Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Kasım 2023

​Bu manzaralar Köyde bile yaşanmaz...




Değerli okurlarım, 2010'lu yıllarda, İzmir'de bir gazetede yazmıştım. Yazarken de, İzmir Bölgesinin gündemini yakından takip etmiştim.


Bu takip esnasında, İzmirlilerden en çok duyduğum söz: "İzmir Köye döndü" sözüydü.


Hafta sonu yağan yağmur sonrası gördük ki, İzmir köy durumundan daha da geriye gitmiş. Çünkü, Bu manzaralar köyde bile yaşanmaz.


Eğer İzmirli sandıkta tercihini yaparken, ideolojik siyaseti yerine hizmet siyasetini tercih ederse, şu anda yaşanan sorunlar birer birer ortadan kalkmaya başlar.


Yok efendim... Biz CHP'den başka parti tanımayız denirse, İzmir'de ilerleme olacağı yerde gerileme olur.


Artık oy kullanılırken, içilecek üç beş kadeh içki baz alınmamalıdır. Yağan yağmur sonrası, yolların, sokakların, caddelerin... Hatta evlerin göle dönmesi baz alınmalıdır.


Kaldı ki, İzmirli tercihini hizmet siyasetinden yana kullandığın da, onların içkisine karışacak yok. Maalesef, birileri bu algı üzerinden oy devşiriyor.


İzmirlinin CHP ısrarı şöyle bir sıkıntı ortaya çıkardı: Buraya hizmet yapılsa da, yapılmasa da, onlar nasılsa bize oy veriyorlar.


İnanın... Adamlar bu dediğimi ciddi ciddi söylüyorlar. Hem de televizyon ekranlarından yapıyorlar bu söylemi...


Normal şartlarda, bir siyasetçi bunu söyleyemez. Çünkü oy kaygısı bunu söyletmez. Ama İzmir'de böyle bir kaygı yok. Nasılsa, oylar çantada keklik...


En azından birileri böyle görüyor.