Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2517.87
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Temmuz 2017

Biri şu adamı durdursun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözde adalet yürüyüşünü Maltepe mitingiyle bitirdi. Hiç kusura bakılmasın, Kemal Bey'in Ankara'dan İstanbul'a kadar yürümesi dağın fare doğurması gibi olmuştur. Yani yirmi beş günlük yürüyüşten beklenen etki çıkmamıştır.

Değerli dostlar, bu yürüyüşün değerlendirilmesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasına dizilen taraftarların çokluğu veya azlığıyla yapılmaz. Bu yürüyüşün değerlendirilmesi kamuoyunda esen rüzgara göre yapılır. Buradan iddiayla yazıyorum, bu adam değil İstanbul'a fizana kadarda yürüse, Erdoğan düşmanları dışındakileri etkileyemez.

Galiba Kemal Bey'de bunun farkına vardı. Farkına vardığı içinde, Maltepe mitinginde İktidara talimat vererek kendini kanıtlamaya çalıştı. Hatta bir ara hızını alamayıp, sokaklara çıkma imasındada bulundu.

Dostlar, iki şeyin şakası olmaz... Biri sokak, diğeri devlettir. Söylemlerine bakıldığında, beyefendinin bu gerçeği bilmediği anlaşılıyor. O yüzden konu kendisine şiddetle anlatılmalıdır. Bunu Kılıçdaroğlu'na parti içinden veya dışından biri mi anlatır. Onu bilemiyorum... Bildiğim tek şey bu adamın tehlikeli bir maceraya atılmak üzere olduğu ve kendisinin kısa sürede durdurulması gerektiğidir.

Sıkıysa bir daha deneyin

Dün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin birinci yıldönümüydü. Milletimiz dün düzenlenen toplantı ve etkinliklerde bir yıl önceki gibi dimdik ayakta olduğunu gösterdi.

Dostlar, geride bıraktığımız bir yıl içinde fetöcülerin yeniden darbe yapabilecekleri konuşuldu. Herhalde dün milletin sergilediği birlik ve bütünlük onlarada bir mesaj vermiştir. Eğer bu mesajı almadııysalar, bir yıl önce olduğu gibi karşılarında yine milletin güçlü iradesini bulurlar.

Evet, 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece meydanlarda yaşananlar, demokrasi ve memlekete sahip çıkma tatbikatıdır. Bu tatbikatın mesajı net ve berraktır. Eğer mesajı anlamayan varsa, buyursun tekrar denesin...

Yazıyı noktalamadan önce, sizlerden başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhlarına Fatihalar göndermenizi istiyorum.

 
TDV kurban