Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2404.74
BIST 100
10315.55
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Bir güzel ki...

Oylum! Oylum! Servi boylum, güzel huylum... Çehresi tebessüm... Lisanı baldan tatlı mı tatlı. Bal gibi bir sevgili. Gördüğünüzde güzelliğin tadına varırsınız. Hayatın hakikati budur sanırsınız.

Bir güzel ki...

Konuşunca susmasını istemezsiniz. Susunca da seyri ömre bedeldir. Yanağındaki gamzede ben olayım dersiniz. Dudaklarının arasından çıkan kelimeler sihramiz. Aldığı nefese değerek yüreğinde yer etmek istersiniz. Verdiği nefes olup etrafı hayatlandırmak emeliniz.

Bir güzel ki...

Otururken divana altındaki minder oluruz. Yürürken ayaklarının altındaki kilim. Minderin sıcaklığı ondandır. Sanki bahar ile yaz arasında bir mevsimdir. Kilimin deseni ayaklarının temasıyla sürekli canlanıverir.

Bir güzel ki...

Ellerindeki her parmak değdiği şeyleri konuşturur. Bu konuşmanın dili yoktur. Hissettirdikleriyse anlaması zor olan şeyler olarak mana ikliminde yerini alır.

Bir güzel ki...

Bakışları hayata hayat verir. Hayatın en gizemli tarafları onda gizlidir. Gözlerinde kaybolmak maviliklerdeki sevgiye kulaç atmaktır. Ama bu sevginin sahili yoktur. Fazla açılınca o gözler, etrafı fırtına kaplar. Yıkımı onarılmaz bir ömür. Kapanınca da karanlık etrafı sarar. Işıklar onu aydınlatmaz. Buğulu olunca kalbin aynası olurlar. Sevgililer ancak o zaman kendilerine orada yer bulurlar.

Bir güzel ki...

İnci gibi dizilmiş dişleri var. Beyazlığı gösterir güzelliğinin saflığını. Dudakların etrafını bir set gibi örerler. Hem içeriden hem de dışarıdan ona zarar vereceklere engel birer neferdirler. Aralanınca aralarını bulan tatlı dil dışarıya çıkıverir. Kuruyan dudakları ıslatır. Sıra sıra dizilmiş incilere abı hayatı verir.

Bir güzel ki...

Başkasını anlatırken çok nazikleşir ve en latif halini alarak narinleşir. Halbuki anlattıkları güzellik aslında kendisidir. Ama o bunun farkında değildir. Farkında olunca zaten o güzel değildir.

Bir güzel ki...

Herkes ona kavuşmak ister. Bunun için elinden gelse verir her şeyini. Ama boşa kürek çektiğini bilmeden hiçliğe doğru gider. O güzeli elde etmek mümkün değildir.

Bir güzel ki...

Seyrine doyum olmaz. Sadece seyretmekle de ona varılmaz. Kıyısına yaklaşıp eteklerinde sere serpe dolaşmak gerekir. Ama bu güzelliğin kıyısı uçsuz bucaksız bir deryanın kenarından ziyade yeşilliğin bütün tonlarının ve her rengin en canlı tarafının bir arada olduğu yolların içinde kaybolduğu bir ormanlık gibidir.

Bir güzel ki...

Teması canınızı yakar. Ona dokunamayınca hasretlik ateşi bir ömür kor gibi yüreğinizde vatan tutar. Uzağında olmak ayrı bir dert yanına yaklaşmak apayrı bir derttir. Varmanın sevincinden ziyade uzak kalmanın hasreti daha fazla bir haz verir.

Bir güzel ki...

Gülüşü ömre ömür katar. Ama bu gülüşe hayat veren hüzünlü halinin kahkahalarına karışmasıdır. Gülüşüne aldanırsanız bir ömür ona varamazsınız. Ömrünüzün o gülüşlerin tuzağına düşmesine müsaade etmemelisiniz. Sadece gülüşünü seyrediniz.

Bir güzel ki...

Artık kalksın yürüsün dersiniz. Yürüdükçe ne kadar haklı olduğunuzu görürsünüz. Doğrulurken yerinden yüreğiniz burkuluverir ona bir şey olacak diye. Hele bir yürümeye başlayınca siz de yerinizden kalkıp ona eşlik etmek istersiniz aman diye. Ve yerinizden kalktığınızda onun sizden ne kadar uzaklaştığını görürsünüz ve üzülürsünüz. Keşke onu yerinden kaldırmasaydım dersiniz ardından yürürsünüz. Siz yaklaştıkça ona uzaklaşır o sizden. Sizi sürükler ardından. Bir boşluğa sürüklendiğinizin farkında değilsiniz. Boşluğa düştüğünüzde artık siz de o güzel ile berabersiniz.

Bir güzel ki...

Oylum! Oylum! Talu! Yani tulu etmekte mavilikler içindeki bir güzellikte sapsarı saçlarıyla. Onların da ötesinde ve herkesin gönlündedir. Bazen camların arkasındaki en güzel canlıdır. Bazen kalemin ucunda beyaz sayfaları hayatlandıracak en manalı kelimeler olarak damlayacaktır. Bazen kitapların arasına kapatılıp ve kendi gibi güzellerin gecenin en güzel anında o kapıları açıp oradan çıkartılmasını bekleyecektir. Bazen de yanınızdadır sanki. Bakan gözünüzü, tutan elinizi, koklayan burnunuzu, duyan kulağınızı ve kısacası her tarafınızı sarmış gibidir. Ama hiçbirimizin bir ömür bulmakta muvaffak olmadığımız yerde olan bir güzeldir.

Bir güzel ki...

Her yerdedir ama hiçbir yerde değildir. Herkesin yüreğindedir ama hiçbir yüreğin onu elde etmesi mümkün değildir. Yanımızdadır ve uzağımızdadır. Hayalimizdir ama ulaştığımız kadar hayatımızın gerçeğidir. Bizi avutan ama güzelliğine daldığımızda uyutan bir gizemdir.

Bir güzel ki...

Ne kadındır, ne de kadınımsı. Kızların değildir hiçbirisi. Cinsiyeti henüz keşfedilmemiştir. Her cins onu kendinden bilmiştir. Ama en çok kadınların semtine uğrayıvermiştir. Erkeler ise hep o semtin etrafında dolanıvermiştir.

Bir güzel ki...

Hasılıkelam! Anlatılması dahi kendisi kadar güzel olandır. Ama anlatıldıkça anlaşılmayan bir güzeldir. Sadece bir an size görünüverir. Ve sizi bir ömür kendiyle meşgul ediverir.

Bir güzel ki...