Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Ağustos 2015

Bin yıl daha


Zor gunlerden gectigimiz hepimizin malumu.Bin yildir uzerinde yasadigimiz yurt edindigimiz topraklar dedelerimizin Kanları iyice yogrulmus.
Dedelerimizin ortak paydasi ilay-ı kelimetullah olunca tefrika, fitne, fucur, ihanet, böluculuk gibi silahlar bu topraklar da sökmemis. Birlik beraberlik ve dirligimizin cimentosu olan din ve manevi örgulerimiz hep zor zamanlarda imdadimiza yetismis.
Tarih hep tekerrur eder ondan dersini Iyi alan hep kazanir algisi evrenael bir gerceklik. Osmanli imparatorlugunu yikmaya azmeden azılı dğsmanlar topyekun yok etme projesini uygulaya koydugunda tam bitirdik dedikleri zaman dagilan ummet yine din ve manevi dinamikler uzerinde kalkip tum kahpe isbirlikcilere canakkale de gereken dersi vermisti.
Şanli tarihimizde kahraman cok ancak hainler, munafiklar da hep olmus ve hep olacak. Akli selim galip geldiginden dolayi zillete dusmemişiz , yurtsuz yuvasiz vatansız hic kalmamişiz.
Tarih boyu kahraman ecdadımızın yaşadığı gercekler alt alta sitalanabilir.Örnekler çoğaltılabilir.

Son günlerde hepimizin malumu ser ittifaki bir kez daha bizi bizden ayırmaya yelteniyor bu kez biraz daha profesyonel takılıyorlar, demokrasi ozgurluk havariligi insan hak ve hurriyetinden dem vuruyorlar.
Goze batan küçük çer çöp öne cikartilarak kendi gozlerini kör eden mertegi gizleme gayreti icindeler.
Devletimiz Elbette vazifesini yerine getirecek şer odaklarını temizleyerek bin yillik beraberligimizi golgelemek isteyenlere hakkettigi cevabi verecek.
Biz bu ulkenin Vatandası olarak neler yapabiliriz. Bunlari biraz hatirlayalim diyorum.Birer fert olarak neler yapabilir ve devşetimize milletimize nasıl yardımcı olabiliriz?
Yetmisiki milletin yasadığı bu topraklar da din cimentosu ile yapışık ic ice oldugumuz din kardesimiz dedigimiz insanlara vazifemizi layikı ile yapabiliyormuyuz ? Aynaya bakarak kendimize soralim diyorum.
On bes yil kadar once bir kardesim bana soyle sormustu.
Arabistandami yasamak istersin turkiye demi dediginde tereddut etmeden turkiye demistim .

Ayni kisi türklğk mu? Müslümanlık mı? dediginde ise müslümanlık dedigim dün gibi hatırımda.
Böyle soruların art niyetli oldugunu düsünüyorum. Din bahsi baska bir bahis sevgili dostlar.
Maras harbinde abdal Halil ağa maras in en zengin ermenisinin fransuzlari sehre davetinde davul calma teklifine verdigi cevap cok net ve sade. Bu is din bahsi diyor Davulumun içini altınla doldursan da bu tokamak bu davula vurmaz boşuna uğraşma diyor.Maraşta cahil bilmez yaftası ile anılan o zamanın bir şeyden haberi olmayan insanı bile bu günümüzün adam kılıklı hayvanlarına göre seciyesi ne kadar yüksek.
Doğudaki kürt kardeslerimi anlamakta zorlanmiyorum desem yalan olur.
Yillarca uzerinde yasadigimiz yurt edindifimiz bu tropraklar icin canakkalede birlikte sehid oldugumuz Birlik yemini ettigimiz gunlere ne oldu?
Bizi icimizi acıtacak sekilde parcalama projesini tum acıklıgına ragmen gormemizi engelleyen ne ?
Gün birlik bütünlük günü dememiz icin daha ne kadar düsmanın ekmeğine yağ sürmeye devam edeceğiz??? sorular sorular sorular......
İnadina kardeslik değerli dostlar.inadina birlik beraberlik . Tefrikaya ayrılığa nemelazımcılığa tahammülümüz yok. Bir adım atmak için başkalarından bir hamle beklemek yerine kendimiz bir adım atarak işe başlayalım. Düşmanlarımızın el oğuşturmasına müsaade etmeyelim diyorum.sağlık ve mutluluk dileklerimle..