ve de dualarımızla doğrulara ulaşılmasına destek olalımu2026

Kılıçtaroğlu, Yenikapı ruhunu kovalıyoru2026

Kılıcı dar Kemal'imiz eski ayarlarına dönmeye başlamış. Fazla dayanamadı milletle birlik olmaya. Ve Yenikapı ruhunu kovalıyor, eski ruhları çağırma seanslarına oturaraku2026 FETÖ için nerde ise hüngür hüngür ağlayacaku2026 "Neden televizyonlarını, gazetelerini, bil umum kurumlarını kapattınız, ne güzel devleti ele geçirecektiler ve bana vaat edilene kavuşacaktım." der gibi.

Kim bilir ne ile korkuttular kılıcı darımızı. Korkmakta haklı, daha yeni bir suikast girişimi atlattı. CHP toplu olarak, Kılıçtaroğlu'nun cesaret sahibi olması için dua seansları düzenlemeliu2026 Siyasetçiler şunu görecekleri bir yere asmalılar bence: Milletin menfaatine, huzuruna katkı olacak şeylerde, korkaklık göstermek, ortaya çıkacak olan olumsuzluklara mimar olmak demektir.

Bile isteye siyasete gireceksin, güya millete hizmet için. Ama senelerce siyasetin içinde olup, milletin hayrına bir adım atmayacaksın, ya da attığın adımı, bir süre sonra, bir takım yerlerin faydasına geri alacaksın, bu siyaset olamaz. Bu siyasetçilik, çaresizlikten bir şey yapamayıp, maaşı güzel bir yere kapak atmaktır. Siyasetçi milletine hizmet etmiyor ve dışarının canavarları için devletine düşman olup, yanında durmuyorsa buda başka bir temmuz girişimidiru2026

Osmanlı, bizden görünüp, dünya hainleri için yüreği çarpanlar tarafından yıkıldı. Ve o hainleri hiç unutmuyoruz belleklerimize kabartma yazı ile kazınmıştır. Kılıçtaroğlu ve benzer siyasiler, hayırla anılmak istiyorsa ve bizde bu ülkenin evladıyız diyorlarsa; bu milletin lehine olan her kararın ve hareketin yanında dururlar, desteklerleru2026 Asla küffarın lehine olacak bir duruş sergilemezleru2026 Başta FETÖ olmak üzere, bu milletin aleyhine olanlar, vallahi cin çarpmışa dönüyorlaru2026

Netice: İdrak geniş olmayınca, siyaset, cesaret ve kılıçta dar oluru2026

 
TDV kurban