Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2381.67
BIST 100
10252.2
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Nisan 2016

Bu kez TAM olsun!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki; "Paralel yapı ne zaman ki fabrika kodlarına döner, o zaman bu mücadele biter" şeklinde FETÖ'yü umutlandıran bir açıklama yaptı. Oysa genel başkan yardımcısı unvanına sahip bir kişinin şöyle bir zamanda tek derdinin yeni anayasa ve başkanlık olmasını beklerdik. FETÖ ve PKK ile uzlaşma çabalarına gösterilen performansın yeni anayasa ve başkanlık için gösterilmesini dilerdik. Kemal Kılıçdaroğlu'na ve eş başkanlara ayrılan vaktin, onlara harcanan enerjinin yeni anayasa ve başkanlık konusunda da harcanmasını isterdik. Kısacası bugün Türkiye'nin birinci gündem maddesi başkanlık olması gerekirdi. Ne hazindir ki bir avuç samimi insan dışında kimse bu meseleyi kendine dert edinmiyor. Sözcü'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap yetiştirmek daha kolayına geliyor insanların.

Bakınız Anadolu insanı yüzde 49.5 gibi rekor bir desteği yeni anayasa ve başkanlık sistemini hayata geçirin diye verdi. FETÖ ile mücadeleyi bitirin ya da PKK ile müzakere masası kurun diye değil. Emin olun irfan sahibi Anadolu insanı izliyoru2026 Başkanlık konusundaki isteksizliği, heyecansızlığı, durgunluğu, kavgaları, tartışmaları, müzakere çağrılarını, fabrika ayarlarını vs. Bu bakımdan ivedilikle yeni anayasa ve başkanlık sistemine dönük milleti heyecanlandıran somut adımlar atılmalıdır. Bu alanda derli toplu, geniş çaplı bir çalışma yürütülmelidir. Başkanlığı sadece Erdoğan'ın kişisel bir talebi olarak gören varsa yanılıyor. Kaldı ki bu görüş CHP'nin ve Cumhuriyet Gazetesi'nin alternatif 23 Nisan resepsiyonunda bir araya gelen Erdoğan karşıtı koalisyonun da ortak görüşüdür.

Bu kesim başından beri başkanlık sistemine karşı propaganda yürütüyor. Nedeni malum. Gayr-i milli duruş sergileyen bu insanlar başkanlığın gerek Türkiye'nin eriştiği demokratik olgunluk/özgüven seviyesi itibariyle ve gerekse dünyada etkili bir aktör olma yolunda kendine çizdiği vizyon sebebiyle ülkeyi büyüteceğini çok iyi biliyor. Bu sebeple başından beri bu modele şiddetle karşı çıkıyorlar. Eğer başkanlık sistemi bu kesimin menfaatlerine uygun düşen bir model olmuş olsaydı emin olun hemen her gün gazeteleri, STK'ları, TV'leri, sanatçıları, akademisyenleri aracılığıyla başkanlık konusunda algı üreterek kamuoyu oluştururlardı.

Türkiye'nin önünü açacak, elini güçlendirecek ve daha da zenginleştirecek olan başkanlık sistemi ne yazık ki sadece Erdoğan'ın ve bir avuç insanın gündeminde yer bulabiliyor. Kuşkusuz güzel çalışmalar da var. Son günlerde "Türkiye'nin anayasa mutabakatı bu kez TAM olsun" sloganıyla yola çıkan en önemlisi de sade ve anlaşılır bir dille yeni anayasa ve başkanlık konusunda net bilgiler veren çok güzel bir site kuruldu. www.tamolsun.com adresinden ulaşabileceğiniz bu siteyi büyük bir eksikliği giderme yolunda atılan önemli bir adım olarak görüyorum.

Bu çerçevede yerli ve milli duruş sergileyen, derdi Türkiye olan hemen herkese büyük işler düşmektedir. Örneğin Memur-sen gibi sadece eğitim alanında 400 binden fazla üyesi bulunan sendikalar yeni anayasa ve başkanlık konusunda halkı bilgilendiren çalışmalar yürütmelidir. Bu konuda istekli olduklarını biliyorum. Her ilde üyesi bulunan bu STK'lar hazırladıkları broşürlerle üyelerini harekete geçirebilir ve halka yalın bir dille başkanlık sisteminin gerekliliğini anlatabilirler. Bu konuda kendi kamuoyumuzu oluşturmak durumundayız. Artık kaybedecek vaktimiz yok.

2071'i hedef yapan ve her geçen gün gelişen, büyüyen, medeniyetiyle irtibat kuran, gittikçe İslam ülkelerinin umudu olma yolunda kararlı adımlar atan ülkemizin yeniden ayağa kalkması için başkanlık sistemi şart. Türkiye, vesayetçi parlamenter sistemle 1930'lu yılların zihin dünyasına mahku00fbm bırakılamaz. Bugün ülkenin kültürüne, tarihine, medeniyetine, yaşlısına, gencine ve çocuğuna varana kadar yabancı/düşman olan bu arkaik zihniyetten arınmak üzereyiz.

Öyle ki İslam, medeniyet, tarihi-kültürel ilim irfan birikimine olan nefreti ile nam salmış bir zihniyettir bu! Tek millet" anlayışını yerle yeksan eden ve bin yıllık birliktelikleri, ittifakları bitirerek Kürdü, Türkü, Arabı, birbirine kırdıran, nefret ettiren bir zihniyettir bu. Bu bakımdan rengi, ırkı, dini, mezhebi ne olursa olsun yerli ve milli duruş sergileyen bu ülkenin insanlarıyla birlikte daha güçlü ve özgür bir ülke inşa etmek mecburiyetindeyiz. Kısacası başkanlık ve yeni anayasa konusunda herkes elini taşın altına koymalıdır. Gelin, ülkemizi büyütelim. Küresel baronların ekmeğine yağ sürmeyelim. Türkiye'nin anayasa mutabakatı bu kez TAM olsunu2026

@ufukcoskunn