Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2429.05
BIST 100
9968.93
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Bize zaferler yakışır dostlar

Bize zaferler yakışır.

Otağ kurduğumuz bu kutlu coğrafyada geçmişten günümüze yüz yıllardır kurtuluş ve varolma mücadelesi veren bir millet olarak bize zaferler yakışır dostlar.

Kutlu Anadolu topraklarına ayak bastığımız Malazgirt Zaferi’nden bu yana; kahraman ordumuzun, güçlü ve her anlamda birbirine kenetlenmiş, yüreğine yaslanmış kahraman milletimizin verdiği eşsiz mücadele şanlı bir tarih olarak yazılmıştır, yaşanmıştır asırlardır.

Yaşadığımız coğrafyada kurduğumuz devletlerle, oluşturduğumuz medeniyetle hâmi olmuşuz, yetimi korumuş, yoksula yardım etmiş nice milleti bağrımızda besleyip büyütüp, Efendimizin duasına mazhar olan kahramanlar yetiştirmişiz.

“Değil mi cephemizin sinesinde iman bir;

Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir;

Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz,

Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!”

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy nasıl da yürekten, nasıl da coşkulu seslenmiş yıllar öncesinden. Bu anlamlı mısralar hala yüreklerimizde coşkulu bir yankı, derinden bir duyumsama ile bizi sarsar, bize mihmandardır. Çünkü imanlı, istikamet üzere olan, vatanına milletine gönülden bağlı mümin bir yüreğin yazdığı coşkun mısralardır onun şiirleri.

Zor zamanlardan geçtik, her dönemde her çağda, ama birbirine kenetlenmiş bir millet olarak bu zorlukları hep aştık. Savaştık, yendik, yenildik ama kutlu bir medeniyetin temsilcileri olarak yaşadığımız coğrafyada verdiğimiz eşsiz Kurtuluş Savaşı ile de destansı bir mücadele verdik. Kurduğumuz devletlerin devamı olarak şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda yine yenilmeden, kaybetsek de özgürlüğümüzü koruyarak, manda olmadan, sömürge olmadan eşsiz kurtuluş mücadelemizi verdik dostlar.

Gençliğimiz, yaşadığımız zor günlerde topraklarımızın değerini, vatanımızın kutlu davasını, hamasete kapılmadan, gerçekçi ve hamiyetperver bir yüce gönüllükle, her an yaşanılan içten ve dıştan tehlikelere karşı göğsünü siper etmesini bilmeliler. Yaşadığımız topraklarda binlerce şehidin kanı ile sulanmış, soluk alıp verdiğimiz coğrafya her zaman dikkat çekmiş emperyalistlerin, iştahını kabartmıştır kutlu bir belde gibidir.

Denizleri göl eyleyen bir millet olarak, Tam da dünyanın merkezinde bir köprü gibi kurulmuş olan Türkiye’miz şimdi bir kurtuluş köprüsü gibi dimdik ayaktadır.

Son dönemde Ortadoğu’da yaşadığımız savaşlar bize göstermiştir ki her an her zaman bu savaşlar bize yönelik de olabilir. Ki zaten son kırk yıldır gözü dönmüş, her daim düşmanlıklarını bileyen bizi parçalamaya çalışan mezkûr güçler tarafından yaşadığımız bu kutlu topraklarda yıllardır iç içe yaşadığımız kardeşlerimizle aramıza nifak tohumları atılmakta. Maksat ilerlemekte olan, dik duran, kendi göbeğini kesen, millet olarak şanlı bir tarihin temsilcileri olarak hiçbir zaman esareti kabul etmeyen bu milletin gözünü korkutmak. Yıllardır bu kutlu topraklarda milletler olarak beraber yaşamışız. Çerkez, Kürt, Arap, Abaza, Boşnak, her milletten, her ırktan olanlarla kardeşlik hukukumuzu korumuş ortak, kalıcı bir medeniyet oluşturmuşuz.

Bize zaferler yakışır dostlar…

Şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanın her karış toprağı mukaddestir, mübarektir.

Nice savaşlar, nice yıkımlar görmüş Anadolu insanının yüreğinde derin bir sevda gibi çöreklenmiştir vatan sevgisi vatan aşkı. Bu öyle bir sevdadır ki uzun ve yoksul günlerin, nice mahrumiyetlerin, yıkıcı savaşların, toplum olarak yaşanan nice imtihanların yıkamadığı, yüreklerden atamadığı bir sevdadır.

Dünyanın gelip geçmiş büyük milletlerinden bir millet olarak, kurduğu imparatorluktan geriye kalan, aşk mayası gibi Anadolu’nun aziz topraklarına mayalanmış bir güzide millet yaşıyor, kurtuluş adası gibi kalan ülkemde şimdi. Şimdi Ortadoğu’da çıkan savaşlar, şimdi Amerika’nın, Batının oyunlarıyla, dengeler uğruna oluşturulan onca düzen. Ve benim ülkem. Kurtuluş adası gibi, batmayan güneşler gibi, sıcak ve temiz bir imanı yüreğinde barındıran onca insanın nefes alıp verdiği güzide bir topraktır artık. Artık yırtıcı atmacalar gibi saldırılara maruz kalan, her taraftan kuşatılmış, maddi ve manevi saldırılarla hedef tahtası haline gelmiştir. Bunu yaşadığımız günlerde daha bir anlıyoruz ve ne derin imtihanlarda olduğumuzun şuurunu yaşıyoruz.

Rabbim kurtuluş adası gibi, dünyadaki zalimlerden kaçan mültecilere, Ortadoğu’nun, Arıkan’ın Filistin’in, Gazze’nin, gariplerine ve Kudüs’ün yetimlerine sığınak olan, son kale gibi dimdik ayakta durmaya çalışan, tüm iç ve dış güçlerin saldırılarından kendini korumaya çalışan Anadolu topraklarına her daim kurtuluş ihsan eylesin... Rabbim düşmanlara fırsat vermesin. Samimi ve tavizsiz yüreğiyle ve duruşuyla dimdik, teslim olmadan düşmana meydan okumayı nasip etsin bu millete…

Bize zaferler yakışır dostlar, başka türlüsünü düşünemeyiz…

Azerbeycan, can Azerbeycan’a kurtuluş, zafer diliyorum…

Selvigül Kandoğmuş ŞAHİN