Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2431.24
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Temmuz 2021

​Bir daha 15 Temmuz gösterme Ya Rabbi...

Eskiler: “Hafıza-i beşer nisyan ile mağlüldür”derler.

Evet, eskiler böyle derler de... Ancak, hayatımızda hiç aklımızdan çıkaramadığımız; hiç unutamadığımız; bizde travma oluşturmuş nice anlar vardır. Hani her şeyi unuturuz... Ama yediğimiz kazıkları unutamayız desem, yalan olmaz...

Aslına bakarsanız, bu durum toplum hafızaları içinde geçerlidir. Bir olay, toplum hafızasında tahribat yaptı mı, değil 5 yıl, üzerinden asırlar geçsede unutulmaz... O artık tarih sayfasındaki karanlık yerini almıştır.

2016’nın 15 Temmuzun da yaşanan darbe girişimide böyle bir olaydır. Ben, o gece yaşananlarda, birçok ibretlik olay vardır derim.

Mesela, bunlardan biri: Milletin darbeye geçit vermeyerek, demokrasisine ve ülkesine sahip çıkmasıdır. Bir diğeri de: Kurtuluş Savaşı’nda, gâvurların saldırmadığı Meclisimize, içimizdeki hainlerin saldırmasıdır.

Allah aşkına söyleyin, bu millete bundan başka nasıl bir kötülük yapılır? Burada hainliğin derecesini arttıran olay, milletin vergileriyle alınan silahların, yine milletin kendisine sıkılmış olmasıdır.

Kıymetli okurlarım, bizler darbe girişimini, kahvemizi yudumlayarak televizyondan izlemedik. Dolayısıyla, bu olay bizim için, öyle senaryo menaryo değildir. Yapılan buz gibi darbe girişimidir. Yapılan buz gibi hainliktir.

Aslında, milletin darbeyi önlediği destansı duruş, hainlerin cezalandırılmasında da sergilenmeliydi. Onlara öyle bir ceza verilmeliydi ki, bundan sonra, ülkemizde kimse darbeye kalkışmasın.

Kamuoyunda uzun bir süre idam konusu konuşuldu. O sıralar idam konusu vatandaştan da büyük destek aldı. Hatta, Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişiklik önüne geldiğinde onaylayacağını açıkladı.

Maalesef, her kesimden kabul görmesine rağmen, Meclis’te hainler için, idam cezası yasalaşmadı. Bilmem, aynı zemin tekrar oluşur mu? Hadi biz, bu zeminin yeniden oluşması için, işaret fişeğini ateşlemiş olalım.

Gerçeği söylemek gerekirse, ben bu zeminin tekrar oluşmasını arzu ediyorum. Yukarıda yazdığım gibi, darbeci hainlere destansı bir ceza verilmesi gerekiyor. Eğer bu yapılmazsa, Şehitlerimizin haklarını ödeyemeyiz...

Yazıyı, başlıktaki duayla bitiriyorum. Bu millete bir daha 15 Temmuz gösterme Ya Rabbi... Amin...