Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Mart 2024

​Bizlerde "Sanki yedim" diyelim...

Değerli okurlarım, Ayların Sultanı Ramazana sayılı günler kaldı. Nasipse on gün sonra, ilk Orucumuzu tutuyor olacağız.



Farkında mısınız? Son yıllarda yaşanan bazı olaylar, Ramazanları buruk yaşamamıza vesile oluyor.


Örneğin geçen sene, yüreğimizde 6 Şubatta yaşadığımız iki büyük depremin acıları vardı. Bu sene ise, kardeşlerimize Gazze'de uygulanan vahşet ve soykırım var.


Büyük ihtimalle, Ramazan ayında da, Filistinli kardeşlerimizin durumlarında bir değişme olmayacak...


Çünkü... Katil siyonistlerin kutsalı filan yok... Elimizdeki işaretler, dünyanın efendilerinin, bu aşağılık katilleri Ramazan ayı nedeniyle durdurmaya çalışmayacaklarını gösteriyor.


Maalesef... Bu yılki Ramazan ayında İslam Beldelerinde şöyle iki farklı manzara yaşanacak: Bir tarafta, insanlar siyonist katiller yüzünden, bir damla temiz su ile bir dilim ekmeği bulamayacaklar.


Öbür tarafta ise, insanların Ramazan boyunca, oruç ve diğer ibadetlerini yerine getirmeye imkanları olacak...


Benim bu dengesiz düzeni bir nebze olsun değiştirecek bir teklifim var. O da: Başlıkta yazdığım gibi, "Sanki yedim" demek...


Peki nasıl olacak bu? Mesela bu Ramazan, canımızın çektiği çoğu yiyeceği "Sanki yedim" deyip, yardım kuruluşları aracılığıyla Filistinli kardeşlerimize göndermeye çalışabiliriz. Anca böyle olur bir nebzelik düzelme...


Hatta seçim atmosferinde, siyasiler de İftar Organizasyonlarının parasını, "Sanki verdim" diyerek, Filistinli kardeşlerimize gönderebilirler.


Ben bu davranış, siyasiler için daha bereketli olur derim. Malum "Sanki yedim" cümlesi, Osmanlı'da birini Cami hayratı sahibi yapmış.