Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2468.93
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Ağustos 2014

BİN YILIN SEÇİMİ: 10 AĞUSTOS 2014

Türkiye 10 Ağustos günü son üç yüz yıllık süreci sona erdirip, artık kadim geleneğine sahip çıkan YENİ TÜRKİYE için BİSMİLLAH diyecek.

Birileri için sadece bir seçim olsa da kahir ekseriyetiyle millet için 10 Ağustos 2014 günü tarihe YENİ TÜRKİYE'nin kuruluş tarihi olarak geçecek.

Eski Türkiyeliler için çok önemli olmasa da cumhurbaşkanının millet tarafında ilk kez seçiliyor olması elbette önemlidir. Onlar, ha millet seçmiş ha meclis seçmiş ne fark eder anlayışındalar. Haklılar da;

Düşünsenize,

Ahmet Necdet Sezer'i halk seçmiş,

Ya da Süleyman Demirel % 70 oyla halk tarafından cumhurbaşkanı seçilmiş.

Sahi ne değişecekti?

HİÇ!

Süleyman Bey yine orkestra şefini taklit edercesine "işte çağdaş Türkiye" deyip 10. Yıl Marşı ile kandırıkçılık oynamaya devam edecekti.

Ya Ahmet Necdet Sezer?

"Huysuz virjin" olmaktan vazgeçecek miydi?

Hayır.

İşte, Tayyip Erdoğan farkı burada ve vatandaş Tayyip Erdoğan farkını bildiği için 10 Ağustos'u sabırsızlıkla bekliyor.

Geçen gün Diyarbakır'ın bazı ilçelerine gitmiştik. Çermik de bir vatandaş yanıma gelip "kurban, eğer Tayyip Erdoğan'ı hiç tanımasaydık, 12 yıllık icraatını bilmeseydik yine oyumuzu ona verirdik" dedi. Niye amca soruma:

"Kardeşim, Allah adamı sevdiriyor, Tayyip Beyin duruşu, bakışı, konuşması insana güven veriyor, ya Ekmel efendi?.." dedi.

Millet 10 Ağustos'ta sadece cumhurbaşkanı seçmeyeceğini biliyor, 10 Ağustos'ta ülkenin geleceğinin oylanacağının bilincinde.

Öbür tarafta 13 parti bir araya gelip Ekmel beye destek veriyor. Sanır mısınız ki bu partiler Ekmel beyi cumhurbaşkanı yapmak için bir araya gelmiş olsun?

Hayır, bu partiler Tayyip Erdoğan'ın kazanacağından yüzde yüz eminler. Sadece Tayyip Beyin % 50'nin çok az üzerinde bir oy oranıyla kazanmasını istiyorlar ki güçlü olamasın, değişim ve dönüşümü tam olarak gerçekleştiremesin. Yani eski Türkiye bazı kamburlarıyla kalsın istiyorlar bu partiler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı seçecek olan halk "artık eski Türkiye'nin ötekileştiren, vesayet kuran, baskıcı, totaliter yapısından bıktık, biz kardeşçe, özgürce, huzur içinde güçlü, hakkaniyete dayalı ülkemizde onurlu yaşamak istiyoruz" diyor. Bu millet ülkesine bu güzellikleri kazandıracak liderin R. Tayyip Erdoğan olduğunu bildiği için 12 yıldır onu destekleyip şimdi de cumhurbaşkanı yapmak istiyor.

Ben de yarın ülkeye bir Cumhurbaşkanı seçmek için sandık başına gitmiyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ı sadece cumhurbaşkanı seçmek için oy kullanmıyorum.

Siyasi geçmişiyle,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki performansıyla,

Başbakanlık yaptığı 11 yıl 5 aylık sürede 80 yıl yapılamayan hizmetleriyle,

Milletinin derdini dert edinmesiyle,

Milletinin değerlerine sahip olmasıyla,

Başbakanlığı süresince ülkesinin mazlum ve mağdurlarına, Myanmar, Somali, Gazze, Bosna, Mısır, Suriye ve daha nice mağdur halka sahip çıkmasıyla,

Mısır'da, Gazze'de sadece Müslüman oldukları için binlerce insan katledildiğinde bütün Batı ve medeni! dünya ÜÇ MAYMUNun kuyruğuyla oynarken çıkıp "bu yaptığınız insanlık değil, siz zalimsiniz" haykırışıyla,

Dünya baronlarına "petrol için, insanınızın refahı için Asya'da, Afrika'da insanlara zulm ediyorsunuz, vicdanınız nerede?" diyen tek başbakan olmasıyla anladık ki Recep Tayyip Erdoğan sadece bir başbakan değil,

Eğer Allah nasip eder yarın Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçilir ise,

Recep Tayyip Erdoğan artık sadece Türkiye Cumhurbaşkanı da değil. Çünkü bu seçim sadece Türkiye'nin seçimi olmayacak.

Sözün özü:

Onu tanıyan, duyan bütün ülkelerdeki mazlumların, mağdurların, esirlerin, ezilmişlerin, sömürülenlerin, garibanların, yetimlerin dua ettikleri için yarın oylarımızı Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğiz.

Recep Tayyip Erdoğan insani özellikleriyle, siyasi kimliği ile ÜMMET'in, bölgesinin, yeryüzü mağdur ve mazlumlarının umudu, vicdanı, sesi olacağı için yarın oylarımızı Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğiz.

10 Ağustos 2014 günü yeni bin yılın bin yılını da etkileyeceği için bu bin yılda ümmet ve mazlumlar daha özgür ve refah içinde yaşasınlar diye yarın oylarımızı Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğiz.

Ya siz?..

@ahmetay_