Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2436.43
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Ağustos 2013

BM demokrat değil!

BİRLEŞMİŞ Milletler teşkilatı 24 Ekim 1945'te; dünya barışını, güvenliğini korumak ve uluslar arasında ekonomik, toplumsal ve kültürel iş birliği oluşturmak için kurulan bir örgüt. Birleşmiş Milletler; kendisini "adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği tüm ülkelerde sağlamayı" amaç edinmiş bir oluşum.

Örgütün, kurulduğu yıllarda 51 olan üye sayısı, halen üyeliği kaldırılan Vatikan ve değiştirilen Çin Halk Cumhuriyeti ile son katılan üye Güney Sudan dahil 193'e ulaştı. Merkezi New York'ta bulunan teşkilatın içinde Güvenlik Konseyi adında bir birim var. On beş ülkeden oluşan bu birimde, ayrıca 5 daimi üyenin özel statüsü bulunuyor ve bu 5 daimi üye VETO HAKKI'na sahip. Bu ülkeler ABD, Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, Birleşik Krallık (İngiltere) ve Fransa'dır.

Çekimserlik bile Veto sayılıyor

BM içtihatlarına göre Güvenlik Konseyi karar alırken, veto yetkisi bulunan üyelerden biri veya birkaçı oylamaya katılmasa, alınan karar VETO manası taşıyor. Ve yine daimi üyelerin çekimser kalmaları da aynı sonucu veriyor.

Şimdi, bu oluşumun demokrat olduğunu söylemek nasıl doğru olabilir ki? Düşünebiliyor musunuz... BM Güvenlik Konseyi'nde, veto hakkına sahip 5 üyeden biri hayır dese, diğerleri evet dese o karar kabul edilmemiş oluyor.

Beyler kumpası kurmuşlar... Bu 5 ülkenin birden aynı andaEVET dediği bir gelişme BM tarihinde çok ender görülen bir vakıa... İşlerine geldiği zaman anında karar verebiliyorken, durum müslümanları ilgilendiriyorsa, hiç oralı olmuyorlar.

Gökten mi indi bu bela!

Geçtiğimiz günlerde Suriye'de kimyasal silahla öldürülen binlerce masum çocuğun resimlerini görmüşsünüzdür gazetelerde. Görüntüler izlediniz tv'lerde... Bu çocuklar, bu masum insanlar nasıl öldü? Gökten bir bela mı geldi üstlerine? Hayır... Bizzat birileri tarafından katledildiler... Bunun hesabı sorulmayacak mı?

BM'nin 5 daimi üyesinden RUSYA ve ÇİN halen Suriye'ye askeri müdahaleye karşı çıkıyorlar. Keza İRAN da öyle... Bunun insanlık vicdanıyla bağdaşır bir tarafı yok... Gün ola harman ola... Bir gün aynı bela onların da başına gelecektir... Allah, zalimlerin hesabını elbet bir gün kesecektir onlara...

Bir cacıktan anlamıyorlar!

Şu an, Suriye, Mısır'da, Filistin'de, Myanmar'da suçsuz yere eza gören, hapis yatan ve hatta hunharca öldürülen müslüman kardeşlerimiz için BM'nin elini kıpırdattığı yok. Aynı durum, HRİSTİYAN bir ülkede yaşansa çoktan müdahale ederler ve barışı geri getirirlerdi. Ama, öldürülen halklar müslüman olunca, ortaya İMAN-KÜFÜR gerçeği çıkıveriyor. Ve efendiler böyle durumlarda BİR CACIKTAN ANLAMIYORLAR!

Gezi olaylarında yeri göğü inleten HRİSTİYAN dünyası, aylardır; ne Suriye için ne Mısır için ne Myanmar için ve yıllardır da ne Filistin için elle tutulur bir iş yapıyor. Sadece seyrediyor. Neyi? Müslümanların öldürülüşünü...

Tüm bunların yanı sıra müslüman olan bazı ülkeler de katliamlara sessiz kalabiliyor. Mısır'daki askeri darbeye mali destek vererek orada öldürülen masumların kanına girebiliyor. Suriye konusunda çatlak sesler çıkarabiliyorlar... Ve biz şunu biliyoruz ki, bu ülkelerin vatandaşları asla yönetimleri gibi düşünmüyor... Onlar sağduyulu düşünüyorlar ama yöneticileri solduyulu hareket ediyor.

Allah'ım, müslüman kardeşlerimize yardım eyle... Onların imdadına yetiş... Zalimleri kahreyle... Zalimlere destek verenleri de kahreyle...

Duadan başka yapacağımız bir şey yok şu an için...

Rabbim müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.