Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.50
Gram Altın
2381.22
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Ağustos 2020

​Biden'in Dostları

Almanya, Fransa, İsrail, Yunanistan, ABD seçimlerinin ortak malzemesi bölgede ciddi bir güç haline gelen Türkiye. Emperyalist planların işletilmesi için Türkiye’nin dizginlenmesi bunun için de Erdoğan’ın iktidardan indirilmesi lazım.

Erdoğan’ın sandıkta dostlarla işbirliği yapılarak indirileceğini CHP kongresinde kasetçi Kemal’in ağzından duymuş ve bu dostların kimler olduğunu çok merak etmiştik. Bu kasetçi Kemal’in orijinal fikri değilmiş. Dostlar kelimesinin altı taa Ocak ayında ABD’nin demokrat başkan adayı Joe Biden tarafından doldurulmuş. Kemal’in yaptığı papağan gibi kendine ezberletileni tekrar etmekten ibaretmiş.

Joe Biden, Erdoğan’ın İstanbul’da yenilgiye uğratıldığını bunu genel seçimlerde de Türkiye’deki dostlarıyla (muhalefet partileri ve PKK) birlikte yapabileceklerini söylüyor. İstanbul seçimlerinin ana sloganı ‘Her şey güzel olacak’ kelimesinin Oruç Reis’in Akdeniz’de sondaja çıkmasıyla oluşan gerginlik sonrasında Yunan Genel Kurmay Başkanı Konstantinos Floros’un ağzından çıkması CHP’nin dostlarının bir başka itirafı.

Emperyalizmin taşeronu PKK’yı Türkiye’de meşrulaştırarak meclise taşıma fikrinin mimarları ve uygulayıcıları Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın, ABD’nin Erdoğan karşıtı dostlar projesini sekteye uğratabilecek Muharrem İnce çıkışını durdurmak için bedenlerini takoz yaptılar. Kılıçdaroğlu ve İnce ile ayrı ayrı görüşerek dostlar projesinin çökmesine engel olmak istiyorlar. İnce’nin CHP’deki Atatürk düşmanları sözünün gittiği adres kimse üzerine alınmasa da, 1991’de SHP-HEP ittifakıyla CHP’yi güneydoğu seçmeninden kopartarak, seçmeni PKK’nın kucağına atan yine ABD projesinin uygulayıcılarıdır. Paris Kürt Konferansına katılan 7 milletvekilini ihraç eden Deniz Baykal ve arkadaşları kaset komplosuyla bu ABD taşeronları eliyle uzaklaştırılmış, bütün başarısızlıklarına rağmen, ABD Büyükelçiliğinin emirlerini bire bir uygulayacak kasetçi Kemal’e parti teslim edilmişti.

Joe Biden, bölgeyi ve Türkiye’yi yeni tanımıyor. 2009-2017 yılları arasında ABD başkan yardımcılığı yaptı. İsrail güdümlü terör devleti kurulmasına zemin hazırlamak için 2003’teki Irak Savaşı’nın en hararetli destekçilerinden biriydi. 2013 yılında başlayan gezi sürecinde parmağının olmadığını söyleyebilir miyiz? Gezi olayları öncesinde Münih Güvenlik Zervesi’nde İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin ve Joe Biden’in buluşmaları ila nihaye gizli kapaklı mı kalacak zannediyorsunuz? Biden’in dostlarıyla kurduğu oyun 15 Temmuz hain darbe girişiminin püskürtülmesiyle bozuldu. Darbe girişimi sırasında sus pus olan Biden tam 40 gün sonra TBMM’yi ziyaret etmiş sözüm ona Türk halkının demokrasiye sahip çıkmasını övmüştü. Biden son açıklamasında ise açık açık darbeyi yaptıklarını, beceremediklerini bu yüzden de bundan sonra dostlarıyla işbirliği içinde Erdoğan’a bedel ödetmek istediklerini söylüyor.

Biden’in açıklamaları, Türkiye’nin emperyalizmle mücadelesini baltalamak için Amerika’nın hatta ve hatta Yunanistan’ın sesi gibi hareket eden bir muhalefetin olduğunu deklere etti. Uluslararası lobilerin projelerini söylemlerini kendi söylemleri gibi Türk halkının önüne getirip sözüm ona iktidarı yıpratma girişimi siyasi ikballeri için Türkiye düşmanlığından başka bir isimle adlandırılamaz. Kasetçi Kemal’e Venezuela’da Guaidoya biçtikleri rolü biçmişler.

Biden’in dostlarını ifşa eden açıklamalarından sonra Faik Öztrak, ABD Başkan adayını Erdoğan’ın değirmenine su taşımakla suçladı. ABD seçmenine yönelik bu çıkıştan, bence yine ‘Erdoğan çok zeki biri, Biden geri zekalısı onunla baş edemez’ diyen Trump istifade edecek.

Akdeniz’de Türkiye’nin kararlılığını durduramayan emperyalistler son koz olarak taşeron BAE eliyle İsrail’i meşrulaştırma çabasına girdiler. İsrail de Yunanistan da hakkı olmayanları arkalarına sözde büyük güçleri alarak istiyorlar. Sonra da istediklerinin bir kısmından vaz geçerek kopardıkları parçaları meşrulaştırıyorlar. Kıbrıs, Ege adaları, doğu Akdeniz oyunu ile İlhak planının ertelenmesi oyunu aynı projenin parçasıdır. İsrail Türkiye’yi Suriye, Yunanistan ile meşgul ederken, Filistinlileri siyaseten ve hukuken yok etme, Akdeniz’de Lübnan’ın, Kıbrıs’ın, Filistin’in gaz sahalarını kendine mal etmenin peşinde.

Birileri bizi detaylarda boğmaya çalışsa da biz emperyalizmin ana resmini gözden hiç kaçırmayalım. Türkiye’ye diz çöktürme planı çerçevesinde, Libya’da darbeci Hafter, Akdeniz’de Rum, Mısır, Suud, Batı’da Yunanistan, Doğu’da Ermenistan, Güney’de terör örgütleri, içerde ekonomi ekonomi diye haykıran CHP ve kuyruğuna takılanlar tarafından kuşatılması asıl oyun kurucunun İsrail, İngiliz, Fransız, Rus ve ABD’de Siyonist aklı olduğu gerçeğini değiştirmez. Trump ne kadar İsrail dostu ise kendini Yahudi olmayan Siyonist olarak tanıtan Biden de o kadar İsrail dostudur. Bu topraklarda mücadele Arzı-Mevud, Megala idea, Büyük Ermenistan ittifakı ile , ilai kelimetullahı savunanlar arasındadır. Vesselam…