Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


BİRLİK VE DUA ZAMANI

"Yaralarını bulup deşiyorlar.

Hemen yanına bir de yara açıyorlar. Acılar içinde kıvranan beden, kalkıp, gerçeği, bir kefen gibi sarınabilse yau2026

İşte bir yarana daha tırnak attılar.

Avaz avaz bağrışlarına koşup gelen biri dostluk(!) elini uzatıp yarana bir avuç tuz bastırıyor."(Cahit Zarifoğlu)

Derin yaralarımız kanıyor artık. Toplumsal anlamda travmatik sancılara sürüklemek üzere saldırıyorlar her bir taraftan. Bir kurtuluş adası halini alan Anadolu topraklarının üzerine doğru kahpe bir yürüyüş başlattılar. Çünkü biliyorlar mazlumların kurtuluş adasıdır Türkiye. Köklerinden aldığı güçle yeniden yeniden dirilişe doğru yürüdüğü zamanlarda önünü kesmek gerekir. Boynunu kırmak gerekir ki dik durmasın ve boynu kölelik üzere hep eğik olsun.

Yiğit evlatlar, anneler, babalar bu toprağın insanları kahpe bombalarla parçalanırken apansız sızılar içinde ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ama inanıyoruz, güveniyoruz Rabbim her daim inananların ve zulme uğrayanların yanındadır.

Her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik söylemleri ile yürekten dualarla kenetleneceğimizi günleri yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde müştereklerde buluşarak, her zaman yazdığım gibi Çanakkale ruhuyla bizi bir eden, düşmana karşı aziz kurtuluş sakası eyleyen kahramanların ruhuyla hareket etme zamanlarındayız.

Şam, Bağdat, Halep ve dahi Filistin toprakları istila altındadır. Duvar diplerinde, kıyılarda, serin donduran okyanuslarla ümmet can çekişiyor. Ama vakarla, umutla, her anlamda mazlumu kuşatan şefkat kucağıyla ülkemi insanları duadau2026

Küfür tek millet olarak cennet ülkemin civanlarına saldırıyor. Küfür tek millet olmuş halde bombalı araçlarla, intihar bombacılarıyla, travmatik acılara bizleri sürüklemeye çalışıyor. Bir taraftan da dost görünüp yaralarımıza Üstad Zarifoğlu'nun deyimiyle tuz basanlar var.

Gerçeği yakinen duyumsama, uyanık olma, dostu düşmanı ayırma zamanlarındayız. Birlik ve beraberliğimizi düşüneceğimiz, çocuklarımıza bırakacağımız bu cennet vatanın bir karış toprağının dahi parçalanmasına müsaade etmeyeceğimiz zor zamanlardayız.

Dua ve birlik zamanlarındayız. Kardeşliklerimizle yeniden yeniden birbirimizin yüreklerine yürüme zamanlarındayız. Bizim birliğimiz onları korkutacak olan. İmani direnişlerle, umutla, birbirimize kenetlendiğimiz zamanlara doğru akma duraklarındayız.

Zorlu ve çirkin savaşların içine doğru çekilmek istenen ülkem insanı bu günleri de atlatacaktır. Mazlumlara, yuva, umut, dua olan mübarek Anadolu toprakları bir ada gibi onların yüreklerine açacak kendini bunu kimse engelleyemez. Bereketli topraklarımızın yiğit insanı imanından aldığı ilham ve güç ile bu zor ve sızılı günleri de aşacaktır.

Ey Rabbimu2026

Ey üzerimize Hak Kitaplar gönderen ve tamamlamak üzere hayat rehberimiz mübarek Kur'an'ı gönderen ve hesabı en seri gören Allahımu2026

Kahpelerin, zalimlerin, kötülüğe yol açan tüm katliamcıların kalplerine korkular sal, sevinçlerini kursaklarında bırak.

Zalimleri, kahpeleri ummadıkları yerlerden, kendi içlerinden bozguna uğrat.

Planlarını, oyunlarını, eylemlerini, hesaplarını, katliam planlarını boyunlarına dolau2026

Görünmeyen yardımlarınla, nice görünmeyen ordularınla Nusret'ini, yardımını gönderu2026

Aziz milletimizin birlik ve beraberliğini daim eyle Rabbim. Üzerimizdeki kara bulutları dağıt Rabbim.

Milletimize, masum insanlarımıza zalimlikler yapanları sana şikayet ediyoruz. Başka gidecek kapımız yok Rabbim.

Mazlumların hamisi, ümmetin dirilişinin son kalesi olan bu necip milleti aziz ve bahtiyar kıl. Muhabbetimize, birliğimize, huzurumuza kast eyleyenleri bozguna uğrat.

Ey Rabbimu2026 Ey Hakimlerin Hakimi olan Allahım!

Merhametlilerin en merhametli olan Allahım!

Bizi yardımsız ve çaresiz bırakma.

Yöneticilerimize güç ve basiret ver, işlerini kolaylaştır, milletimize birliğini ve beraberliğini daim eyle Rabbimu2026

Aminu2026 Aminu2026 Aminu2026

Selvigül Kandoğmuş ŞAHİN/MİLAT