Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Aralık 2020

Birliği niçin kurarız? (3)

İnsanın üretebilmesi; ister bilimsel bilgi olsun isterse teknolojik bir ürün olsun ister bir sosyal mesele olsun, çok yüksek moral ve huzur gerektirir. Kötünün ilk bozduğu şey ise moral ve huzurdur.

İnsanınızı, toplumunuzu ve devletinizi muhteşem bir BİRLİK yapıp her birinin ahlaki, ilmi ve akli seviyelerini arttırıp toplam kalitenizi arttırmalısınız. Bunlar için ne kadar kurum kurmanız gerekiyorsa o kadar kurumu tam ve ideal bir şekilde kurmalısınız.

Ancak o zaman ortaya çıkan zorlukları ve sıkıntıları daha oluşmaya başlamadan tespit edip şartlarına göre tedbir alıp büyümeden önleyebilirsiniz. Tüm bunlar yerli yerine oturdukça ancak “biz birlik olduk” diyebilir, yüksek moral ve huzurlu bir toplum düzeyine sahip olabilirsiniz.

Birlik, birey ve toplumun kalitesi için gereklidir. Devletiniz ve ülkenizin kaliteli, güçlü ve adil olabilmesi için gereklidir. Kestirebildiğiniz ve önceden kestiremediğiniz zorluk ve sıkıntıların çözümü için gereklidir.

Tüm sorunlarınızı BİRLİK olmadan ideale yakın kalitede ve hızda çözebilmeniz çok zordur. Birlik; zamana göre, şartlara göre, ülkelere göre, inanışlara göre, kurumlara göre, … binlerce, yüz binlerce hatta milyonlarca unsurdan meydana gelebilir. Bu unsurlar hem insan hem toplum hem kurumsal unsurlardan oluşur. Hepsi, tam ve doğru olarak bir araya geldiğinde her sorun ancak çözülebilir.

Birliği daima insan vücudu gibi düşünmelisiniz. Sağlıklı ve güçlü bir vücutta iki unsur tamdır ve mükemmel çalışır. Birincisi, vücutta olması gereken unsurlar, sistemler, hücreler, … her ne varsa hepsi tam ve sağlıklı olmalıdır. İkincisi, her sistem, her organ, her hücre kusursuz işlemelidir.

Birbirleri arasında nasıl ilişkiler varsa o ilişkiler mükemmel sürdürülmelidir. Birlik de aynen böyle mükemmel olmalıdır. Devlet kurumları, siyasetçileri, eğitimcileri, askerleri, polisleri, din adamları, savcıları, teknisyenleri, mühendisleri, öğrencileri, engellileri, … kim varsa kendi içlerinde tam ve doğru yetiştirilmiş, görevlerini mükemmel yapan, birbirleriyle iletişimleri, ortak çalışmaları mükemmel olan bir birlik.

Bugüne kadar yazılarımızın hemen her bölümünde, birliğin bir yüzünü anlatmaya çalıştık. Böylece birliğin ne olup olmadığı basit de olsa anlaşılacak ve ileride çıkması muhtemel sorunlar önceden fark edilerek önlenebilecektir.

Ahlaklı olmak, iyi niyetli olmak, vatanını ve milletini sevmek, güzel huylu olmak elbette olmazsa olmazlardandır. Bunlar insan ve toplum için beklenilen ve mutlaka olması istenilen kıymetlerdir.

Ama ahlakla uçak imal edilemez, gökyüzünde uçurulamaz. İyi niyetle bir hastalığa çare bulunamaz, hastalıktan uzak durulamaz. Vatansever olmakla güdümlü mermilere karşı durulamaz, hatta o güdümlü mermi gönderilen yere geri gönderilip yerinde patlatılamaz.

Ahlakla beraber bilgi, akılla beraber bilgi, sarsılmaz bir azimle çalışmak ülke için birlik için en çok ihtiyaç duyduğumuz kıymetlerdir.

Ancak bu şekilde sizin bildiğiniz veya bilmediğiniz kestirebildiğiniz veya önceden kestiremediğiniz zorluklar, düşmanlar, belalar ve sıkıntıların önüne geçebilirsiniz.

Ancak bu şekilde insanınız, toplumunuz, devletiniz ve ülkenizi adil yapabilirsiniz. Güçlerine güç katabilir “çağlar açtırıp çağlar kapattırabilirsiniz”.

Bundan başka da bir yolunuz yoktur.