Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2433.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Haziran 2016

Bu kadar çapsız olamazlar

Türkiye dünyadaki bütün ülkeler için önemlidir.

Türkiye'nin yanında yer aldığı ülke eğer güçlüyse süper güç olur.

Türkiye'nin yanında yer aldığı ülke güçsüzse güçlenir.

Bu sözleri sakın temenni gibi görmeyin. Almanlar bizi yanlarına aldıkları an Avrupa'nın hakimi olurlar. İngilizler gönlümüzü hoş ettikleri an dünyaya hükmederler. ABD yanına Türkiye'yi aldığı takdirde Ortadoğu'da rahatça at koşturur.

İsrail bunu erken fark edenlerden. Türkiye ile iyi geçindiği sürece kazananlar tarafında yer alacağını biliyor. O yüzden son süreçte Türkiye'nin değerini sıkça dile getiriyor.

Türkiye aynı zamanda mazlum coğrafyanın da gür sesidir. Arakan'da zulüm gören din kardeşlerimizden tutun da Filistin'de umudun adı olmayı başarmıştır.

Osmanlı bakiyesi bir ülke olmanın, kökleri yüzyıllara uzanan bir medeniyet olmanın avantajıdır bu bizim için.

Ama meselenin gelip de tıkandığı yer söz geçirilemeyen bir yapıya sahip olmamızdır.

Eğer istediklerini bizlere yaptırabilseler bizden iyisi olmayacak. Suriye'de vahşice katledilen insanlara gözümüzü kapatsak, BM'ye "Dünya 5'den büyüktür" demesek, küresel para baronlarına ameliyat izni versek aslında hiç sorun kalmayacak.

Biz kendi içimize kapanıp "başörtüsünü kamusal alanda taksak mı, takmasak mı?" ya da "Atatürk'ün posteri mi, heykeli mi daha önemlidir?" gibi konularla uğraşsak belki de özgürlükler ülkesi olarak anılacağız.

PKK ile mücadele ediyormuş gibi görünüp perde gerisinde askerin, polisin içine sızmış sütü bozuklar eliyle uyuşturucu ticaretine devam etsek, Batılıların kolay ve ucuz petrol hayallerini gerçekleştirebilmek adına PYD ile işbirliği içinde güneyimize bir PKK-PYD Kürt koridoru açmalarına göz yumsak var yau2026

AB'den her gün olumlu açıklamalar gelmeye başlar. "Bilmem kaçıncı fasılı da açıyoruz iyi gidiyorsunuz. 3 bin değil ama 1500 yılında falan AB'ye girebilirsiniz." Gibi güzel yorumlar duyabiliriz.

Bütün bunların tam tersi olunca ne oluyor?

Türkiye DAİŞ ile mücadele eden tek ülke olmasına rağmen DAİŞ'e yardım etmekle itham ediliyor. Kendi ülkelerinde yüzlerce benzer uygulama yapmalarına rağmen ifade özgürlüğü maskesi altında terör propagandası yapanlara açıktan destek veriyorlar.

Eskiden belli bir diplomatik dille "endişeliyiz" gibi laflar eden Batı zihniyeti şimdi açıktan, alenen, çekinmeden teröre, teröriste destek vermekten çekinmiyor.

Askerini onların safına gönderiyorlar, silah veriyorlar, başkentlerinde paçavralarını astıkları çadırlarda Türkiye aleyhine söylenen her söze alkış tutuyorlar.

İnsan sormadan edemiyor. Bu Batılılar aptal mı?

Türkiye gibi bölgesel bir gücü yanlarına almak varken sırf başındaki adamı beğenmedikleri için tümden bir milleti karşılarına almaktan çekinmeyen sarışın düşmanlar aslında ne büyük bir fırsatı teptiklerinin farkında değiller mi?

Biz zaten sarışın ve esmer düşmanların yaptıklarını iyi biliyoruz. Ama onların galiba bilmediği bir şey var.

Dünya siyaseti eskisi gibi değil. Kendini güçlü sanan bir lider 2 günde devriliveriyor. Ekonomisi çok sağlam denilen bir ülke 2 günde iflas bayrağını çekiveriyor.

Mesele birileriyle ittifak kurmaksa en iyi müttefik Türkiye'dir. Her ülke içinu2026