Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2438.19
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Temmuz 2015

Biz ondan razıyız

Geldi geliyor derken, sayılı günler gitti gidiyor muduna girdi.. Koca bir yıl sorumsuzca semiren biz acizler için fırsat günleri olmasına rağmen pek yararlandık diyebilecek durumdada değil çoğumuz.

Yememe, içmeme, nefsi arzulara gem vurma ayı olarak değerlendirilmesi gerekirken birçoğumuz tersi ile hareket ediyor.Bol yiyor , az ibadet ediyor. Çok konuşuyor az tefekkür ediyor.Sanki başka bildiklerimiz var.

Ramazan ayı ile oruçla ilgili fetvalar havada uçuşuyor.Ümmet her müşkülünü halletmiş,oruca başlama saatini tartışıyor.Teravih namazının meşruiyeti ile ilgili ahkamlar kesiyor.Hadisler ayetler bilmezlerin ağzında gevlenip duruyor.Ümmetin yüzyıllardır icma ettiği kavramların içi boşaltılmaya çalışılıyor.

Oruç,maddi ve manevi olarak bizi ancak niyetimizdeki samimiyetle temizler.Samimiyet ve iyi niyet maymuncuğunun açmadığı kilit yok desem yanlış olmaz.Her müşkülümüzde bizi sahili selamete çıkartır. Bu günler samimiyet testinden de geçebilmemiz için birer fırsat.

Hiç ölmeyecekmiş gibi çalışmak bir çoğumuzun virdi olmuş.Ölüm denen sevimsiz kelimeyi hatırlamaya karşı aşılanmış gibiyiz.Her saniye ölüp dirildiğimizi bir bilebilsek,bu gerçeklikle bir yüzleşebilsek daha çok mutlu olacağımız kesin.Her an her saniye doku ve organlarımızda unutmaya çalıştığımız , hatırlamak istemediğimiz ölüm hadisesi ceryan ediyor.Akciğerlerimizdeki hücrelerin ömrü birkaç hafta,cilt hücrelerimizde de o kadar.Yaşamak için elzem olan kan hücreleri ise ancak üç ay yaşayabiliyor.Ömrü biraz daha uzun olan kemik hücreleri ise bir ömür içersinde birkaç kez ölümün sevimsiz yüzü ile karşılaşıyor. Biz uzaklaştıkça ölüm bize ben buradayım diyor .Çare içimizdeki ölüm ile barışmak.

Ramazan ikliminde tefekkür etme ,kendine çeki düzen verme ,manevi karnelerimizdeki kırık notları düzeltme gibi şanslarımızın olduğunu unutmayalım.Biz ondan razı olalım ki ,o da bizden razı olsun.Yoksa bir kayıp yıla daha başlamış oluruz.Seneye ise kim öle kim kala.

Yeni bir yıla daha sağlıklı başlamak için fırsat günlerimiz giderek azalıyor. Az yiyelim.Çok tefekkür edelim.İçinde yaşadığımız, adeta yüzdüğümüz nimetlere şükredelim.Şükretme erdemini birbirimize aşılamaya çalışalım.Bu ay maddi manevi her şeyi paylaşarak çoğaltma ayı.

Müsbet ilim kurallarına göre paradoks olan bir çok gerçekliğin zuhur ettiği günlerdeyiz.Her şeyi küçük akıllarımızla kavrayamayabiliriz.Oruç tutunuz ki sıhhat bulasınız düsturunu bugünkü ilmimizle ne kadar açıklasak bilinmeyenleri yine çoğunlukta olacak.Vererek malı temizleme üzerine hangi iktisadi söylemi kullansak eksikleri olacak.Ondan razı olarak tutulacak oruçlar sadece sağlık ve zindelik vermez.Malı temizlemek için verilecek zekatlarda öyle.

Gün bugün,dem bu dem.Haydi dostlar depoları doldurma zamanı geçti geçiyor.Heybelerimizde kalan boşluklarıda dolduralım ki lazım olduğunda azıksız kalmayalım diyorum.Sağlık ve mutluluk dileklerimle.