Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2394.01
BIST 100
10243.99
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Ekim 2023

​Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa!..

15 gündür 7/24 bombalarla döve döve Gazze’yi enkaza çevirip, orada yaşayanları katleden katil İsrail ve destekçileri nihayet insafa(!) geldi.

Gazze’de tecrit altındaki 2 milyon 500 bin Filistinliye günlük en az 500 TIR’lık insanî yardıma ihtiyaç duyulurken, BM’nin kontrolündeki 20 TIR’lık ilâç, tıbbî malzeme ve sınırlı miktarda gıda yardımına izin verildi. Ne büyük lütuf, ne büyük jest!..

İnsanlık dramının şova dönüştürüldüğü bu manipülatif eylem ancak rahmetli Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in şu dizeleriyle izah edilebilir:

“Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul;

Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.

Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa;

Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa!..”

Sınırın bir tarafında bütün lüks ve şatafat içinde yaşayan ülkeler; diğer tarafında açlığa, susuzluğa, ilaçsızlığa, hastanesizliğe, salgın hastalığa ve ölüme mahkûm edilen Filistinliler...

*

Seçimle iktidara gelmiş olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye 16 Ağustos 2013’te askerî darbe ile devirip halkını katlederek yönetime el koyan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el- Sisi’yi bypass ederek, Refah Sınır Kapısı’nın açılış haberini flaş gelişme olarak dünyaya kim duyurdu?.. İsrail’e, “Gazze’yi enkaza çevirin, dümdüz edin, arkanızdayız” diyen ABD!..

BM Genel Kurulu’nda İsrail’in Gazze’ye uyguladığı vahşeti durdurmak ve insanî yardım için yapılan oturumda ABD tasarıyı veto ederek soykırıma el kaldırdı. Akan kanı durdurmakla mükellef, dünya barışının teminatı(!) BM, Gazze’deki soykırıma başkaldıran insanî ve vicdanî tepkilerin sokağa inmesi sonucu daha fazla dayanamayarak 20 TIR’la kendini gösterdi.

Elektriksizlikten dolayı çalışmayan yeni doğan ünitelerinde ölen bebekler, bombalar altında vahşetin her türlüsüne maruz kalan çocuklara için kılını kıpırdatmayan UNICEF nerede?.. Dünya çocuklarına mutluluk vadeden, fakat Gazzeli çocukların çığlıkları karşısında üç maymun kesilen UNICEF; masumlara bomba yağdıran siyonist İsrail’in gölgesinde!..

*

Filistinlileri katleden Başbakan Binyamin Netanyahu’yu tebrik için sıraya giren ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak başta olmak üzere batılı ülkeler İsrail’e “vur” desteğini en üst perdeden sürdürürken, katliamın 15. Günü 21 ülkenin üst düzey katılım sağladığı Mısır’daki “Kahire Barış Zirvesi”nden bir “ateşkes” yaptırımı bile çıkmadı. Ortak akıl, ortak fikir Filistin’de akan kanın durdurulması, barışın sağlanması için tek çözüm var: “İki Devletli Çözüm”. Fakat buna şiddetle karşı çıkan İsrail, zirvede çözüm ve barış süreci konuşulurken bile Gazze’ye bomba yağdırarak, Filistinlileri katletmeye devam etti.

Yine dağ fare doğurdu!..

*

Katliamlarına havadan, karadan, denizden devam eden İsrail, harıl harıl Gazze Şeridi’ne kara harekâtı için yığınak yapıyor.

7 Ekim’den beri havadan, karadan, denizden bombalanarak, evleri, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri enkaza çevrilerek, bu enkaz yığınları arasında susuz, gıdasız, elektriksiz, internetsiz, ilaçsız bırakılarak “ölüm tarlası”na döndürülen travma üzerine travma yaşayan Gazze’de umutlar tükeniyor!.. Bölgenin hâmisi Arap Birliği, İslâm İşbirliği Teşkilatı seyrediyor!..

Dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde ablukaya alınan Filistinli mustazafları artık siyonist İsrail’in beyaz fosfor bombalarının yanında tehcir, açlık, susuzluk, yakıtsızlık, ilâçsızlık, hastanesizlik, salgın hastalıklar öldürüyor. Gazze’de “taş üstünde taş, omuz üzerinde baş kalmayacak” diyerek saldırılarına devam eden Siyonist İsrail, harîm-i ismetimiz, dârüsselam Kudüs, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’da zulümde sınır tanımıyor. Gazze’de sadece Filistinliler değil, insanlık ölüyor.

Ninnilerle uyutulması gereken bebeklerin, silahlarla susturulduğu bir dünyada susmak alçaklıktır” diyerek isyanını en yüksek perdeden dile getiren merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun sözleri ruhu, vicdanı olanları bir kez daha sarsıyor.

Sivil toplum kuruluşlarının, aktivistlerin, sanatçıların, sporcuların, yazarların, çizerlerin, görsel, yazılı ve sosyal medyanın İsrail’in soykırımına karşı çıkmasının suç sayıldığı bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlıkla birlikte, sözün bittiği yerdeyiz!..

İmdat!..

Medet!..

Help!..

***

TAZİYE / Büyük Doğu Yayınları sahibi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Necip Fazıl Kısakürek’in oğlu Mehmed Kısakürek vefat etti. Kısakürek’in cenazesi 22 Ekim Pazar öğle namazını müteakiben Eyüpsultan Camii’nde kılınan namazın ardından Eyüpsultan Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi. Mehmed Kısakürek’e Cenab-ı Hakk’tan rahmet, sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.