Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2439.48
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Ocak 2017

Bu iş kesinlikle FETÖ işi!

Bir hain, alçak saldırıyla daha İstanbul Ortaköy'de eğlence kulübünde 2017'nin ilk saatlerinde karşı karşıya kaldık.

Aynı zamanda tüm dünya nefesini tuttu ve 'Presıdent-elect yani Seçilmiş-Başkan' Trump'ın önümüzdeki 2 buçuk hafta içinde göreve başlamasını intizar ediyor.

Başkanlık yarışı ne kadar heyecanlı geçtiyse seçim sonrası çıkan olaylar ve de tepkiler de bir o kadar tüm dünyada şaşkınlığa sebep oldu. Demokrasi ile övünüp cihana yaymayı şiar belliyen Amerika, Trump'ın seçilmesi karşısında verdiği demokrasi sınavında geldiği son nokta 'şaibeli' ilan ettiği FBI ve CIA raporlarıyla Rusya'yı suçlamak ve bürokratları ülkeden kovmak oldu!

Hoş, Clinton yanlılarının en büyük dayanağı kim, ne olduğu belli biriyle çalışacak olmalarıyken Trump'ın bazı siyasetleri harici ne olduğu belli değil ve bu da herkesi iyimserlikle tedirginlik arasına sıkıştırmış durumda!

Öteden beri net söylediği dış siyasetinde Çin ve İran'ı düşman ilan eden Trump, Rusya ile yakınlaşacağını söylerken bunu nasıl yapacağı yine belirsiz.

Öyle ki, fikirlerini ve de yapacaklarını sosyal medya üzerinden paylaşmayı tercih ediyor ve bu paylaşımlarda da pek de siyasetçi, hele de Başkanmış gibi davranmıyor. Yazdıkları genelde alaycı ve ucu açık cümleler olan Trump, son yazdığı mesajda Chicago'da düzenlenen gösteriye atıf yapmıştı.

Chicago'da 2016 yılında toplam 762 kişi öldürülmüş. 3423 silahlı saldırı, çatışma gibi olaylarda geçen senelere oranla artış yaşanmış. Tabii ki zaiyatlarda da. Ancak bu sadece Chicago için değil tüm Amerika için geçerli ve 2015 senesi için 35000 olan ölü sayısı 2016 için 40 bin civarı.

Akla gelen soru, bizde terörden dolayı ancak yüzlerce insan maalesef katledilirken ve de 'güvenlik' konusunda eleştiri getirilirken Amerika'da durumu nasıl değerlendirmeli!

Evet, Amerika'nın bu pür melali bizim hain FETÖ'cüleri bünyesinde barındırmasıyla ve bu alçakların hiç utanmadan yaşadıkları ülkenin bu halini görmezden gelip aldıkları talimatlarla ahkam kesmeleriu2026

Daha ilk saniyelerden itibaren saldırıyı DAEŞ'in üstüne yıkma çabaları bile bence yeterli delil ancak bunun ötesinde sebepler de var.

Bi kere bu işi yapan kişinin uzmanlığı bize daha yakın zamanda gerçekleştirilen menfur Rus elçisi suikastini hatırlatıyor!

Hele de Amerika ağzı ile PYD'ye arka çıkmaları, sözde DAEŞ ile mücadelede PYD'ye destekler filan falan da, Türkiye'ye neden destek olmuyorsun madem, maksat DAEŞ'le mücadele ise sorusu tabii havada.

Reuters bu cani saldırıyı DAEŞ'in üstlendiğini iddia etti lakin DAEŞ şimdiye kadar Türkiye'de gerçekleşen hiçbir eylemi üstlenmedi. Son iddialarda ise saldırganın Kırgızistan asıllı biri olduğu ve de ailesiyle Konya'da yaşadığı söyleniyor.

Gayet askeri eğitimli olduğu anlaşılan teröristin daha evvel ne Suriye'de ne de başka hiçbir DAEŞ gibi terör örgütlerinin olduğu bölgelerde bulunmadığı da belirtiliyor. Şu halde Özel olarak Kırgızistan'da eğitilip Türkiye'ye direk gönderilmiş olmalı!

Evet, bu durumda Kırgızistan peki bize ne ifade eder? Hiç şüphe yok ki FETÖ terör örgütünün en önde gelen merkezlerinin başında gelen bir ülke.

Terör örgütlerinin aslında ayrım yapmaksızın hepsinin birer maşadan ibaret olduğunu düşünürsek bunların arasındaki irtibatı da rahatlıkla görürüz. DAEŞ yahud bir başka örgüt üstlense bile aslında aralarında müthiş ve daimi bir geçişkenlik vardır. Hele de Türkiye'ye karşı bu ittifak son zamanların en üst seviyesindedir.

Bu işin arkasında FETÖ'nün olduğundan şüpheniz olmasın, en az o kadar da Türkiye'nin tüm bu terör örgütleriyle mücadele edebileceğinden ve galip geleceğinden de evelallah!

@yusufserce twitter.com/yusufserce