Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Şubat 2017

Bitsin artık 28 Şubat!

28 Şubat darbe döneminde yürütülen tankların önüne 15 Temmuz gibi çıkma cesareti gösterilmediği için darbeciler ortalığı kırdı geçirdi. Bu iradeyi gösterenler ise azınlıkta kaldı ve zulme uğradı. 15 Temmuz, 28 Şubat'ın devamı halinde yaşanan bir süreçtir. Aktörlerin kimliği, kullanılan dil, zaman ve mekan değişti ama yapılmak istenen ihanet değişmedi.

Aktörler değişti diyoruz ya, dün 28 Şubat'ı yapanlarla bugün 15 Temmuz'u yapanlar ve hala aynı niyet üzere fitne ateşini harlandırmaya çalışanlar farklı zihin yapısındaki kişi ve gruplar değil aslında. Sadece ön plana çıkan olarak, kim daha etkin halde ise meselenin sürükleyicisi onlar oluyor.

28 Şubat'ta ön planda Kemalist faşist laik maskeli darbeciler vardı, geri planda ise Fetö'cüleru2026 15 Temmuzda ise ılımlı boşgörücü Fetöcüler ön plandaydı diğerleri ise geri planda. Yani arkalarındaki güç aynı, hedef aynı, niyet aynı ve ortaklık aynıu2026 Bugün yapılan ittifaklar ise artık maskeleri düşürmesi bakımından önemli.

Hangi renge bürünürse bürünsün, arkasında karanlık odaklar olan, emperyalizmin desteklediği her hareket, İslam'ın, vatanın, milletin ve bu ümmetin düşmanı olmuştur, olacaktır.

28 Şubat darbesine karşı duran, en azından İslamu00ee hassasiyete sahip olduğu için o zihniyete boyun eğmeyen on binlerce insan zulme uğradı. Bir çoğunun mağduriyeti giderildi ama İslamu00ee olan hiçbir şeye tahammül gösteremeyen zihniyetin gadrine uğrayıp İslamu00ee terör yaftasıyla zindana atılan ve hala dört duvar arasında adaletin tecelli etmesini bekleyen ne kadar çok insan var biliyor musunuz?

28 Şubat'ın üzerinden 20 sene geçti. Bir kaç psikolojik darbe teşebbüsü ve bir de işgal girişimi yaşandı. Bu işgalci ve kökü dışarda olan zihniyetin karşısında duran ve hala durabilecek insanların mağdur ediliyor oluşunun izahını yapamaz kimse.

28 Şubat darbe hukukunun zindana attığı Müslümanlar artık serbest bırakılmalıdır.

Ülkemiz ciddi bir süreçten geçiyor.

Referandumla yapılmak istenen sistem değişikliğini engellemek ve eski kısır döngü sistemi devam ettirmek isteyenler bir araya gelip ittifak yapıyor. Sistem değişmeli evet ama bu değişim, sistemin gadrine uğramış Müslümanların mazlumiyeti giderilerek başlamalı. Sistemin bekası için millete darbe vuran darbecilerin zindana attığı insanlar serbest bırakılmalı artık.

Kanun Hükmünde bir kararname ile 28 Şubat darbecilerinin zindana attığı mazlumların yeniden adil bir şekilde yargılanma yolu, mahkemelere inisiyatif bırakmadan açılmalı bir an önce.

Bu ne bitmez darbedir ki, darbeyi yapanlar bile ellerini kollarını sallayarak geziyor da, onların içeri attığı insanlar 20 yıl olmuş hala zindanda yatıyor.

Kendisi de 28 Şubat darbe hukukunun mağduru olan ve üç senedir firari yaşamak zorunda kalan yazar Sebahattin Arslan kardeşimin "Ne darbeyi yapan darbeci kaldı içerde, ne de onların suç ortakları. Anlaşılan bizim için bitmeyen 28 Şubat yapmışlaru2026" dediği gibi, hiç bitmeyecek mi bu 28 Şubat?