Dolar (USD)
32.14
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2470.99
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Ağustos 2014

BİLGE BAŞBAKAN: AHMET DAVUTOĞLU

Konyalı, yani Anadolu Çocuğu,

Taşkent'te dünyaya geldi. Hiçbir çocuğun yaşamak istemediği acıyla tanıştı.

Ahmet Davutoğlu henüz dört yaşındayken annesi Meymune Hanımı kaybediyor. Muhterem Üvey anneleri öz evladı gibi baksa da annesizlik bir yara olarak kalıyor yürekte.

Sonra İstanbul,

Önce ilk, ortaokul ve lise.

Üniversiteden sonra akademisyenlik, vatanından uzak diyarlara gidişu2026

Medeniyet aşığı,

İslam Medeniyeti sevdalısı, derin ve zengin bilgisi onu medeniyetlerle tanıştırınca kadim medeniyetin savunucusu kılmış.

Geçen yıl Diyarbekir'e geldiğinde, pardon Diyarbekir'in huzuruna vardığında (geçen yılki Diyarbekir ziyaretinde "Diyarbakır'a gelinmez, Diyarbakır'ın huzuruna varılır" demişti Sayın Davutoğlu) yemekte kendilerine 1991'deki bir sohbetimizde söylediklerini hatırlattım. Dinledikten sonra bir ah çekip "bugünkü gibi hatırlıyorum, evet, bizim medeniyetimiz Cumhuriyetle, Osmanlıyla, Selçukluyla hatta Hz. Muhammed SAV ile bitmiyor, bu kadim medeniyet İbrahim AS, Nuh AS ve nihayet u00c2dem AS'a dek uzanıyor. Biz bu kadim medeniyetin temsilcileriyiz" diye tamamlamıştı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesindeki konuşmasında ise "lütfen Diyarbakır için 'Güneydoğu'nun Paris'i demeyin' Paris'in geçmişi ne ki? Bu kent 36 Medeniyete ev sahipliği yaparken Paris'in adı bile yoktu. Paris'in onlarca tonluk boya ve demirden kulesinin yanında, Diyarbakır'ın binlerce yıldır ayakta kalan Dünya'nın harikası olması gereken Sur'ları var" diyerek Diyarbekir'in hakkını teslim etti.

Ahmet Davutoğlu bilge bir şahsiyet, büyük bir kazanç. Hani kimi futbolcu olur ya, "her takıma böyle bir oyuncu, golcü lazım" diye, işte, tam da her ülkeye lazım bir bilge siyasetçi ve başbakan.

Onu ABD'nin H. Kissinger'ına benzetenler uluslar arası diplomasi bağlamında haklı sayılabilirler. Ancak Ahmet Davutoğlu hakkaniyet düzleminde diplomasi yürütmeyi evla hatta elzem görürken, Kissinger menfaatleri ABD'nin vazgeçilmezidir emperyal amaçları önde giden devlet politikasını savunur/du.

Prof. Ahmet Davutoğlu ülkeyi nereye götürmeye çalışacak sorusu soruldu dünden beri.

Sayın Davutoğlu'nun derdi büyük, tıpkı lideri Erdoğan gibi yüreğine bütün bir coğrafyayı sığdıracak kadar dertli.

Onun bu dertliliği çare de üretmeye sevk etmiş ki reçetesi de dermanı da cebinde.

"Kadim birliktelikleri inşa etmek, o kadim birliktelikten yeni bir siyaset anlayışı ortaya çıkarmak ve insanoğlunun büyük restorasyonunda öncü bir rol üstlenmek. Onun için Birleşmiş Milletler'de etkin bir şekilde mücadele ediyoruz, onun için yeni bir bölgesel düzen arayışı içerisindeyiz. Neye dayalı bir bölgesel düzen? Ortak güvenliğe, çok kültürlü yapıya, kültürel etkileşime, ekonomik karşılıklı bağımlılığa ve ortak kader bilincine. Sadece Türkiye içinde bir ortak kader bilinci değil, bütün bu bölgelerde yeni bir ortak kader bilinci oluşturacağız. Ve bu kader bilincinin üzerinde kadimden gelen ve en çok da Diyarbakırlıların anladığı, anlayabileceği, geliştirebileceği o değerlerle birlikte yeni bir siyaset kuracağız. İşte o gün geldiğinde tekrar bu medeniyetin, kadim medeniyetimizin özneleri olarak tarihe döneceğiz ve bütün insanlığa işaret saçacak fikirlerin, anlayışların, değerlerin öncüsü olacağız"diyen bir bilge adam Ahmet Davutoğlu.

Yukarıdaki manifestodan alınan pasaj Ahmet Davutoğlu Hocanın bölgeye nasıl baktığını göstermeye yeterlidir.

Şimdi,

Beklenen oldu,

Sadece beklenen değil, en isabetlisi oldu.

Halen Ak Parti Genel Başkanı ve başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kendisinden sonraki parti genel başkanı ve dolayısıyla yeni başbakanın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağını ilan etti. Tabi, 27 Ağustos 2014'teki kongreden sonra inşaallah.

Duyduğum kadarıyla sadece Türkiye dostu! ülkelerle bu ülkelere dost ülkesine düşmanlar Sayın Davutoğlu'nu beğenmemişler. Olsun beğenen beğenir, beğenmeyen bize bırakır.

Ama şu var ki,

Gazze çok mutlu, Kahire mazlumları, Şam'ın çaresizleri, Doğu Türkistan, Bosna, Kırım halkı memnun. Hele hele Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Kürtler çok mutlu. Çünkü kardeşliği esas alan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı Türkiye'ye başbakan olacak.

YENİ TÜRKİYE, YENİ MEDENİYET yolculuğu emin adımlarla devam edecek. Çünkü Ahmet Davutoğlu YENİ TÜRKİYE'nin mimarlarındandır. Bu vizyonuyla "restorasyon süreci" projesibaşarıylasürecek.

Türkiye bir devrim sürenci yaşıyor ve Sayın Davutoğlu ile bu devrim başarıya ulaşacak. Bu devrim eski Türkiye yani ulus devlet sığlığından bölge devleti, dünya devleti olma yolundaki devrimdir.

Tabi ki,

12 yıllık kazanımlar dahasıyla artacak,

Paralelle mücadele daha güçlü şekilde devam edecek,

Yeni anayasa ile Türkiye dünyaya örnek ülke olacak...

Dualara amin dedik,

"Talakçı"larla dostlarını ise beddualarına havale ediyoruz, ona da amin, ama masum 7 sülaleye değil tabi. 7 sülalenin suçu ne ki? Elhamdulillah biz Müslümansız çünkü.

@ahmetay_