Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2430.17
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Ocak 2024

​Bu tamahkarlığın sonu hüsrandır...

Değerli okurlarım, çok sevdiğim dualardan biri: "Allah dirliğimizi ve düzenimizi bozmasın" duasıdır.



Son günlerde yaşananlar, bu duanın önemini bir kat daha arttırdı. ben elimden geldiğince, bahsettiğim duayı bolca yapmaya çalışıyorum. Çünkü dirlik ve düzenin muhafazası, yaşamın rahat sürmesi açısından olmazsa olmazdır.


Biliyorsunuz... Pandemi süreci birçok düzeni altüst etti. Mesela bunlardan biri: ürünlerin piyasaya arz konusudur.


Efendim arz konusunda bazı düzen bozuklukları yaşanınca, Tamahkarlara gün doğmuş oldu. Tabi bunun üzerine, birde Tamahkarlar arasında çok kazanma rekabeti oluştu. Maalesef vatandaş o yarışın altında ezildikçe eziliyor.


Tamam... İnsanlar pahalılıktan dolayı, yeni bir ev, yeni bir araba almasınlar. Ama karınlarını doyuracak ürünlere makul fiyatlara ulaşsınlar.


Bunu şunun için yazdım: Son zamanlarda sebze ve meyvenin halka arzında, Tamahkarlar işi iyice abarttılar. Öyle ki, üreticide 2 lira olan ürün, tezgahta 40 liraya kadar satılıyor.


Bizim öğretilerimizde, bir ürün olması gereken fiyatın çok üstünde satılırsa, kazanılan paradan bereket görülmez... Konu daha iyi anlaşılsın diye, bir olay anlatarak yazıyı tamamlayacağım.


Rivayete göre, Hz. Ali birgün rüyasında, Piton yılanına benzer bir yılanı nehrin başında görür. Nehir yılanın ağzına akar. Lakin yılanda gram değişme olmaz.


Peygamber Efendimiz (SAV) rüyaya şöyle bir yorum getirir: -" Ya Ali, bir gün gelecek, insanlar çok kazanacaklar.


Fakat o kazancın onlara hiçbir faydası olmayacak".