Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Ocak 2021

Bize göre birlik (3)

Anlatılması, çalışılması gereken binlerce şeyden birini, sadece “süt ineği hangi tür olmalı” sorusunun cevabını üstelik sadece bir yönüyle anlatmış olduk.

Nerede kaldı süt ineği ve süt birliğinin cevap bekleyen diğer binlerce soru ve sorunları?

Türkiye’nin iç karışıklıklarına sebep olan, ülkenin güvenliğinin zayıflamasına sebep olan, ülkenin içerisinde teröre sebep olan faktörler var. Ülkenin güçlenmesine engel olan iç-dış faktörler var.

Bu faktörler, süt ile süt birliği ile karşılaştırıldığında bundan binlerce kat daha büyük ve daha karmaşık. Daha henüz Süt birliğinin birkaç binde birini söylediysek terörle ile ilgili, ÜLKE BİRLİĞİ ile ilgili anlatacaklarımız ne kadar çok yazarsak yazalım belki de milyonda biri olacaktır.

Niçin?

Niçin bu kadar çok çeşitli, niçin milyonlarca kadar olacaktır?

Çünkü bu dini ilgilendiren bir meseledir.

İnançları ilgilendiren bir meseledir.

İnananı da ilgilendiren bir meseledir, inanmayanı da ilgilendiren bir meseledir.

Kültürleri ilgilendiren bir meseledir.

Uluslararası rekabeti ilgilendiren bir meseledir.

Dış güçlerin ülke içerisinde oynadıkları oyunlarla ilgili bir meseledir.

Ülkenin içerisindeki siyasi çekişmelerle ilgili bir meseledir.

Kısacası ÜLKE BİRLİĞİ ile ilgili bir konu ele alınıp araştırma ve çalışma yapılacağı zaman hangi alanda olursa olsun araladığınız kapının açıldığı yönde binlerce yeni sorun kapıları açılacak demektir.

Dolayısıyla “gelin birlik olalım” dediğiniz zaman, niyet olarak tastamam ve gayet iyi olan bu durum, “Hadi birliği kuralım” dediğinizde hiç şüphesiz bu milyonlarca faktörün bir araya gelmesi lazım.

Bütün bu karmaşık faktörler, birbirini destekleyecek şekilde birbirlerinin içerisine nasıl örülmesi gerekiyorsa öyle yapılacak ve öyle kurulacak. Binaenaleyh burada siyasetçilere, bilim adamlarına, fikir adamlarına, topluma ve bireye düşecek görevler var.

Süt birliğini kurmak masa başındaki çalışmalarla bile aylarca alır. Haliyle Süt Birliğini tüm faktörleri ile gerçekleştirmek yıllar alır. Süt Birliği yıllarca çalışıldıktan sonra ancak tesis edilebiliyorsa acaba ÜLKE BİRLİĞİ kurmak kaç on yıllar alacaktır?

İşte bunlara ilişkin bugüne kadarki yazılarımızda sadece “BİZE GÖRE” ipuçlarını verdik. Bu yazdıklarımız; birlik olmak, birliği temin etmek ve sorunları çözmek asla değildir. Nasıl düşüneceğimizi, nasıl hareket edeceğimizi öğrenmek, bunun ipuçlarını verebilmektir. İşin farkına vardırtmaktır.

ÜLKE BİRLİĞİ çalışmalarında, örneğin terörle ilgili bir mesele varsa terör ile ilgili konuları çalışacak kim bilir kaç yüz tane uzman kendi alanlarında çalışma yapmak, bunları tartışmak daha sonra da sonuçlarını ilgilileriyle paylaşmak durumundadır.

Güvenlik güçleri ile ilgili, siyasiler ile ilgili ise onlara bilgi aktarmak durumundadır. Topluma vermesi gerek mesajlar varsa toplum desteği gerekiyorsa onlara bilgi aktarmak durumundadır. Haksızlığa uğradığına inanılan insanlar varsa bunlar hangi yöntemlerle ne kadar sürede ikna edilecek, nasıl ikna edilecek onları anlatmak zorundadır.

Sonuçta ortada var olan bir terör yangınıdır.. iç güvenlik yangınıdır. Dış güvenlik yangınıdır. Ülkenin büyüme ve kalkınma yangınıdır. Yangın siz istemeseniz de ortaya çıkmıştır. Yangın beraberce söndürülmeden, yangın ile ilgili konuşmanın ne yeri ne de sırasıdır. Önceliğiniz yangını söndürmektir. Çünkü söndürülmeyen yangın neticede tüm ülkenizi kasıp kavuracaktır.