Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Nisan 2017

Birbirimizi Allah İçin Sevmeliyiz

Yaratılış hikayemizin özünde sevgi vardır. Bu öz, halis ve temizdir. İnsana emanet edilir. Sonra da insandan teslim alınır. Ruh, beden libasına yerleşir. Dünya gurbetine gönderilir. Dünya ise tertemizdir. Misafirlerini beklemektedir.

Özü sevgiyle imar edilen insanoğlu ne oluyor da uzaklaşıyor bu tertemiz mayadan? Ne oluyor da kirletiyoruz hem ruhumuzu hem de dünyamızı? Bile bile ışığa sırtımızı dönüp karanlığa yürüyoruz. İnsan, kendisine emanet edilen bu cevheri korumazsa önce kendini, sonra da yaşadığı dünyayı yok ediyor. Zira yok etmek, yıkmak çok kolay. Yıkmamak ve tertemiz kalabilmek için Allah için sevmek gerek.

"Allah İçin Sevmek Gerek"

Allah için sevmek, bu sözü herkesten duymak mutlu eder. Bu sözü bir validen duymak ise hem mutlu hem de güçlü kılar insanı. Tokat Valisi Cevdet Can, Valilik göreviyle değil, candan haliyle vardı. Biz, kardeşiz; benim olduğum yerde ast üst ilişkisi olmaz, deyince sofraya samimiyet hakim oldu.

Tokat Valisi Cevdet Can, Tek Yürek Projesi kapsamında öğretmenlerle buluştuğu özel bir yemekte "Allah için birbirimizi sevelim." diye başladığı konuşmasında adeta insanlığın kronik problemlerine reçete sunar gibiydi. Ülkemizin bulunduğu kritik dönemden bahisle açılan konuşmasında birbirimize kenetlenerek yürümemiz gerektiğini ifade eden Vali Can, yaşadığımız topraklarda Yunus'un, Mevlana'nın ruhu vardır. Sevgi dilini kullanarak bu topraklar Müslümanlaştı, bu yüzden birbirimizi Allah için sevmeliyiz. Kardeşlik mensubiyetine sarılmalıyız, dedi.

Bir, Bir, Biru2026. Millet Kongre ve Kültür Merkezinde "Tek Yürek" Olmak İstiyoruz

"Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet" vurgusuyla sağlanmaya çalışılan birliğin hepsini tamamlayan bir kavram olan "Tek Yürek"ten bahseden Vali Cevdet Can, Cumhurbaşkanlığına da "Tek Yürek" ile ilgili mektup gönderdiklerini ve bu projeyi Millet Kongre ve Kültür Merkezinde sahnelemek istediklerini belirtti. Bizler de heyecanla Cumhurbaşkanlığından gelecek cevabı bekliyoruz. Nedir Tek Yürek? Sevgide birlik, amaçta birlik, yolda birlik, inançta birliku2026 Vatan, devlet, bayrak, şehitlik ve tüm manevu00ee değerlerde kalp ve gönül birliğidir.

Vali Cevdet Can, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada toplumun mimarları olan sizler, bu birliği sağlayacak güçtesiniz, dedi. Bunu sağlamanın yolu da "Tek Yürek" olmaktan geçiyor.

Konuyla ilgili Bediüzzaman Said-i Nursu00ee'nin şu sözlerine kulak vermek gerek:

"Her ikinizin Halık'ınız bir, Malik'iniz bir, Mabud'unuz bir, Razık'ınız bir; bir, bir, bine kadar bir, bir. Hem Peygamberiniz bir, dininiz bir, kıbleniz bir; bir, bir, yüze kadar bir, bir. Sonra köyünüz bir, devletiniz bir, memleketiniz bir; ona kadar bir, bir." Bizi bölmek isteyenler, bu birliğimiz karşısında yok olacaktır.

Kalbin Ölmemişse, Aklın Sönmemişseu2026

Bu kadar bir birler tek yürek olmayı, muhabbet ve kardeşliği gerektiriyor. Ayrıca kainatı ve küreleri birbirine bağlayacak manevu00ee zincirler bulunuyor. Böyle olduğu halde, ayrılık ve bozgunculuk, önemsiz şeyler yüzünden kin ve düşmanlık Allah'ın sağladığı birliğe hürmetsizliktir. Yaratılış sebebimiz olan sevgiyi hafife almak ve kardeşliği ortadan kaldırmaktır. Zulümdür. Kalbi ölmeyen, aklın sönmeyen herkes bu hakikati anlamalıdır.

Kişisel Başarı, Kişisel Mutluluk Yalandır

Çağımızın hastalığı bireycilik. Kişisel başarı nefsin ilahlaştırılmasına kadar götürebilir. Kapitalist anlayışın en büyük oyunu "kişisel başarı ve bireyin mutluluğu" yalanıdır. Kişisel yerine kitlesel başarı ve mutluluk peşinde koşmak gerek. " Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir." diyen bir Peygamber'in izinden gidenlerin kişisel hesapları olamaz. İşte o yüzden tek yürek olmalı ve Allah için birbirimizi sevmeliyiz. Böylece millet ve devlet olarak başarılı ve mutlu olabiliriz.

Sevgi tohumunu filizlendirmenin yolu samimu00ee olmakla mümkündür. Başkaca niyet beslemeden ve karşılık beklemeden. Karşılık, dünyalık kavramdır. Dünyalık kavramlarla sevmeyelim!

Birbirimizi parti, dernek, vakıf veya başkaca aidiyet unsurları yüzünden değil, Allah için sevip, "Tek Yürek" olalım yeter!