Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Ocak 2017

Bizdeki muhalefet\u2026

Sancılı bir dönemden geçiyoruz. Öncelikle ülke ve coğrafya olarak en derininden hissettiğimiz bu sancı sadece bizim için geçerli değil.

Bütün dünya sancılı bir süreçten geçiyor.

Yeni günün nelere gebe olduğunu, oyun kurduğunu düşünen güçler de dahil kimse kestiremiyor.

Dağılmanın eşiğindeki Avrupa Birliğinden, seçimlerden sonra iyice çıfıt çarşısına dönen Amerikasına, güçler dengesinde kadim düşmanıyla ittifak kurmak zorunda kalan Rusyasından ordusunu oluşturma çabasındaki Japonyasına kadar her şey alt üst vaziyette. El yordamıyla ilerleyen politik ve askeri hamlelerle dolu günleri yaşıyoruz.

Avrupa'da yeni bir hat

Amerika'nın NATO sevkiyatı adı altında Doğu Avrupa'da yeni bir hat kurma çabası, Çin u2013Rusya ve ABD arasında süren siber saldırı ithamları, soğuk savaşın şiddetini artırarak devam edişiyle değişen güvenlik politikaları ve alttan alta dile getirilen dünya savaşı senaryoları içimizde yaşadığımız hadiselerle birleşerek dolduruyor gündemimizi.

Bir yandan ihanet şebekelerinin saldırılarına diğer yandan İzmir'de yapılmak istenen katliamı engellemek isterken Şehit olan Fethi Sekin'de gördüğümüz gibi destan yazan kahramanlıklara şahit oluyoruz.

Bizde kahramanlar bitmez

Bu topraklarda her dönem hain çıktı ama her zaman o hainin başını ezecek yiğit kahramanlarda eksik olmadı. Ömer Halisdemir'ler, Halil Kantarcı'lar, Muhammed Fatih Safitürk'ler ,Fethi Sekin'ler bitmez bu mübarek topraklardau2026

Türkiye'yi dize getirip eskisi gibi kukla bir devlet olarak görmek isteyenlerin, eski düzenin devamı için Batıya ram olmuş kadroların iktidarını ve "yurtta sulh"çuların ordusunu hakim kılma gayreti bu yüzden. Bağımsız ve güçlü bir devlet olma yolunda ilerleyen Türkiyenin ellerinden kayıp gidişini engellemek derdindeler.

15 Temmuz ruhunu kuşanıp işgalcilere direnen milletimizin bir kaç gün önce yapılan bir kamuoyu araştırmasında dediği gibi, bu saldırıların arkasındaki güç Amerika, tetikçiler de Fetö, Daeş, PKK veya DHKPCu2026

Zihniyetleri değişmedi

Millet bunun farkına varalı çok oldu da, bizim muhalefet partisi ve o zihniyete sahip belirli kesimler hala aynı kafada gidiyor. Ne ülkenin topyekün saldırı altında olması, ne terör örgütlerinin yaptıkları katliamlar ne de dünyanın gidişatı bu zihniyet sahiplerinde bir değişiklik yaptı. Milletin iradesine karşı çıkıp ülke düşmanlarının politikalarına boyun eğmenin bedelinin ağır olacağını anlayamadılar bir türlü.

Üstad Necip Fazıl'ın 1950'lerde "Bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır" diyerek bu zihniyet hakkında yaptığı teşhis bugün aynı şekilde geçerli. İktidar olsunlar da ülke yangın yerine dönsün hiç umurlarında değil gibi bir duruş içindeler.

Ama eski düzen diye bir şey yok artık. Bu milletin önünde durmaya çalışan, inancına ve iradesine ket vurmak isteyen kim olursa olsun silinip gidecektir.

Bu bir savaş. Ya bu tarafın safında olursun yahut karşı tarafın. Zaman gösterecektir ki bu tarafta olmayan her şekilde bertaraf olacaktır.