Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2469.83
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Haziran 2014

Bu işi analar bitirecek!

2013 yılının Mart'ındaki PAZAR KEYFİ köşemde, PKK terörünün bitirilmesi işinin püf noktasında analarımızın durduğunu söylemiştim...

Bir hatırlayalım o yazımı...

Analar birleşin!

Bugüne kadar babalardan bir iş çıkmadıu2026 Şimdi anaların birleşme vaktidiru2026

Kimi ana, oğlunun şehit haberini alır, kimi ana dağdaki çocuğunun ölüm haberiniu2026 İkisi de ana yüreğiu2026 Artık Türk-Kürt anaları birleşmeli ve "Yeter artık, söz bizim" demeliu2026 Böyle bir oluşum gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilmem ama, Baba baba adamların yapamadığını Ana gibi ANNE'lerin yapabileceğine inancım daha fazla artıku2026

Hey analar, analarımızu2026 Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Boşnak, Romanu2026 Bu evlatlar sizin, bizimu2026 Daha kaç yıl gözyaşı dökeceksiniz? Daha kaç yıl bağrınıza taş bağlayacaksınız?.. Yetsin artık bu evlat acıları!.. Verin kafa kafaya, bitirin şu işiu2026

***

Analar PKK'ya kızgın

Çözüm süreci ne kadar güzel işliyor değil mi? Artık, şehit haberleri gelmiyor. Artık, genç yaşta dul kalanlar yok. Çocuklar yetim kalmıyor. Analar babalar, evlad acısıyla ağlamıyor. Bundan güzel bir barış ortamı olabilir mi?

Ama PKK rahat durmuyor. Bu kez mızrağını kendi kökeninden gelen çocuklara yöneltti. Fakat bıçağı taşa vurdu. Yıllardır çocukları kaçırılıp dağa kaldırılan analar, şimdiye kadar yüreklerine taş bağlıyordu. Ama artık durum değişti. Şimdi Kürt analar haykırıyor. Ey PKK bırak çocuklarımızı... Çocuklarımızdan ne istiyorsun!..

Kürt anaların feryadını hepimiz duymalıyız. Onların acısı bizim acımız. Onların minik kuşları bizim de minik kuşlarımız. Çünkü bizim de miniklerimiz var.

PKK'ya bayrak açan analar

Kürt anaların, PKK'ya açtığı bayrak, ülkenin huzuru, refahı ve çözüm sürecinin kalıcılığı için son derece önemli bir adımdır. PKK artık bundan böyle, o bölgede kolay kolay çocuk kaçıramayacaktır. Analar babalar, bundan böyle çocuklarını, HDP'nin veya PKK'nın düzenlediği pikniklere göndermeyecektir. Yani bu çocuk kaçırma olayı bir MİLAT olmuştur çözüm sürecinde.

Demirtaş'ın tutumu yanlış

HDP Eşbaşkanı Demirtaş'ın tutumunu hiç beğenmedim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HDP'ye seslenmişti: Daha önce, PKK'nın elinden bir çok çocuğu, askeri, memuru getirdiniz, bu çocukları da getirin, Yoksa bizim de bir planımız var"

Demirtaş bu çağrıya meydan okurcasına bir karşılık verdi: "Sen başbakan değil misin, sen getir. Ya da in oradan biz çıkalım biz getirelim.."

Bu dille, bu yaklaşımla çözüm sürecine yine darbe vuruyor Demirtaş... Çünkü ellerinden "Halkımız eziliyor" argumanı alınmıştır. Kürt anaların, PKK'ya kızgınlığı ve nefreti Demirtaş'ı şaşkına çevirmiştir. Kürt anaların PKK'ya karşı başlattıkları "ÇOCUKLARIMIZI GERİ VERİN kampanyası, Kürt siyasetinin terör odaklı kanadına büyük darbe vurmuştur.

Dilerim gözü yaşlı anaların acısı tez zamanda dindirilir. Kürt siyasetinin önde gelen isimleri bu anaların sesini duymalıdır. Çünkü aynı terör, bir gün gelir onların da çocuklarını bulabilir. Yoksa bu işe devlet el atarsa, vahim sonuçlar çıkabilir, provokatif gelişmeler olabilir. Yani bu işi çözecek olan HDP'dir, Demirtaş'ın ta kendisidir...