Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2399.34
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Şubat 2019

Bu seçimi “94 Ruhu” kazanacak

Yerel seçimler deyince 26 Mart 1989 seçimlerini, genel seçimler deyince de 54. Refahyol Hükümeti'ni unutmak mümkün değildir. Rantiyeciler hariç, herkesin, her kesimin “âhhh nerede o güzel günler” diyerek yâd ettiği yönetimlerin miladıdır, o günler.

Yerel yönetimler olarak Millî Görüş erlerinin Refah Partisi çatısı altında; Sivas (Temel Karamollaoğlu), Konya (Halil Ürün), Şanlıurfa (Halil İbrahim Çelik), Van (Fethullah Erbaş) ve Kahramanmaraş'ta (Ali Sezal) yazdıkları destansı hizmetleri unutmak ne mümkün.

Türkiye, “Millî Görüş Belediyeciliği” ile tanıştığında; “3 Ç” (çöp, çamur, çukur) problemi olmak üzere sağ-sol partizanlığının en yoğun günlerini yaşıyordu. Belediyeler halkın problemleri ile ilgilenmekten daha çok; rüşvet, yolsuzluk ve kayırmacılık yapılarak belediyelerin kaynakları israf edilmekteydi.

Halka hizmet, Hakka hizmettir

Özellikle metropollerde yaşayan halk; suya, yeşile, çevre temizliğine hasret hale getirilmişti. Laf üretmekten, iş yapmaya zaman kalmıyordu.

Belediyecilikte Millî Görüş döneminin başlamasıyla, özellikle yukarıda andığımız 5 vilayette “belediyecilikte devrim” yapılarak, halkın büyük beğenisine mazhar olundu. Rüşvet ve yolsuzluklara son verildi. Belediyeler ikbal kapısı olmaktan çıkartılıp, hizmet merkezlerine dönüştürüldü. “Halka hizmet, Hakka hizmettir” düsturu bütün faaliyetlerin altına imza olarak atıldı. Belediyelere adım atmaya korkan vatandaşlar; “Rüşvet alan da, veren de mel’undur” tabelalarıyla karşılandı.

Yerel yönetimler deyince benim aklıma hâlâ dillere destan hizmetleriyle rol model olan bu “Muhteşem Beşli” gelir. Yıllar sonra AK Parti’yi doğuracak Refah Partisi’nin halk tarafından benimsenip iktidara taşınmasında bu “Muhteşem Beşli”nin katkısı büyüktür.

“Çöp, Çamur ve Çukur”a son

Ardından 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde, yapılan hizmetlerin semeresi olarak 2. şahlanış gerçekleştirildi ve 5 milyon 340 bin 969 seçmenin teveccühünü kazanarak, İstanbul (Recep Tayyip Erdoğan) ve Ankara (İbrahim Melih Gökçek) başta olmak üzere 6 büyükşehir, 22 il, 92 ilçe ve 207 beldede toplam 327 belediye başkanlığı kazanıldı.

İnsanı esas alan hizmetler bu dönemde artarak sürdürüldü. Halktan alınan güç, halkın ve haklının emrine verilmeye devam edildi. İnsanın mutluluğu ve saadeti bütün belediyelerin temel amacı haline getirildi. “Çöp, Çamur ve Çukur” probleminden eser kalmadığı gibi; israf önlendi, az maliyetle çok hizmet yapıldı. Beyaz Masalar kuruldu, meslek edinme kursları açıldı, tarihi eserlerimiz gün ışığına çıkartıldı...

Bu hizmetler, gelecek seçimleri kazanmak için değil, gelecek nesillerin mutlu ve huzurlu yaşamaları için planlandı ve yapıldı. Kısacası “Millî Görüş Belediyeciliği”yle; hidayet, feraset ve dirayet ilkesiyle yeni bir çığır açıldı.

Bu iş Memleket İşi, Gönül İşi...

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 81 il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtım törende altını çizdiği bir şey vardı; “94 Ruhu

Neydi bu 94 Ruhu?

CHP’nin insanlara reva gördüğü “Çöp, Çamur ve Çukur” zulmüne “Millî Görüş Belediyeciliği”yle son verilmesiydi.

Sevmeyeni sevmekti…

Vermeyene vermekti…

Gelmeyene gitmekti…

Yasakları kaldırmaktı…

Yolsuzluklarla mücadele etmekti…

Yoksulluğu bitirmekti…

***

Bu iş; memleket işi, gönül işi…

Görünen köy kılavuz istemez; bu seçimi millete tepeden bakanlar değil, “94 Ruhu”na sahip olanlar kazanacak.