Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2521.36
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Ocak 2015

Bu resmen küstahlıktır

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun özel baskısı geçtiğimiz gün yayınlandı. 7 Ocakta terör saldırısına uğrayan derginin özel baskısı, 16 dilde beş milyon adet basıldı. Ülkemizdeki gazete ve dergilerden, Charlie Hebdo'nun özel sayısındaki bazı karikatürleri sayfalarına taşıyanlarda oldu.

Uğradığı terör saldırısıyla çalışanlarını kaybetmiş bir dergiye, böyle yoğun ilgi gösterilmesi gayet doğaldır. Hele bu derginin başına gelenler, tüm dünya medyasında yer alıyorsa, başka nasıl bir sonuç beklenebilir ki? Burada anormal olan, bütün Müslümanların tepkisini çeken Hz. Muhammed karikatürlerinin özel sayının kapağına tekrar konulmasıdır.

Kimse kusura bakmasın, bu yapılan basın özgürlüğü filan değildir. Bu yapılan, en hafif tabirle küstahlıktır. Terör saldırısı sonucu Charlie Hebdo'nun çalışanlarının ölmüş olması, dergi çizerlerine Müslümanların kutsallarıyla yeniden dalga geçme hakkı vermez. Aslına bakılırsa, bu hak hiçbir din ve inanç içinde yoktur.

Değerli Dostlar, Fransız Devleti 7 Ocak'taki terör saldırısının azmettiricilerini köşe bucak aramayı bıraksın. Çünkü bu saldırıyı, bizzat Charlie Hebdo Dergisi kendisi azmettirmiştir. Yahu insan, büyük bir dinin Peygamberi hakkında karikatür çizerken, yapttığı çizimin kendisine ve kurumuna ne getirip ne götüreceğini hesaplamaz mı? Kaldıki, çizgiler O Peygamberi aşağılıyorsa, böyle bir durumla karşılaşılacağını beş yaşındaki çocuk bile bilir. unutulmasınki, bütün özgürlükler, başkalarının özgürlük alanlarına girildiğinde sıfırlanır.

Farkındayım, Fransa'nın vatandaşları hayata ve herşeye Fransız bakıyorlar. Ama bu kadarda Fransızlık çok fazla... Buradan Charlie Hebdo'nun Yöneticilerine "Bizim kutsallarımızla ve değerlerimizle uğraşmayı bırakın" diyorum. Eğer bu konuda ısrarcı olursanız, kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz.

Artık karşı taraf şunu çok iyi bilmelidir: Dünya üzerinde hepberaber mutlu huzurlu şekilde yaşayacaksak, birbirimizin hak ve hukukuna saygı göstereceğiz. Biz İslam Dünyası olarak, Sizin evde yiyip içelim, bizim evde gülüp oynayalım benzeri iki yüzlülükten bıktık usandık.

 
TDV kurban