Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
35.05
Gram Altın
2474.57
BIST 100
10489.04
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Ekim 2016

Bir umuttur Türkiye

Uğruna canların feda edildiği değerlerden biridir vatan. İnsanları kadar önemi vardır toprakların. Yer altı ve yer üst hazineleriyle kıymet arz eden toprakların bir de dünya coğrafyası üzerinde stratejik konumundan kaynaklanan önemi vardır. Tarihin yüklediği değerinin yanında geleceğe ait umutlar beslenen yanı da vardır ülkelerin. Bütün bunlar bir araya geldiğinde üzerinde yaşadığımız toprakların ne derece kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyor, o kıymeti korumak adına biraz daha özen gösteriyoruz.

Son yüz yılda üzerinde planlar yapılan, idarecilerinin istenildiği gibi yönetilen, halklarının arzu edildiği yönde yönlendirilen, kaynaklarının kendi menfaatleri doğrultusunda akıtılan, siyasetinin düşünüldüğü gibi tasarlanan bir ülke durumunda olan Türkiye'de son on beş yıldır bu üst akılın istemediği yönde gelişmeler olmaktadır. Osmanlı'nın dağılması akabinde bu coğrafyayı masa üzerinde istedikleri gibi planlayanların beklemediği bir durumdu bu hal. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un deyimiyle sırtlan kümesi bu güruh yıllardır sadece Türkiye üzerinde değil orta doğuda aynı sömürüyü devam ettirmiş ve bunu da sözde demokrasi adına yaptığını söyleyerek algı operasyonları ile kendini haklı durumda göstermiştir. Kapılarında dilenci gibi para dilenen liderleri, ülkelerinde horlanan vatandaşları, fabrikalarında işletilen hazineleri ile alışmış oldukları ve sürdüre geldikleri düzen yıkılmak üzere ve bu da gözlerinin önünde bir zamanlar topraklarını bölüp kendini hasta adam olarak ilan ettikleri ve şimdilerde küllerinden yeniden doğmakta olan Türkiye tarafından yapılmaktadır.

Güçlü siyaseti, kendine yeten ekonomisi, dünyaya karşı bitmiş borcu, üretimi, dünya üzerinde tercih edilen konumu itibari ile dünyada parlayan yıldız haline gelen Türkiye, sadece kendisi için değil, aynı kaderi paylaşan ülkelerin, mağdur olan halkların ve yağmalanmış toprakların umudu olmaktadır. Ortadoğu biliyor ki Türkiye ayakta kalırsa kendileri de ayakta kalacaktır. Türkiye kendisinin olduğu gibi onların da şerefini ve izzetini taşıyor. Türkiye, tarih boyunca İslam hizmetkarı olan nadir ülkelerden birisidir. İslam'ı savunmada en büyük rolü Türkiye üstlenmiş ve hakkıyla yerine getirmiştir. Son on beş yıldır bu misyonu yerine getirirken başında bulunan lideri ile bunu güçlendirmiştir. Bu gücü inancından ve insanından alan Türkiye nerede bir mazlumun yardıma ihtiyacı varsa hep onun yanında olmuştur. Nerde haksızlık varsa onun karşısında ilk duran Türkiye olmuştur. Nerede bir yanlış varsa onu ilk düzelten Türkiye olmuştur. Dünyayı zulümle dizayn eden batıya "Dünya beşten büyüktür" diye haykıran Türkiye olmuştur. Teröre, savaşa hayır diyerek barışın yanında sözde değil özde duran Türkiye olmuştur. Filistinli' den Suriyeli' ye, Cibutili' den Somalili' ye, Sudanlı'dan Suudi Arabistanlı' ya kadar herkeste Türkiye ve liderine çok büyük bir sevgi, saygı halesi oluşmuştur. Türkiye artık ümitle bakılan, özlemle izlenen, büyük devlet olarak kendisini ispat etmiştir. Bunu dine verdiği ehemmiyetin yanında insana ve insanlığa verdiği önemle göstermektedir. Türkiye'nin bu sahada verdiği hizmetler de takdir görmekte ve özlemle beklenmektedir. Haksızlıklara karşı Türkiye tek yürek, millet tek umut olmuştur. İnancından ve tarihinden aldığı güçle bugün Türkiye gerçekten de tüm mazlumların, umudu, sesi ve nefesi olmuştur. Dolayısıyla Türkiye'nin, bu değerlerle sahip olduğu bu potansiyeli birlik, beraberlik ve kardeşliğini bozmadan korumaya devam ettirmek birinci vazifesi olmalıdır. En ufak bir zaaf anında Allah korusun Türkiye'nin uçuruma gitmesi için neredeyse tüm dünya işbirliği yapmış durumdadır. Türkiye'yi her olayda karıştırmaya çalışıyorlar. Ama Türk milleti o derin ferasetiyle, geçirdiği tecrübelerle birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusuyla buna müsaade etmiyor ve inşallah da etmeyecektir.

Bunu engellemek, Türkiye'yi yeniden eski günlerindeki gibi dilenen durumuna düşürmek için ellerinden geleni yapacakları aşikardır. Teröre verdikleri destek, ekonomiye vurmaya çalıştıkları darbe, iş dünyasına yönelttikleri endişe, halkı düşürmeye çalıştıkları korku bunun içindir.

Bütün bunlara inat Türkiye umut olmaya devam edecektir. Yolun açık olsun Ülkem.