Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Nisan 2016

Bill Clinton Buluşması

Wyoming Eyaleti 9 Nisan için Demokratların delege seçimine hazırlanırken, sabık başkan William Jefferson (Bill) Clinton karısı, Demokratların başkan adayı Hillary'e destek için Başkent Ceheyenne'de taraftarlarıyla buluştu.
Tabii Joe Biden'ın 'HI' demesiyle 'sevindirik' olanların yanında esamemiz nedir bilmem ama bendeniz de daha önce hem Clinton, hem Sanders ile görüşmüştüm ve önümüzdeki günlerde de tekrarlayacağızu2026 Bill Clinton ile de 'sıcak' bir görüşme imkanı bulduk.
Şimdilik ayrıntaya girmeden 'Türkiye'ye özellikle Suriye konusunda, Uçuşa Yasak Bölge ve genel anlamda destek verdiğini ve Hillary'nin de aynı görüşte olduğunu' söylediğini aktarmakla yetineceğim. Detaylar ise önümüzdeki yazıda olacak.
Bugün, biraz genel hava ve de kamu intibamı yasmak istiyorum.
Geçen yazımda Clinton ve Hickenlooper'ın Denver buluşmasından bahsetmiştim. Tabii 'gizli' davetliden de! Geçen haftaya kadar kim olduğu belli olmayan 'gizli' konuğun Başkan yardımcısı Joe Biden olduğu ortaya çıktı.
Clinton'ın bu manevrası, parti içi dizginleri elinden kaçırmamak için yaptığı kesin.
Seçmende kaybettiği ilgiyi bir nevi brükraside arayan Hillary Clinton, Bernie Sanders karşısında biraz daha gayretli olması, muhtemel süprizin önlemi olabilir.
Sanders ilerlemiş yaşına rağmen olağan üstü şevkle Amerika'da neredeye adım atmadık yer bırakmamacasına şehir şehir kasaba kasaba kampanya yürütüyor. Öyleki bazı şehirlere, üstelik sıradan denilebilecek şehirlere bile 2 kere, hatta daha fazla gidiyor. Taraftarları da keza deyim yerindeyse 'harıl harıl' çalışıyor!
Halkın bu seçimlerde yorumcuların 'cilası' gerekmeksizin alakası gerçekten oldukça yüksek. İtiraf etmeliyim, saatler süren halkla 'birebir' görüşmelerimde bu seçimin 'Amerikan Tarihinin' en önemli seçimi olduğu konusunda fikir birliği var. Ve görüştüğüm hemen herkes de seçime katılıp rey vereceklerini beyan ediyorlar.
En dikkat çeken hiç şüphesiz 'genç seçmenin' ilgisi ve tepkisi. Ve yine şüphesiz olan bir şey, bu ilginin tamamına yakını Bernie Sanders'a yöneliyor.
Yine de Sanders'ın işi hala oldukça zor.
Diğer dikkat çeken husus ise Cumhuriyetçilerin, başta Trump olmak üzere hem gürültü koparan seçim çalışmaları hem de aslında görülen tepkiden dolayı 'sessiz' yürüttükleri atmosfer hafife alınamayacak kadar 'değerli bir sessizlik'!
Trump'ın aldığı her tepki kim ne derse desin reye tahvil olunurken, parti içinde Trump'ı durdurma girişimi halkda umut gibi bir şaiya olmuş durumda. Diğer başkan adayı Kasich'e artık yarışı bırakmasını söyleyen Trump, her cephede her alanda kendini fazlasıyla hissettiriyor.
Şaiyalar, dedikodular, yorumlar ve ihtimalleri bir kenara bırakırsak, ortada olan tabloda seçimde yarışacak adaylar Clinton ve Trump olacak.