Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Ekim 2019

Bizi terörle boşuna uğraştırmadılar

Türkiye, son kırk yılda terörle mücadeleye harcadığı parayı milli gelirine ekleseydi milli geliri üç katına çıkardı. Yani kişi başına gelir 10 bin değil, 30 bin dolar civarında olurdu. Batılıların bizi terörle oyalama taktiği boşuna değil. Gelişmemizi, güçlenmemizi, dünya pazarlarında kendilerine rakip olmamızı istemiyorlar.

ABD’nin kaldırmak zorunda kaldığı yaptırımlar içinde Barış Pınarı Harekâtı’ndan dolayı Milli Savunma Bakanı’nın isminin olması doğal, peki İçişleri ve Enerji Bakanları neden vardı? Türkiye’nin PKK ile mücadelesinden ve Akdeniz’de petrol aramasından oldukça rahatsızlar. Trump’ın, Suriye’den askerlerini çektiği halde, petrol kuyularının başına üç-beş jandarma dikmesi bundan dolayı?

***

Türkiye, terör tehlikesi ile karşı karşıya olmasa, aldığı yabancı yatırım miktarı 4 kat daha artmış olacaktı. Bir de Batılıların kışkırtması ile katledilen on binlerce gence bakın. Onlar kendi ülkesi, kendi insanı için uğraşmak, ülkenin geleceğine tuğla koymak yerine kara toprağa gömülüp gittiler.

Almanya, onca teröristi neden besliyor? Türkiye’ye iade edeceğine PKK ve FETÖ’cülere neden sığınma hakkı veriyor? Türkiye zayıf düşsün, kendi içinde uğraşıp dışarda kendisine rakip olmasın diye.

***

Türkiye’nin, Barış Pınarı Harekâtında görev yapan komando birlikleri Bingöl’den, Tunceli’den, Bolu’dan nakledildi. Yani daha önce içeride PKK’ya karşı görev yapan birlikler bu kez dışardaki PKK’yı bitirdi.

Türkiye tek yürek, tek bilek olarak Barış Pınarı Harekâtının arkasında durdu, Türk Ordusu da yıldırım harekâtla girdi ve teröristleri temizledi. ABD ve Rusya ile yapılan ikili mutabakatlarla istediklerini diplomasi yoluyla aldı. Şimdi yapılacak iş, her türlü tanıtım materyali, belgesel ve filmlerle haklılığını dünyaya anlatmak olmalı. Meseleyi doğru anlatan kısa ve uzun metrajlı filmler her arama yapıldığında kendi dillerinde önlerine çıkmalı…

***

Milli İstihbarat Teşkilatı, daha önce ağırlıklı olarak yurt içinde görev yapıyordu. Şimdi dış operasyonlar yapma yetkisine de sahip. ABD’nin hazmedemediği de bu. Türkiye, FETÖ belasından kurtuldu. Elebaşı nerede? ABD’de. YPG’nin elebaşı da son dönemde Trump’ın kankası oldu…

40 yıldır Türkiye’yi kıvrandıran sarmal çözülmeye başlandı. FETÖ hainlerinden sonra PKK/YPG teröristleri de tehlike olmaktan çıkacak. Sekiz yıldır ABD’nin koltuğu altında ciddi mesafe aldıkları özerklik ve devlet kurma hayalleri iki haftalık askeri ve diplomatik operasyonla uçup gitti zaten.

***

Trump, Suriye’den çekilme konusu her açıldığında ne diyor? “Petrolü kontrol altına aldım.” Neden? Hangi hakla? Kimin petrolünü kontrol ediyorsun? DEAŞ’ın eline geçmesin diyeymiş… Gerekçenize kargalar bile güler? ABD ve AB kaynak ayırmayacaksa o petrol Kuzey Suriye’de Suriyelilere yeni evler yapılması için kullanılmalı… Bu konu Erdoğan’ın ABD ziyaretinde masaya yatırılmalı.

***

Suriye’nin kuzeyinde oluşturulacak 32 kilometrelik şeride 1 milyon Suriyeli’nin yerleştirilmesi basit bir proje değil. O verimli ovalarda tarım ve hayvancılık yapılacak, Türkiye’de zor şartlarda yaşayanlar üretime katkıda bulunacak. Bu da sadece Suriyelilerin değil, Türkiye’nin de elini güçlendirecek.

***

Anayasa Komitesi’nin Cenevre toplantıları ay sonunda başlıyor. Suriye’nin demokratik bir rejime geçmesi ve 2021 yılında ilk seçimin yapılmasının önü açılacak. İktidarı bırakmamak için sekiz yıldır Suriye halkını kırıp geçiren Esed’e yeni Anayasal reformlarla birlikte yol gözüküyor. Küçük bir Nuseyri azınlığın temsilcisi olan ve devrimle gelen babasının diktatörlüğünü devam ettiren Esed, içimizdeki Esed’cilere rağmen iki yıla varmadan Suriye’den ve Suriyelilerin hafızasından silinecektir.