Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
35.06
Gram Altın
2458.49
BIST 100
10227.23
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Ağustos 2016

Bu suskunluk inşallah hayra alamettir

15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinin üzerinden 3 hafta geçti. Her seferinde yazıyoruz; millet o akşam gösterdiği kahramanlıklarına 3 haftadır tuttuğu nöbetlerdeki azmi ile devam ediyor. Allah bu milleti 15 Temmuz'da öyle bir imtihandan geçirdi ki, bu imtihanı başarı ile geçirmesini öyle muhteşem bir tecrübe ve bilgi birikimi ile mükafatlandırıyor ki, bunun sonucu gelecek nesillere yansıyacak.

Bir süredir nöbetlerimize Külliye önünde devam ediyoruz. Binlerce kampet çadırı duvarların dinine dizilmiş. Genelde saat 24'ten sonra gidiyoruz. Sabah ezanlarına kadar görev devam ediyor. 15 Temmuz'dan bu yana her gece burada olanlar var. Dostluklarımız ilerledikçe umutlarımız ve kaygılarımızı da paylaşıyoruz.

Sohbet ortamı oluştuğunda kaygılarımızı da umutlarımızı da dillendiriyoruz. Hem de öyle yapmacık değil. Samimi ve içten.

Millet askeriye ve bürokrasideki temizlikten memnun. Bazen ara yerde kuruların yanında yaşların da yandığı bilgisi geldikçe hafif burukluk yaşansa da genel manada bürokrasideki temizlikten memnuniyet görülüyor. Millet özellikle üst düzeyde FETÖ artığı kalmaması konusunda ciddi derecede hassas. Önemli noktalarda kendilerini gizlemelerinden endişeliler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'yi tarif ederken söylediği 'Tabanı ibadet, ortası ticaret, tepesi ihanet' dediği tabanda 15 Temmuz ile birlikte gerçeği anlayanların üzerine gidilmesi konusunda hassasiyet var. Ama bugüne kadar yapılan operasyonlarda ciddi hataların yapılmadığına da dikkat çekiliyor.

Nöbet mahallinde milletin merak ettiği en önemli beklenti 'Partiye sızan FETÖ'cülerin nasıl temizleneceği' sorusu. Bunun için ne zaman harekete geçileceği. Bulundukları illerde ve ilçelerde parti yetkilerini eli de bulunduranların parti tabanında 15 Temmuz sonrası bile yaptığı tahribattan millet endişeli. Bir an önce parti içinde operasyonların başlaması beklentisi var. Aksi takdirde parti içindeki FETÖ unsurlarının tabana zarar vereceğinden endişe var. Sadece teşkilatlar değil, milletvekilleri ve belediye başkanları içinde de temizlik. Hatta bunun en zararsız yolunun muhtemel bir seçim olacağı çözümünü sunanlar var. Başka türlü kolay olmayacağı yönde yorumlar var.

Nöbet mahallinde merak edilen diğer konular ise bugüne kadar Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül, Bülent Arınç, Meral Akşener gibi isimlerden gerektiği gibi çıkmayan sesler. Darbe girişimi öncesi yeni siyasi hareketliliğin yaşandığı isimlerdi aslında bunlar. Şu an bu çalışmaları ne yaptıkları ayrı merak konusu.

Millet ile sohbetlerimiz de en önemli saptamalardan birinin de bu darbe girişiminin sadece FETÖ ile sınırlı olmadığı. Arkasında geniş bir yelpazenin bulunduğu şeklinde. Her ne kadar bugün için FETÖ görünse de arkasında saklanmış ciddi bir şer cephenin varlığından haberdar.

Fakat karşı cephelerin büyük bir sessizliğe bürünmesinin nedeni tam anlaşılmıyor. Bu durum biraz endişelendiriyor. Ne yaptıkları, yeni hazırlık olup olmadığı. Hangi mücadele yöntemlerine yönelecekleri. Şu bir gerçek olarak önümüzde duruyor 'Reis oldukça problem yok'. Nöbet mahallinde ayrıca FETÖ'cülerin 14 Ağustos'u işaret eden algı operasyonu da merak edilen konulardan.

Bugün İstanbul Yenikapı'da Türkiye tarihinin en büyük mitingi var. Türkiye genelinde bu miting nöbet tutulan bütün mekanlarda takip edilecek. Cumhurbaşkanı'nın önderliğinde bütün renklerin katılacağı bir miting. Muhalefeti iktidarı ile orada olunacak. Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin en büyük abidesi olacak bu miting dünyaya da bir mesaj olacak. Halen AB ve Batı'dan darbe girişimine yönelik ciddi bir tepki gelmedi. Onlara da bu ciddi bir mesaj olacak.

Kalın sağlıcaklau2026