Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Kasım 2015

Bu 19 Kasım 25. Yılı

Evvelce 'şahit' mefhumu vardı. Aman ha, olay yerinden mümkün oldukça uzak dur. 'şahit mahit' yazarlar, diye. Sonra bir ara 'dinlenme paranoyası' moda olduydu.
Sorma kız, beni de dinliyorlar. Geçen bir telefon açtım, karşıdan 'alo değil' de 'buyurun' diye seslendiler! Öyle ya, koskoca Mesut Yılmaz'ı bile dinliyorlardı o vakitler. Bakkal Ahmet'i niye dinlemesinlerdi! Zekeriya Beyaz, 'ayakkabıdan kurban' olabileceği fetvasıyla gösterdiği 'müctehidlik' ile dinlenmeyi çoktan hakketmiş ve yeni ictihatlarını ilk öğrenme gayretiyle olsa gerek telefonu takibe alınmıştı!
Hadi bakkal Ahmet'in ticari sırları için rakip bakkallar, bilemedin çapkınlığı üzerine karısı böyle bir 'dinlemeye' yeltenir de 'meçhul' kişiler seni niye dinlesinlerdi ayol? Hergün bir kanala çıkıp açıklama yapan Beyaz, bu şöhretle nerdeyse 24 saat ekran karşısında konuştuğu halde telefonunun dinlenmesinin nasıl bir sapıklık olduğunu düşünmeli değil miydi!
Şöhret gözleri kör, kulakları sağır ediyor ama 'dinlemeyi' engelleyemiyor işte.
Şimdilerde sosyal medyanın eş-dost takımında benzer takıntılar var. Kendinde nasıl bir haslet ve husus var ise, özenle siyasi konuları değil yorum yapmak, beğeni bile yapmaktan imtina ediyor! Neme lazım, yarın birgün demesinler sen de falanca fikre beğeni yapmışsın!
Eh, bazısı küçük dünyasında küçük hesaplar peşindeyken, bazısı büyük 'hıyaneti' için 'efendi(ler)den' büyük lokma kapma peşinde.
Batı'nın ve Amerika'nın 'romantik' yüzü şirin gelir ya, ya herifçi oğlu müstefid olduğundan yahut çıktığı kabuğa burun kıvırdığından ve bu kesimin çoğunun aslında 'cehalet' zimmetinden kaynaklıdır bu 'zillet'.
İki yönlüdür bu. Biri hayata olan isyanını, çoğu haklı olan öfkesini suçlu, masum tanımaksızın Batı'da arar ve Fatih Terim'in haklı tepkisiyle futbol maçında anlamsızca saygı duruşunu, Yunan milli marşını ıslıklar. Sanki Batılı herkes müslümana, bize düşmanmış gibi. Halbuki Batı'da nice insanlar vardır, senden benden daha fazla bu işe karşıdır ve 'masum insanın ölümüne hiç kimse haklı izah getiremez' der.
Öte yanda ise Batı'da herşeyin yolunda gittiğine inanan ve böyle pazarlayan 'zavallılar'.
Son bir haftadır 19 Kasım için her tarafta, duyurular, ilanlar, çağrılaru2026.
Bu yıl 25'incisi düzenlenecek olan etkinlilklerde 'Vietnam Gazileri' için neler yapılabileceği 'yeniden' tartışılacak! Neden mi? Çünkü bu arayışın temeli tek cümle, '25th Annual Homeless Veterans', '25. Genel "EVSİZ" Gaziler' etkinliği!
Koskoca Amerika, onca kudret, azamet ve zenginliğiyle 'Evsiz gazilerine' böyle değer! veriyor.
Yorumsuzu2026.